Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдана Манова: Децата трябва да осъзнят, че бъдещето им е в техните ръце

Снимка: Фондация "Дечица"
Детската усмивка е най-безценният дар, който човек може да получи. А тези, които възраждат вече отнетия смях на децата, са сред най-големите благодетели. За такъв чистосърдечен човек, връщащ радостта в детските сърца, ще ви разкажем в историята ни днес. Богдана Манова вече осма година посвещава цялото си време на деца без родителска грижа. Насърчава ги да творят, да учат, да дават най-доброто от себе си.

Децата имат нужда от милувка всеки ден. Стожер, на когото да разчитат, да вярват и да имитират. За някои малчугани този пример липсва. Не защото те са пожелали така, а защото примерът е бил лош и е решил да ги изостави. В такъв момент се появяват Богдана и нейните приятели, които приемат изоставените деца за свои, взимат ги под крилото си и започват да променят – всеки живота на другия. Че трябва да се помага, Богдана е показала и на своите синове – 13-годишният Гого до момента е участвал в десетки каузи и да бъде в полза на непознат далеч не му е чуждо.

Богдана Манова/д/ и синът й Гого. Водещ: Петя ЗунгорлиеваРодител не те прави това да създадеш живот, а да изградиш такъв. Да се грижиш, да даваш, да се лишаваш и най-важното винаги да бъдеш справедлив. Децата нямат нужда от клишета, случайни срещи или лицемерие. Не искат някой, който да им казва колко грешки допускат или как не се справят. Напротив – трябва им човек, който да им дава криле, да ги подкрепя, насърчава и обича...


СнимкаДа помогнеш на нуждаещи се хора е прекрасно и благородно, но не така лесно, като изглежда на пръв поглед. Най-добрата помощ е тази, която помага на нуждаещия се да се научи сам да се справя с проблемите. Точно на това учат децата, живеещи в социалните домове, доброволците във фондация „Дечица“. Те общуват активно с малчугани, останали без родителска грижа – играят с тях, пишат домашни, създават приятелства и най-важното учат ги да бъдат добри, справедливи и праведни хора. Тези деца са бъдещото гражданско общество. Богдана и съмишлениците й го осъзнават и за това полагат неимоверни усилия да създадат достойни личностни. Грижите са много, но си заслужава!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 25.04.24: Парламентът отстрани председателя Росен Желязков

На днешния 25 април 2024 година гости в предаването "Форум" бяха Емил Соколов и Стоян Панчев. Те се спряха на следните теми: Политическите акценти от деня Ден преди да спре да заседава редовно: парламентът отстрани председателя Росен Желязков ПП-ДБ-СС пак поискаха Благовест Георгиев да се оттегли от Столичния общински съвет Повече..

публикувано на 25.04.24 в 18:12

Популяризиране на социалните услуги сред църковната общност

Стартира проект за популяризиране на социалните услуги сред църковната общност озаглавен "Социална свързаност и подкрепа". Началото беше дадено с двудневен семинар на 25 и 26 април 2024 г., като събитието се провежда в село Горна Малина и град Елин Пелин. Домакини на семинара ще са Центровете за социална рехабилитация и интеграция "Свети Йоан..

публикувано на 25.04.24 в 17:34

Информационни сесии в областите Монтана и Русе в полза на сезонните работници

Европейският орган по труда ( ЕОТ) организира Информационни сесии в България с насоченост към български сезонни работници в селското стопанство във Франция. В тях на 24 и 25 април 2024 г. ще вземат участие експерти от администрацията на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), както и местните комисии за борба с трафика на..

публикувано на 25.04.24 в 17:33

Третото издание на Международния фестивал "Артис" се открива на 30 април

На 30 април ще се открие Третото издание на Международния фестивал за класическа музика и изкуства "Артис".  В предаването "Радиокафе" с акцент по темата  е разговорът с Ваня Пешева – създател на фестивала, и младата участничка Йоана Милкова . "Преди няколко години стартирах тази идея за фестивал с единствената цел да предоставя възможност..

публикувано на 25.04.24 в 16:15

Какъв ще бъде туристическият сезон тази година

С майските празници се поставя и началото на морския туризъм. Оказва се, че почивката тази година ще ни струва около 10-15% повече. Много от българите ще предпочетат отново да пътуват за празниците, като една от обичайните дестинации е не само Гърция, но и нашето Черноморие. Подробности разказа Димитрина Горанова, председател на Асоциацията на..

публикувано на 25.04.24 в 15:57
Хари Тончев и Даниеле Феббо

Двама от "Хари Тончев трио" свирят на живо по специфичния си начин

Българският джаз китарист Хари Тончев от 2 седмици е в България и се готви за сценична изява с формацията си, в която участват и контрабасистът Даниеле Феббо и барабанистът Борислав Петров. Китаристът е роден в Пловдив, но от 2019 г. живее в предградията на Чикаго и се изявява в различни американски щати. Пред БНР-Радио София той посочи,..

публикувано на 25.04.24 в 15:40

Село Шишковци ни очаква да празнуваме Лазаровден

Как се празнува Лазаровден в село Шишковци – родното място на художника Владимир Димитров-Майстора? Това може да разберете, ако се отзовете на поканата от кмета Илияна Петрова, и посетите селището на 10-ина километра от Кюстендил тази събота, 27 април. "Спряхме се на този празник, заради позабравените традиции – обясни пред БНР-Радио..

публикувано на 25.04.24 в 14:26