Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на район "Витоша"

Теодор Петков: С нов модел на управление София ще стане много по-добър град за живеене

Снимка: facebook/RVitosha
Новият стар кмет на район „Витоша“ се казва Теодор Петков. В допълнение - към момента той е зам.-председател на СДС. Петков от 2015-а година оглавява Район Витоша, а на 3 ноември, на II-ия тур спечели нов мандат за още 4 години.

На балотажа за него гласуваха близо 11 000 души – нещо, което не се е случвало в район „Витоша“ до момента.

Има много започнати проекти, които трябва да продължат, да бъдат завършени – коментира пред Радио София Теодор Петков. – Приемането на бюджета на Столичната община ще определи и кои от приоритетите ще могат да се изпълнят през следващата година.

Много важен проект  е училището и детската градина в кв. „Манастирски ливади“ – посочи районният кмет. Продължава започнатото строителства на градината във Владая. Необходимо е решаване на въпроса за движението между Перник и София, от което се вълнуват жителите на Княжево, Владая и Мърчаево.

Ще търсим пътища за подобряване на инженерната и пътната инфраструктура в района. Канализацията също е проблем, чието решение предстои, допълни още Теодор Петков.

Интервюто с кмета на район „Витоша“ чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Каква е ролята на обучението по българска история в училище?

Каква е ролята на обучението по българска история в училище питат обществеността организаторите от MOVE.BG, Район "Оборище" и "Моята българска история". На 8 май 2024, от 16:30 във Военната академия "Георги Стойков Раковски" ще се проведе дебат по темата. Специални гости са проф. Екатерина Келбечева , преподавател в Американския университет в..

публикувано на 07.05.24 в 11:45
Гергин Борисов

Гергин Борисов: Само с 50 намаляват паркоместата заради новата организация на движение в центъра на София

Проектът за реорганизация на движението по булевардите „Витоша“, „Патриарх Евтимий“, „Фритьоф Нансен“ и „Ген. Скобелев“ е възложен в устройствения план още през 2011 г., но не е реализиран. Стартирането му сега предизвика негативни реакции от страна на живеещите по четирите булеварда. Въпреки това трансформацията на булевардите продължава...

публикувано на 07.05.24 в 09:46

Пролетта се завръща с температура в София около 25°

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. В следобедните часове, главно над планинските райони ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Дневните..

публикувано на 07.05.24 в 07:35

София е домакин на Food & Beverage Forum

Притежава ли България потенциала да се превърне в международна гурме дестинация – това е една от основните теми, които ще бъдат обсъдени по време на Food & Beverage Forum – първата по рода си професионална среща на шеф-готвачи, хотелиери, ресторантьори и доставчици за индустрията. Тя ще се проведе на 8 май 2024 г. в Event Space 2020 (малкото НДК)..

публикувано на 06.05.24 в 18:22

Суровините - новото политическо и дипломатическо оръжие

От началото на 90-те години на миналия век, т. нар. суровини от критично значение станаха основна и на този етап все още незаменима суровина в производствения процес на много индустриални сектори и на технологиите, от които зависи зеления преход. Необходимостта от тези суровини в съвременните икономики нараства експанзивно, тъй като те са..

публикувано на 06.05.24 в 16:51

Концертмайсторът - художник Мичо Димитров с изложба в София

До 30 май, в столичната галерия „Икар“, цигуларят и педагог маестро Мичо Димитров представя 26-ата си самостоятелна изложба. Той е роден в Пловдив. Завършва музикално училище, а след това и Консерваторията в София при Боян Лечев и Владимир Аврамов. Финалист е на конкурса „Чайковски" в Москва, лауреат на конкурса „Фриц Крайслер" във Виена...

публикувано на 06.05.24 в 13:56

На акордеон свирят само храбрите

На 6 май отбелязваме Световния ден на акордеона. Това е датата, на която инструментът е патентован. За Калоян Куманов акордеонът е живот. Пред Радио София той сподели, че би разграничил акордеона от всички останали инструменти. „6 май е Ден на храбростта. Наистина този инструмент е за храбри хора, защото много малко хора издържат до край...

публикувано на 06.05.24 в 12:52