Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На 15 юни, събота

Гостоприемният Боровец открива летния си сезон, ясни са акцентите за юли и август

Снимка: borovets-bg.com
На 15 юни официално се открива летният сезон на Боровец.

Всички хотели имат готовност да посрещнат любителите на планината. Капацитетът в курорта е 6800 легла, почти всички „работят“ не само по време на снежните месеци, но и през лятото, разказа в ефира на Радио София Благовестка Томова – председател на Съюза на хотелиерите.

Някои от акцентите в предстоящата програма е свързана с откриването (утре), през юли е народният събор „Магията на Рила“ (5-7.7.), който ще събере фолклорни певци и танцьори, майстори занаятчии, билкари и художници, Чакъровите тържества са от 19 до 20 юли.
През август (8-11) Боровец за пръв път организира събитие, което ще привлече и обедини мотористи и автомобилисти от Балканите. Ще има най-различна по жанр музика на няколко сцени.

След това (15-21 август) са тържествата по повод празника на град Самоков. Боророк е на 21 август.

Боровец е атрактивно място и през зимата, и през лятото – потвърди Александра Айвазова от "Бороспорт". През топлото време има особено много забележителности и активности в курорта, които привличат посетители и участници.
Осем трасета с различна трудност очакват почитатели на планинското колоездене. Има и крос кънтри и фамилно трасе, подходящи за сели семейства.

Домакините са подготвили пешеходни турове до природни забележителности (до Мусала, Мальовица, до хижи и езера). Разработени са и по-кратни маршрути, които се извървяват за час-два. Не са забравени хората, които обичат скалното катерене. Привлекателният за децата Въжен град тази година има и нови елементи.

Утре, в деня на откриването, ще има преференции и безплатни активности.

Александра Айвазова напомни, когато тръгваме, с дрехи, храна и техническо обезпечаване да се съобразяваме с планинските условия.

Добринка Добрева разговаря с Благовестка Томова и Александра Айвазова.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.