Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стив Джобс може да работи само с креативен отбор, описва го Кен Косиенда

Когато става дума за компютри е много подходящо да се употреби думата креативен.

Книгата на Кен Косиенда е озаглавена „Креативен отбор” (изд. "Сиела"), а нещата стават още по-ясни, когато уточним, че авторът описва частично биографични събития и свидетелства, защото е част от екипа около Стив Джобс през XXI век, високо ценен програмист, работил по софтуера на iPhone, iPad и браузъра Safari.

Нехудожествената литература, биографиите са много полезни за всички, не само за хора от сферата, в която е работил дадената личност – каза в ефира на Радио София Александър Кръстев – създател на сайта Аз чета и консултант на изданието. – „Креативен отбор” е интересно четиво не само за програмисти.

Всеки подход и среща в биографиите са не само любопитни, но и поучителни.

Когато някой е направил грешка и я е описал, няма нужда и други да я правят. достатъчно е да прочетем, за да знаем как да я избегнем.

 Елементите, според Косиенда, които са в основата на успеха на "Ябълката" са 7: вдъхновение, сътрудничество, майсторство, усърдие, решителност, вкус, съпричастност.
Дори само за докосването, за срещите със Стив Джобс, си струва да прочетем „Креативен отбор”.

За още мотивация – чуйте разговора на Лили Големинова и Константин Лавсов с Александър Кръстев.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.