Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Кремиковци" си има нов мини стадион

Ново спортно игрище беше открито в столичния квартал "Кремиковци". Съоръжението е с естествена тревна настилка и ще се стопанисва от местния спортен клуб. 200 000 лева е вложила Столичната община в игрището, което ще се използва срещу минимална такса, която ще бъде влагана в поддръжката му.

Спортното игрище е с размери на мини стадион, а в непосредствена близост до него е изграден и фитнес на открито. Най-важното е съоръжението да се пази и поддържа, отбеляза по време на откриването столичният кмет Йорданка Фандъкова:


Разчитам на местния клуб, на младите хора, на които връчихме днес ключа, да го пазят, да дават възможност на децата, на всички, които имат желание, да спортуват. От 10 населени места в район "Кремиковци" бяха останали три без спортни съоръжения и ще ги сведем до минимум.

Около година и половина е отнело изграждането на спортното съоръжение, отбеляза кметът на район "Кремиковци" Ивайло Панев.

За последните 10 години Столичната община е инвестирала в район "Кремиковци" над 10 милиона лева.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Боян Ботйов: За Ботев идеята за свободата е основополагаща

На 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, се срещаме с един от живите родственици на великия български революционер и публицист Христо Ботев. Боян Ботйов e пряко свързан с калоферския род на даскал Ботьо Петков. Христо има трима братя - Стефан, Боян и Кирил, който също е участвал в четата на Христо..

публикувано на 02.06.20 в 18:10

Важни спортни събития и личности в 28 кадъра на Иван Йочев

Спортни любимци – български олимпийски, световни и европейски шампиони, присъстваха днес на откриването на фотоизложбата, подредена в градинката пред НДК под наслов "Спортът в София през годините" . Авторът й Иван Йочев е дългогодишен фоторепортер и е намерил съмишленици и подкрепа в лецито на "София - европейска столица на спорта" и БОК...

публикувано на 02.06.20 в 18:06

Новата бизнес реалност: хибридни събития и преформатиране на пространства на открито

„Не можем да очакваме големи събития с международно участие по-рано от средата на следващата година“, смята управителят на една от водещите рентал компании Иван Градинаров . „По отношение на българските артисти, пазарът е малък и големи събития като концерта на Графа на стадион „Българска армия“, който феновете очакваха на 10 юни, са рядкост...

публикувано на 02.06.20 в 16:27

Оригинални решения за по-добра среда търсят в "Зелено възстановяване"

"Грийнпийс България" обявява конкурс за идеи на тема “Зелено възстановяване” след Covid-19. Всеки може да участва с авторска идея, визия или проект насочен към подобряване на градската среда, енергийната система, използване на възобновяеми източници и кръгова икономика. Идеята се заражда по време на карантинния период, като първоначалният замисъл е..

публикувано на 02.06.20 в 15:55

Дават таблети на ученици, настанени в социални институции

Преносими компютри и таблети ще бъдат закупени на деца, настанени в социални услуги и специализирани институции, по нова програма на Министерството на труда и социалната политика. С устройствата учениците от I до XII клас ще могат да се включат в дистанционна форма на обучение. Очакванията са с помощта на закупените технически средства, децата да не..

публикувано на 02.06.20 в 15:45

Жители на 4 квартала са решени на протест срещу спиране на топлата вода

Живеещите в кварталите „Студентски град“, „Витоша“, „Малинова долина“ и „Дървеница“ не изключват да преминат и към протестни действия, заради спирането на топлата им вода за два месеца . В момента върви онлайн петиция , в която са се подписали над 2000 души, недоволни от решението, което „Топлофикация София“ обяви в края на миналата..

публикувано на 02.06.20 в 15:12

20 заглавия от последните 10 години на българското кино

Две колекции от български филми се представят в общ проект, озаглавен "Десетилетие на българското кино" . Домът на киното, с подкрепата на Столичната община - по инициативата „Солидарност в културата”, насочва поглед към потенциала на родното кино, опознавайки неговите постижения от последните 10 години (2010-2019). Една от най-големите..

публикувано на 02.06.20 в 13:41