Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващите не приемат критики от левицата за бюджета

| обновено на 30.10.18 в 18:23
Александър Иванов - депутат от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Александър Иванов от ГЕРБ, член на бюджетната комисия, омаловажи днес критиките на БСП по бюджета на правителството за 2019 г.

„Не очаквам много от хората, които успяха три пъти да фалират българската държава, да изядат спестяванията на хората и да направят заплатата два долара, а пенсията един долар“, каза той в парламента.

„Не очаквам да познават основите на икономическата теория и фискалните политики. Ако този стряскащ документ „Визия за България бъде прочетен от някой инвеститор, той ще запали в обратна посока, а не към България“, добави Александър Иванов“

По-рано днес на пресконференция в централата на БСП лидерът Корнелия Нинова  коментира, че най-младите и пенсионерите са най-тежко засегнатите от бюджета на правителството.

„Този бюджет изглежда с едната ръка взел от хората, а с другата дал. Хвалбите за най-амбициозния и най-социален бюджет на прехода не отговарят на реалните числа, на реалните факти на един по-сериозен анализ. Да, увеличават се разходите, но с този за сметка на увеличаването на данъци, осигуровки и цени за хората“, каза Корнелия Нинова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.