Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов вече е редови депутат

Сидеров: Не познавам Марияна Николова, затова не участвахме в гласуването

| обновено на 22.11.18 в 12:51
Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обясни, че не познава Марияна Николова, избрана вчера за нов вицепремиер, и затова със съпартийците му не са участвали в гласуването:

“Госпожата наистина не я познавам, като политик, все пак това е вицепремиерски пост, не знам на какво е способна, и тя изведнъж ми се предлага. Само заради това. А освен това не смятам, че е нужно да подписваме тримата някаква номинация. Това е НФСБ квота. Аз изразих една идея и известно време поне да няма вицепремиер на това място, това място да не е заето, но не беше прието“, каза Сидеров.

Волен Сидеров подчерта, че никога не е искал да води листата за евроизборите на „Обединени патриоти“. Това обаче е настоявал пред лидерите на другите партии в коалицията за отговор дали ще участват заедно на предстоящия догодина вот.

Освободеният от поста вицепремиер Валери Симеонов вече е редови депутат. Днес той се яви в началото на пленарното заседание и се регистрира за кворума.

Пред журналисти Симеонов защити кандидатурата на Марияна Николова, която от началник на кабинета му наследи вицепремиерския му пост:

"Най-нормалното беше Мариана да продължи работата, защото имаме много неща, които сме започнали и не са завършили. Това е човекът, който беше в основата на реализацията на всички действия, които са предприети от моя кабинет, тъй като тя е юристка и тя подготвяше абсолютно всяко решение, било на Министерския съвет, било като законопроект. В случая, според мен е много добре, че не е политик и мисля, че това е добре за държавата", каза Симеонов.

Запитан дали ще оспори председателското място на Волен Сидеров в групата на „Обединени патриоти“, с оглед на преразпределение на квотите, Симеонов подчерта:

Достатъчно дълго време сме работили с Волен Сидеров, ката че, надявам се, да работим и занапред. Нямам особени амбиции, освен като се захвана нещо, да го свърша", каза още той.

Валери Симеонов посочи, че няма конфликт със Сидеров, заради това, че не е подкрепил номинацията на Марияна Николова. Симеонов отказа да коментира  как ще се явят „Обединени патриоти“ на евроизборите.

На въпрос как ще се отрази връщането на бившия вицепремиер на патриотите в Народното събрание, зам.-председателят на парламента и депутат от квотата на „Атака“ Явор Нотев заяви: “Не очаквам напрежение в работното място на г-н Симеонов вече в парламента. Така следва от правилата след подаване на оставка“.

Попитан дали очаква Валери Симеонов да оспори председателското място на Волен Сидеров в парламентарната група „Обединени патриоти“, Явор Нотев посъветва да не се коментират несъстояли се неща.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.