Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Инфлуенсърите като пътеводна светлина

4
Адриана Ангелова-Адри
Снимка: Ани Петрова
В седмицата, посветена на професиите на бъдещето, ви срещаме с Адриана Ангелова - Адри, която е водещ, майка на две деца, блогър и влогър. Адри може да бъде намерена на My beauty madness в социалните мрежи и като цяло в интернет пространството. 

За инфлуенсърството Адри казва, че това е една изключително интересна и много романтична професия. Тя самата не харесва думата инфлуенсърство и предпочита да използва израза “влиятелни хора”, които, според нея, още в миналото са били използвани, за да прокарват идеи, да подклаждат бунтове и да свалят крале, а днешните инфлуенсъри дават добри съвети за подходящо червило и правилен избор на грим.

“Факт е, че ролята ни в съвременното общество не е чак толкова значима, колкото на едновремешните инфлуенсъри и съответно полетата ни изява са доста по-различни от тяхното”.

Адри създава блога си преди повече от 9 години, след като е родила сина си и е имала чувството, че ежедневието ѝ е скучно. “Никога не съм си представяла, че това може да е някаква професия, за мен то беше хоби”, казва тя. Малко по-късно идва и Youtube - каналът ѝ, като за нея това е начин да общува с непознати от дома си.

В блога си, Адри се опитва да публикува всичко необичайно от иначе обичайното си ежедневие. Самата тя признава, че в канала ѝ в You tube не всичко е с висока добавена стойност, но и основната цел на клипчетата там е развлекателна и тя самата вярва, че хората могат да харесат по нещо и с това да им бъде полезна.
Чуйте целия разговор в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пандемията научи хората да пазаруват дрехи онлайн

Вече и в България хората започнаха да се обръщат повече към онлайн пространството, когато става въпрос за закупуване на дрехи, не само на техника. В световен мащаб от доста време пазаруването се случва предимно онлайн, тъй като хората не разполагат с много време. Заради обстановката се наложи много от хората да си останат вкъщи и може би това ги доведе..

публикувано на 28.09.20 в 09:30

Пандемията провокира модните марки да бъдат доста креативни

“Ситуацията с пандемията, в която живеем в момента, промени целия свят и всички сектори, и светът на модата също понесе последствията от пандемията”, казва пред Радио София модният експерт Ванина Хаджийска , която от 2015 г. досега посещава Седмицата на модата в Париж, за която това е незабравимо и много впечатляващо изживяване. Тази година обаче..

публикувано на 28.09.20 в 09:13

Отбелязваме Деня на правото да знам

През днешния ден отбелязваме Деня на правото да знам. Честването на този ден е от 2002 г., когато в София се провежда първата в света Международна конференция, посветена на съдебни дела по Закона за достъп до обществената информация.  През годините този закон придобива популярност на всички континенти по света и вече е признат от ЮНЕСКО и ООН...

публикувано на 28.09.20 в 08:47

Пътната полиция засилва контрола около училищата и детските градини

Пътната полиция засилва контрола около училищата и детските градини. Ще се следи и дали се дава предимство на пешеходци и велосипедисти, обяви Мария Ботева от МВР. "Голяма част от децата, а и техните родители, използват последните дни, в които няма дъждове, за да могат да управляват велосипедите си”, казва Ботева. За осигуряване безопасността на..

публикувано на 25.09.20 в 18:45

Български учени от чужбина подкрепят процеса на демократизация в страната ни

Български учени, изследователи и юридически специалисти в чужбина, излязоха с отворено писмо, в което заявяват, че подкрепят процеса на демократизация в страната ни. Писмото е съставено и одобрено от всички участници, и включва 73-ма учени от около 60 университета и организации в 12 страни. Сънародниците ни споделят, че следят продължаващите..

публикувано на 25.09.20 в 18:32
Мирия Вехкапера

Защо кръговата икономика във Финландия се преподава още в училище

В "Радиокафе" започваме да ви представяме различни региони в Европа. Първата ни "стъпка" е далеч на север, във финландския град Оулу (Oulu). Именно оттам е Мирия Вехкапера , която е един от новите членове на Европейския комитет на регионите, част от групата Renew Europe като представител именно на региона Оулу. Въпреки че е само на 44 години, тя..

публикувано на 25.09.20 в 17:50
Иво Христов

Обучението е преди всичко социализиращ процес

Към дистанционното обучение трябва да се подхожда внимателно, защото има много подводни камъни. “Най-важното, което трябва да се знае по отношение на което и да било обучение е, че това е преди всичко социализиращ процес . Това не е процес на предаване на данни. Най-важното в образователния процес е, че се създават умения, създават се връзки,..

публикувано на 25.09.20 в 17:09