Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Гео Калев се надява догодина да имаме социален цирк в София

Станете участник и свидетел на благотворително събитие и демонстрации на 4.04., четвъртък, от 4 следобед

Снимка: Mini Art Fest
На 4 април (четвъртък) от 16:00 в Голямата Жълта къща на “Цариградско шосе“ 17 ще се проведе поредното благотворително събитие на фондация Мини арт.

В него ще участват деца от домове за настаняване от семеен тип в кв. “Надежда” - “Ал. Константинов” и “Иван Вазов” - и ученици от 101-во СОУ “Бачо Киро” в София.

Гео Калев е човекът, който се опитва да наложи това изкуство в страната ни.

Каузата му е посветена на това да реабилитираме достойнството и мястото в обществото уязвимите групи деца и младежи. Да бъде увеличена драстично физическата им активност.

Гео мечтае да създаде и пространство за Социалния цирк в София.

Тази пролет започваме тренировки с деца от социални домове в „Надежда“. Поканили сме хора и организации, които искат да разберат нещо повече за социалния цирк и да окажат подкрепа – отбеляза Гео Калев в ефира на Радио София.

Ще бъде организирана кампания за финансиране и закупуване на нова циркова тента.
Ще има представяне на различни дисциплини в отделни стаи на Голямата Жълта къща. Ще присъстват треньори, психолози, както и деца, разбира се.

Посланикът на Дания Н. Пр. г-н Сьорен Якобсен ще разкаже как и защо в неговата страна съществуват и работят повече от 20 организации в системата на социалния цирк. И как там се отпуска държавно финансиране в подкрепа на тази дейност.

В България сме изостанали с около 30 години. Време е да наваксаме.

Откриването е в четвъртък в 16 часа.

Заповядайте.

За подробности по темата чуйте разговора на Петя Зунгорлиева с Гео Калев.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лятна академия за деца и ученици през август в София

Дванадесетото издание на Лятната академия за деца ученици ще се състои в София, от 2 до 31 август . Събитието е културно-образователен проект на Националната художествена академия и Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА .  През август, ателиетата на Академията ще бъдат пълни с цветове и творчески емоции. С децата, които са в две възрастови..

публикувано на 30.07.21 в 18:26

Илко Ганев: Културата трябва да се управлява от хора, които обичат творците

,,Не мога да се съглася с един човек, който е интелигентен, който е професор и преподавател, който трябва да бъде пример, седмици наред да седи и да размахва пръст от своя пиедестал, наричайки хората на изкуствата измамници и крадци “, коментира в студиото на Радио София Илко Ганев – режисьор, театровед и PR на Съюза на артистите в..

публикувано на 30.07.21 в 17:51

Виктория Блажева: Добрият презентатор трябва да вярва в каузата, за която говори

Пандемията от Covid ни даде възможност, поне за кратко, да си мислим за това кои са важните неща. Covid доведе до това да се ускорят процеси в корпоративния свят , които вече съществуваха. Това каза в студиото на радио София Виктория Блажева – първи вицепрезидент и директор “Стратегия и бизнес” в една от най-големите банки у нас.  Тя коментира..

публикувано на 30.07.21 в 16:58

Доц. д-р Александър Христов: „Има такъв народ“ няма политически опит и това си личи

Събитието на седмицата  се очертава да се случи днес и от това ще произтекат много последици, коментираха в студиото на радио Софи я доц. д-р Александър Христов и Даниел Киряков от Центъра за анализи и кризисни комуникации . Те откроиха като основен проблем липсата на комуникация от страна на първата политическа сила „Има такъв народ“ ...

публикувано на 30.07.21 в 14:52

„Евродетективи“ и други игри на открито се провеждат в центъра на София

Любопитни факти за Европейския съюз могат да се научат и по време на игра. И тя съществува. Казва се „Евродетективи“ и е организирана от Бюрото на Европейския парламент в България. По време на разходка из добре познати места и сгради в центъра на София участниците търсят отговор на загадки и ще научат интересни факти, свързани с..

публикувано на 30.07.21 в 12:45
Тази година статуетките ще са се една повече, ще има и за жените в уеб

Красиви и стойностни уеб проекти ще се състезават за „Сайт на годината“

Най-добрите български сайтове ще бъдат представени и отличени в четвъртото издание на престижния конкурс за уеб проекти „Сайт на годината“ . Надпреварата тази година ще включва обновени категории и критерии за оценяване, ще има и младежко жури – от студенти от различни специалности и университети. За първа година ще се връчи..

публикувано на 30.07.21 в 10:55

Лагери, в които деца и тийнейджъри забравят за телефоните си

Фондация „Изкуството да живееш“ организира летни лагери за деца и тийнейджъри , които са и забавни и имат образователна цел, разказа пред Радио София Константин Драгов : „Там децата развиват своите способности и ценности – да помагат вкъщи, да бъдат отговорни, дружелюбни, да бъдат уверени в себе си.“ Програмата е целодневна и..

публикувано на 30.07.21 в 09:52