Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Дони: Надявам се с моето щастие да не преча на никого

Той е един от най-успешните, разпознаваеми и нестандартни певци в съвременната музикална история на България. Роден и израснал в София, открива призванието си отрано. В един момент от живота му става така, че майчинският разум надделява над чувствата на младия творец и той започва да изучава фармация с идеята да има прилична професия, защото както е известно "музикант къща не храни". По-късно, обаче, той ще докаже категорично, че това не е вярно. От малък се занимава с музика, а сякаш предопределенито на съдбата е ясно - още в първия ден на първи клас той сяда на чина до... Момчил.

Става дума, разбира се, за...  Добрин Векилов, известен на всички просто като Дони. "Медикус", "Атлас", с които изпява емблематичната "Кукла", после вижда ниша за мъжки дует и днес, точно 30 години след началото на кариерата му, той е един от най-разпознаваемите гласове в българската музика с толкова много хитове зад гърба си. 

За различните професионални пътувания в България и по света, както и за духовните пътешествия разказа Дони и добави:

Намерих мира на изток, конкретно на определени места. Имам своя учител, имам и своите асистент учители. Пътят, който трябва да извървиш до там, е доста дълъг, в метафоричен смисъл. Но има хора, които нямат нужда от такова пътуване. Те намират смисъла и духовното на мястото, на което са се родили. На мен ми трябваше повече време, защото не намирам тук определени параметри, които ме правят щастлив. Надявам се с моето щастие да не преча на никого. И, ако мога въобще да си позволя някакъв съвет, той е: "В никакъв случай не сменяйте местоположението на духовното. В България може да откриете много, много, много ценни неща."

Какво разказва Дони за първия му сингъл с Момчил, как се появяват шансовете в живота, за музиката, любовта, театъра и за пътешествията му - физически и духовни? Всичко това можете да чуете в интервюто на Яна Спиридонова.