Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Инфрачервеното подово отопление - добро решение за неголеми помещения

| обновено на 05.11.18 в 16:05

В "Часът на майстора" разгледахме особеностите на инфрачервеното подово отопление в дома. Основното приложение на инфрачервеното отоплително фолио е да работи като подово отопление под ламинат, масивен паркет или теракот. Монтирано по този начин, то работи достатъчно ефективно, за да нямате нужда от друга отоплителна система. Необходимо е фолиото да бъде инсталирано на 50-60% от квадратурата на помещението, за да се постигне нужния комфорт.

Отоплителната система работи посредством терморегулатор, който изключва подовото отопление при достигане на определена температура на пода и температурата в помещението и така се постига максимална икономичност. Освен удобството и комфорта от липсата на движение и естествената влага на въздуха, още един плюс е, че потреблението не се отразява драстично на сметките за ток.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Борислав Радославов разкрива "Чудодейните места на България"

Търсения за силата на вярата и духовните устои на народа - това е в основната на новата книга на журналиста Борислав Радославов, която разказва за "Чудодейните места на България". От Кръстова гора до Черепишкия манастир, от храма в Кабиле до Врачешката обител, от Поморийския манастир до Клисурския и Лопушанския, в изданието са описани 24 места с..

публикувано на 09.12.19 в 12:18
макети на мини влакове

За влаковите композиции като хоби

Всеки от нас има някакво хоби, което го откъсва от реалността и дава воля на въображението му. Такова място е "Клуб железопътен моделизъм - България", където предимно мъже на всякакви възрасти се събират, обединени от своята страст - влаковeте. "Ела в друго измерение, тъй приказно за всяко поколение, за някой страст, за друг - магия, героят винаги си..

публикувано на 09.12.19 в 10:12

Накъде в София

КОНЦЕРТ Тази вечер в 20.00 ч., в Зала 1 на НДК започва концертът на Лили Иванова . КИНО От 19.00 ч., в кино “Люмиер” започва филмът “Славни времена” . Режисьор е Никола Бедо. Участват Даниел Отьой, Гийом Кане, Дория Тилие, Фани Ардан, Пиер Ардити, Дени Подалиде. Тази сложно замислена комедия на Никола Бедо умно се надсмива над актуалните..

публикувано на 09.12.19 в 08:57

София отново ще бъде домакин на Международния литературен фестивал

От 9 до 15 декември ще се проведе Международния литературен фестивал в НДК. Фестивалът се очертава като най-мащабното издание до момента с интензивна програма, включваща над 100 участници и близо 50 събития. Освен това тази година Софийският международен литературен фестивал ще има и допълнителен ден. “Всяка година се фокусираме върху литература от..

публикувано на 07.12.19 в 10:25

По-добра организация на движението в София ще намали вредните емисии

Главният асистент в Катедра "Двигатели, автомобилна техника и транспорт" в Техническия университет инж. Илиян Дамянов коментира пред Радио София дали наистина автомобилите са основен замърсител на въздуха в София. Той посочи, че според "Евростат" автомобилите замърсяват между 13 и 17%, а останалите замърсители са битовото отопление и промишлеността...

публикувано на 06.12.19 в 18:43
Лилия Донкова

Лилия Донкова: Промишлена зона може да замести бившия комбинат "Кремиковци"

Район "Кремиковци" избра своя кмет още на първия тур на местните избори. С над 60 на сто спечели гласове това е независимият кандидат Лилия Донкова , подкрепена от партиите ГЕРБ, СДС и ВМРО. Основният й опонент беше кандидатът от БСП Цецка Кочкова. Донкова каза пред Радио София, че ще насочи усилията си най-напред към проблемите около санирането..

публикувано на 06.12.19 в 17:37

Осигуряват прегледи от водещи репродуктивни специалисти в Дните на донорството

Благотворителен коледен базар за двойки с репродуктивни проблеми бе открит централното фоайе на МБАЛ „Надежда“ в рамките на Дни на донорството , които се провеждат за 7-а поредна година и продължават до 8 декември. С набраните средства ще бъдат осигурени 100 безплатни прегледа от водещи репродуктивни специалисти. Инициативата е на..

публикувано на 06.12.19 в 17:25