Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Защо е важно за бебетата да плуват

2
Снимка: http://pluvanesbebe.bg/
Хората, подобно на животните, се раждат с инстинкта за плуване. Разбира се, новородените са с все още крехка мускулатура и е нужно да укрепнат преди да започнат с упражняване на това умение. Подкрепата на родителите в този момент се оказва решаваща за това децата не само да се научат да плуват, но и да подобрят връзката помежду си. Заниманията е добре да се провеждат с инструктор, за да може да се насладят както малките, така и възрастните плувци.

С помощта на родителите си, едно дете може да се научи по-бързо и уверено да плува само. Все пак майката и таткото са тези, които създават сигурната среда за рожбата си. 

От няколко години Деница Чобанова е сертифициран инструктор по плуване за бебета, като също е и сертифициран спасител към БЧК, както и бивша състезателка по синхронно плуване. Тя иска да предаде любовта се към водата и на други.

На занимания идват както много майки, така и бащи, а Деница Чобанова дори препоръчва и двамата родители да бъдат с детето си, докато то се учи  да плува.

Инструкторът по плуване за бебета обясни, че за детето е добре да бъде подготвено преди влизането в басейна, като се направи топъл, а после и хладък душ. Препоръчително е детето и неговите родители да са в басейна поне веднъж седмично, за да се научи по-бързо то да плува. 

Кои са предимствата на ранното плуване - чуйте в звуковия файл.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 75 000 шофьори са заснети да карат с превишена скорост

Няма тежки пътнотранспортни произшествия със загинали студенти или участници в студентския празник по време на акцията, чийто акцент бяха именно младите хора. Това съобщиха на брифинг гл. инспектор Димитър Мичев и инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“. В рамките на акцията са реализирани общо 222 специализирани полицейски операции, от..

публикувано на 11.12.19 в 18:17

Не подценявайте планината, предупреждават от ПСС

Планинската спасителна служба е в техническа и тактическа готовност за предстоящия зимен сезон. Всяка година се увеличава броят на акциите на Планинската спасителна служба, както и случаите на оказана помощ на ски писти, обяви председателят на Планинската спасителна служба - ПСС Веселин Ганчев . Към 10 декември броят на сигналите е 2379, като се..

публикувано на 11.12.19 в 17:51

"Отбор на надеждата" на девето световно първенство

„Отбор на надеждата“ ще вземе участие на девето поредно световно първенство по футбол за бездомни хора. Кандидатурата му беше одобрена от организатора на турнира, а именно шотландската фондация Homeless World Cup. „Спортс Мениджмънт България“ ще излъчи мъжки отбор, който да представлява България на световния шампионат във Финландия през 2020 г...

публикувано на 11.12.19 в 17:36

Чърчил и Оруел като борци за свобода

Какво е общото между личностите и животите на Уинстън Чърчил и Джордж Оруел? Трябва да сте достатъчно запознати, за да отговорите бързо и точно. И двамата днес са със запазено място в британската и световната история и литература. Оруел е известен с проницателната си сатира „1984“, както и с „Фермата на животните“. Чърчил повечето хора..

публикувано на 11.12.19 в 17:33

Детегледачката, която влиза в нашия дом

Много предизвикателства поставя пред нас съвременният свят, ангажирани сме с работа, обществени каузи и различни социални дейности, но децата изискват 100 процента от вниманието ни. Какво обаче трябва да правим, когато се налага да изпълним поет ангажимент или да бъдем на работа, а не разполагаме с баба или дядо под ръка. Да се доверим ли на грижите..

публикувано на 11.12.19 в 17:22

Благодарение на „Българската Коледа“ Елизабет ходи на рехабилитация

10-годишната Елизабет Станчева от Костинброд  прави първите си стъпки едва на тази възраст, благодарение на чужда помощ. Тя е с детска церебрална парализа и е едно от децата, на които инициативата „Българската Коледа” дарява средства за лечение. Заболяването ѝ представлява настъпило пренатално увреждане на централната нервна система. То засяга..

публикувано на 11.12.19 в 16:49

13-годишният Виктор ходи на логопед с помощ от "Българската Коледа"

Едно от децата, което се нуждае от помощ от инициативата "Българската Коледа", е 13-годишният Виктор Орлин Вълчев. Момчето е с детска церебрална парализа, агенезия на корпус калозум или нарушение в развитието на мозъчната структура между двете полукълба, както и вътрешната хидроцефалия (повишено вътречерепно налягане). Миналата година Виктор е..

публикувано на 11.12.19 в 16:17