Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзик Пойнт Плейлист: Ed Sheeran feat. Chance the Rapper & PnB Rock, Halsey, Tyler, The Creator

Премиерата на седмицата в Мюзик Пойнт е на Ед Шийрън
Снимка: facebook.com/EdSheeran

СнимкаГорещи предложения от Мюзик Пойнт

Ed Sheeran feat. Chance the Rapper & PnB Rock - Cross Me

Все още не сме се наслушали на дуета на Ед Шийрън и Джъстин Бийбър I Don’t Care, който неотдавна бе премиерата ни на седмицата, но ето че Ед настоява да подчертае, че е велик творец. Тази седмица той обяви, че новият му албум със заглавие No. 6 Collaborations ще се появи на 12 юли. В албума очакваме да чуем звездни сътрудничества, които Ед започна да разкрива постепенно в Инстаграм. Компилацията е продължение на проект, започнал през 2011-а – от времето преди певецът да сключи договор с голяма звукозаписна компания. Тогава той пуска No.5 Collaborations Project с участието на британски грайм звезди.

Нямаме търпение да чуем какво ни е приготвил сега. Докато чакаме да се насладим на още едно силно участие от него - Cross Me.

Парчето е премиера на седмицата в Мюзик Пойнт.

Halsey - Nightmare

Неподправеният гняв на това парче ни грабва още в началото. В новия си хит Холзи отправя послание към мъжете, че няма да позволи повече да й казват какво да прави в леглото. Може би най-дръзкият сингъл на певицата впечатлява и с необичайното си звучене. Nightmare е сякаш от каталога на някои друг. В парчето можете да откриете нотки от Парамоур и Но Даут.

Tyler, the Creator - IGOR

Шестият албум на едно от най-великите рап явления на съвременната музикална сцена излезе преди седмица. В изминалите няколко години станахме свидетели на трансформация на Тайлър, Дъ Криейтър като артист и новият албум е манифест на най-добрия етап от художественото развитие на титана.

IGOR сюжетно представя история за раздяла, а музикално и сонично е пъстър. На моменти Тайлър използва ефект за изкривяване на гласа си, с което звучи модернистично. Албумът според нас е една степен по-добър от Flower Boy- компилацията, с която рапърът направи завой към един пищен саунд, който може да се чуе и тук. Емоционалният фундамент на IGOR е поставен в EARFQUAKE - разказ не за меден месец, а за притеснения, че обекта на чувства напуска героя заради жена.

По време на живо представяне на албума Тайлър разкри, че първоначално EARFQUAKE е била замисляна за Джъстин Бийбър и после за Риана, но се радваме, че в крайна сметка си остава за него. IGOR e интригуващ албум, който горещо препоръчваме.

За премиерата на седмицата на Мюзик Пойнт и още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
 Константин Илиевски

Маестро Константин Илиевски представя новия сезон на Радиооркестъра

Константин Илиевски започва своя втори сезон като главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио. След успешния и вълнуващ изминал концертен и звукозаписен сезон предстои новият 2024/2025, който се очаква да е предизвикателен и амбициозен. Той ще бъде открит на 27 септември с концерт в зала "България" от 19.00 часа..

публикувано на 06.08.24 в 12:06

Фестивалът за електронна музика No Signal на Витоша от 2 до 4 август

От 2 до 4 август на хижа "Планинец" във Витоша ще се проведе фестивалът за електронна музика, организиран от независими артисти No Signal. През последните години фестивалът се утвърди като значимо събитие в електронната сцена, но тази година организаторите са принудени да променят локацията си. Тазгодишното издание няма да се състои на обичайното си..

публикувано на 30.07.24 в 13:05
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон

В петък (05.07.24 г.) Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон. Събитието е в зала "България" от 19.00 ч. Главният диригент на състава Константин Илиевски, който ще бъде на пулта, е избрал три произведения: "Елегия" от Пламен Джуров, Концерт за валдхорна и оркестър №1 от Рихард Щраус и Симфония №7 от Антон Брукнер. Солист..

публикувано на 04.07.24 в 13:41
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41