Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мечтите се сбъдват, когато имаш търпение да ги чакаш

Мечтите се сбъдват, когато имаш търпение да ги чакаш - в това е убедена героинята ни днес. Търпение има в изобилие и за това е богат на постижения човек.

Виолета Димитрова е от онези хора, които са готови да пренебрегнат собствените си нужди, за да са в полза на някой друг. Създава дори фондация, чиято цел е да подкрепя различни каузи и да вдъхва увереност на десетки, изпаднали в тежка ситуация. Нарича я „Бъдеще за таланти“, но не защото името е благозвучно, а тъй като смело вярва в красотата на бъдещето и таланта на тези, които го градят.

Хората, които правят добро, са много, а броят им с времето се увеличава. Факт, който приятно изненадва както Виолета, така и много други. Мнозина искат да са в полза, но не знаят как. Затова трябва да бъдат възпитани на добротворчество. Нужно е да им се посочи правилният път към взаимопомощта.

Към възвишеност се стремим всички. Важни са волята и желанието за успех, а Виолета притежава и двете и затова успява да насочи енергията си в правилната посока. Тя успява да Помага на мнозина и то успешно. Каузите за нея не са лични. Не го прави, за да заличи собствени липси или да се издигне в очите на другите, а единствено и само да е в помощ на някого, който наистина има нужда от това. На някой непознат.Снимка

Заради развитието на социалните мрежи, все по-често до нас достигат не малко апели за помощ или организирани благотворителни мероприятия. Дали заради заливащия ни информационен поток или заради наистина увеличаващия се брой на хора, изненадани неприятно от съдбата, нуждата от чужда помощ и подкрепа расте.„Помагайки на друг, помагаме на себе си“. Така казват всички, припознали дарителството като важен акт. В това вярва и Виолета. Не убеждава никого да реагира като нея. Но се случва, защото ентусиазмът ѝ е заразителен.

За мнозина обратната връзка е важна. Чакат някой да одобри деянието им. Да ги похвали, да им се отблагодари. При Виолета не е така, тя не чака нищо в замяна. Прави го, защото така го усеща, а ако превъзпита още някого да мисли като нея, ще е щастлива.

Без значение е как доброто ще стигне до хората, важното е то просто да бъде сторено. По-бързо и за повече хора. 

Мечтите наистина се сбъдват - така започна и така завършва нашият разказ за добрия свят на Виолета. Делата й са доказателство, че когато упоритостта е насочена към добри каузи, тя е продуктивна и води до хубави резултати. Резултати, които ако се превърнат в мечта на още някого, би било добре за всички ни.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
С каква скорост да минеш оттук?

По моста на с. Гара Елин Пелин и 10 км/ч не ви гарантира безопасност. Докога?

Жителите на Община Елин Пелин от години имат проблем с моста в сърцето на село Гара Елин Пелин, който е връзката както на населеното място с близките села, така и с главния път, който води към магистралата в посока столицата. Те се оплакват от шум, прах, вибрации, от рушащи се метални решетки , които пукат гуми. В района има и много..

публикувано на 12.07.24 в 18:13
Милка Василева

Специалисти по здравни грижи ще има достатъчно, ако професиите станат привлекателни за младите

Тази седмица се проведе национална среща на главни медицински сестри под надслов „Кадровата криза в здравеопазването – възможно ли е да бъде преодоляна?“.  Колкото и по темата да се говори през последните години, проблемът с недостига на медицински сестри продължава да бъде много остър . Кризата у нас е с 20-годишна давност. Но проблемът..

публикувано на 12.07.24 в 16:34
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Не може да има две ДПС-та. Пеевски ще направи своя партия-корпорация

Намесването в лидерския конфликт в ДПС на нова тема – етническата , показва някаква форма на отчаяние . Обикновено тя се повдига, когато има нужда от сплотяване. Интересно кога Доган се сети, че Пеевски и Йордан Цонев са българи? Това коментира пред БНР-Радио София политологът и преподавател в НБУ Христо Панчугов. Според..

публикувано на 12.07.24 в 15:26

Менеа представи новата си песен Weight of the World

Младата изпълнителка Менеа Кефалов, родена в САЩ, с български корени. Менеа завършва музикалното си образование в прочутия колеж Бъркли, а в момента живее в Лос Анджелис. Тя представи пред Радио София новата си песен Weight of the World. Музикантката сподели, че има група, пише песни и ходи по участия. Родителите й са от София и тя често идва тук..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Българка получи международен приз за романа си "Мръсни дни"

Седмици след световната си премиера у нас се появява хитовият фентъзи роман "Мръсни дни" на българката Геновева Димова, която впечатли гигантите от американското издателство TOR, и се превърна в един от най-обещаващите нови гласове на жанровата литература в международен мащаб. Родената във Варна фентъзи стихия, която от години живее и твори в..

публикувано на 12.07.24 в 13:41

Какво трябва да знаем при ремонт на жилището

Лятото е сезонът на ремонтите на домовете. Какви са законовите преустройства на жилищата? Как се случват и какво се изисква за да бъде един ремонт по правилата? От инж. Марин Гергов, председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране ще научим как да променим функциите и разположението на помещенията вкъщи, без това да..

публикувано на 12.07.24 в 12:21
Анна Стойкова

Обмисля се създаването на климатичен хъб

Обмисля се да бъде създаден образователен еко център за зелени политики - климатичен хъб. Предложението е на Анна Стойкова и Драгомир Младенов, общински съветници в Столичния общински съвет (СОС). През последните години София се е превърнала в модерен и зелен европейски град с добре поддържани паркове и градини, облагородени междублокови..

публикувано на 12.07.24 в 09:45