Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Маргаритка идва в двора на БНР

Маргаритка идва в двора на Българското национално радио на 22 юни от 11.30 часа. Всички деца ще имат възможност да пеят, танцуват и истински да се забавляват заедно с любимите си герои - Маргаритка и Бухалчо.

Освен българските детски песни, изпълнени от някои от най-популярните български музиканти, предстоят и още големи проекти в края на летните месеци.

Специални гости в събота ще бъдат Бухалчо и Маргаритка, които децата обожават и искрено се надявам, че всички ще пеем и ще се радваме много в този един час, в който ще бъдем заедно, заяви Яна Липованска - един от създателите на проект “Маргаритка”.

Чуйте повече в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кога e най-подходящото време за детска ясла

Често родителите са тревожни преди детето им да тръгне на детска градина или ясла. В този период възникват много въпроси, като тези кога най-подходящия период, как да подготвим себе си и малкия човек за тази нова стъпка по пътя на порастването? Има различни световни тенденции в процеса на социализация, както и психолоогически изследвания за твърде..

публикувано на 26.02.20 в 15:12

Жители спират проект за депониране на отпадъци и облагородяват с. Атия

Проект за изграждане на депо за отпадъци и целта да му се противопоставят в името на запазване на природата обединява жителите на едно село близо до Созопол. Всичко започва преди няколко години, когато с. Атия е изправено пред екологична криза заради новоизграденото депо за строителни и токсични отпадъци за временно съхранение. Пред Радио..

публикувано на 26.02.20 в 15:11

Ремонтират столични булеварди

Текущи ремонтни дейности започнаха по основни булеварди в Столичната община. При благоприятни метеорологични условия на територията на София работят седем фирми - изпълнители. Територията на общината е разделена на седем зони, които покриват всичките 24 района на София, обясни заместник-кметът на София в направление "Обществено строителство"..

публикувано на 26.02.20 в 14:07

Уникалните пещери на Матера привличат в градчето туристи и кинорежисьори

Дестинацията ни този път е Южна Италия. Матера и Полиняно а Маре. През последната година Матера нашумя с това, че беше Европейска столица на културата по едно и също време с българския Пловдив. Това е място, различно от много други, разказа пред Радио София Ели Иванова – пътешественик и блогър , автор на книга за България - "52..

публикувано на 26.02.20 в 13:47

"Форми на сетивата" - възможното противоречие

Стъклото е основният материал в експозицията „Форми на сетивата“, представен като контрапункт на масовото използване на пластмасата. Изложбата ще бъде подредена в периода 26 – 28 февруари в галерия „Портрет“ Чрез детайли от бита ни, ние изграждаме връзка между мисълта, формите и петте сетива, за да покажем, че естетиката е..

публикувано на 26.02.20 в 11:07

Над 8 километра е опашката от камиони на ГКПП-Кулата

Струпване на товарни автомобили се е образувало на ГКПП-Кулата. Над 8 км достига опашката и е до разклона за Петрич. Според един от шофьорите, има проблеми в тол системата и задръстването е започнало рано сутринта. По информация от МВР, късно снощи е установен технически проблем в мрежовата система,..

публикувано на 26.02.20 в 09:50
„Миналото. Начин на употреба“ – изложба на финалистите от конкурса за млади автори на галерия

Накъде в София

ИЗЛОЖБИ От 18.30 ч. ще бъде открита експозицията „Миналото. Начин на употреба“ – изложба на финалистите от конкурса за млади автори на галерия Нюанс”. В третия по ред конкурс художниците работиха провокирани от заглавието “Миналото. Начин на употреба”. Нашето време е неизбежно обременено от предходните събития и за да възприеме пълноценно..

публикувано на 26.02.20 в 09:10