Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мечтите се сбъдват, когато имаш търпение да ги чакаш

Мечтите се сбъдват, когато имаш търпение да ги чакаш - в това е убедена героинята ни днес. Търпение има в изобилие и за това е богат на постижения човек.

Виолета Димитрова е от онези хора, които са готови да пренебрегнат собствените си нужди, за да са в полза на някой друг. Създава дори фондация, чиято цел е да подкрепя различни каузи и да вдъхва увереност на десетки, изпаднали в тежка ситуация. Нарича я „Бъдеще за таланти“, но не защото името е благозвучно, а тъй като смело вярва в красотата на бъдещето и таланта на тези, които го градят.

Хората, които правят добро, са много, а броят им с времето се увеличава. Факт, който приятно изненадва както Виолета, така и много други. Мнозина искат да са в полза, но не знаят как. Затова трябва да бъдат възпитани на добротворчество. Нужно е да им се посочи правилният път към взаимопомощта.

Към възвишеност се стремим всички. Важни са волята и желанието за успех, а Виолета притежава и двете и затова успява да насочи енергията си в правилната посока. Тя успява да Помага на мнозина и то успешно. Каузите за нея не са лични. Не го прави, за да заличи собствени липси или да се издигне в очите на другите, а единствено и само да е в помощ на някого, който наистина има нужда от това. На някой непознат.Снимка

Заради развитието на социалните мрежи, все по-често до нас достигат не малко апели за помощ или организирани благотворителни мероприятия. Дали заради заливащия ни информационен поток или заради наистина увеличаващия се брой на хора, изненадани неприятно от съдбата, нуждата от чужда помощ и подкрепа расте.„Помагайки на друг, помагаме на себе си“. Така казват всички, припознали дарителството като важен акт. В това вярва и Виолета. Не убеждава никого да реагира като нея. Но се случва, защото ентусиазмът ѝ е заразителен.

За мнозина обратната връзка е важна. Чакат някой да одобри деянието им. Да ги похвали, да им се отблагодари. При Виолета не е така, тя не чака нищо в замяна. Прави го, защото така го усеща, а ако превъзпита още някого да мисли като нея, ще е щастлива.

Без значение е как доброто ще стигне до хората, важното е то просто да бъде сторено. По-бързо и за повече хора. 

Мечтите наистина се сбъдват - така започна и така завършва нашият разказ за добрия свят на Виолета. Делата й са доказателство, че когато упоритостта е насочена към добри каузи, тя е продуктивна и води до хубави резултати. Резултати, които ако се превърнат в мечта на още някого, би било добре за всички ни.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. д-р Любина Веселинова

Доц. Любина Веселинова: Развитие на лимфедем може да се подозира, ако отокът на крайниците не се повлиява от повдигане

Хората, които водят заседнал начин на живот или практикуват професии, които изискват продължителен престой в седнало или право положение най-често страдат от отоци и лимфен застой. ВМА въвежда иновативна терапия, която позволява комплексен подход при лечението на тези състояния, често са характерни и за някои по-сериозни заболявания. Първа клиника по..

публикувано на 16.02.20 в 12:40

Нови лаборатории ще съхраняват българското културно наследство

Националният етнографски музей съдържа над 50 хиляди артефакти, събирани от 1906 година насам, от всички региони на България, от българските общности в чужбина, от различните културни, етнически и религиозни общности които населяват страната ни. Важен архивен център за нематериално културно наследство от гледна точка на богатствата които съдържа...

публикувано на 16.02.20 в 12:00

Румяна Кирчева – Меченска или първата глътка въздух

Понякога се налага новородената рожба да бъде потупната по гръбчето или пошляпната по дупето, за да изплаче и поеме първата глътка въздух в своя живот. Досещате се – тази среща в „Мисията  Милосърдие “ ще да е с акушерка. Макар че в наши дни  Румяна Кирчева – Меченска  е ментор на младите лекари в столичната болница „Света Анна“. Което ѝ дава..

публикувано на 15.02.20 в 13:15

Алжир - много различни светове в една държава

Алжир е една екзотична дестинация, която не е чак толкова популярна сред масовия пътешественик. Средиземноморската Ривиера, историческите забележителности и пустинята остават незабелязани от европейските туристи. Един любопитен факт, който вероятно малцина от нас знаят е, че след Италия, Алжир е втората държава в света с най-добре..

публикувано на 15.02.20 в 11:05

92% от българите никога не са срещали бежанци, но се страхуват от тях

92% от българите никога не са срещали бежанци, но се страхуват от тях. Това посочи  Красимир Кънев - председател на Българския хелзинкски комитет (БХК), по време на форума „Заедно в защита на малцинствата от престъпления от омраза“, който е кулминацията на проекта на БХК „NO HATE-BG". От друга страна директорът на Агенцията на ЕС за основните права..

публикувано на 14.02.20 в 18:26

Слави от The Clashers

Идеи, труд и упоритост – тези три неща са основата, върху която стъпва един от най-известните ютюбъри в България – Слави от The Clashers . Освен видеата с ТОП класации, с които набира популярност, Слави записва и такива, в които играе любимите си видеоигри. Въпреки всички пречки по пътя, той не се отказва и събира над милион абонати: Първата..

публикувано на 14.02.20 в 17:57

Телемедицината - иновативен помощник в действие

Отдалечената диагностика на някое заболяване или изпращането на здравен съвет дистанционна са възможносит, които не заместват физическия преглед от лекар. В редица случаи обаче, това е единствен възможен вариант за медицинска помощ. На някои места в страната лекар отива само веднъж месечно. И именно тук идва на помощ телемедицината. Красимира..

публикувано на 14.02.20 в 17:05