Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С прожекция в кино "Влайкова" подкрепят таланта в сноуборда Теодора Илиева

| обновено на 17.12.19 в 10:26
Теодора Илиева е класирана и за Младежките зимни олимпийски игри

Сноуборд филмът Isle of snow ще бъде прожектиран с благотворителна цел в кино „Влайкова“ тази вечер от 20:00 часа.

Филмът е заснет в САЩ, Канада, Япония, Швейцария и Австрия през изминалия сезон. В него участват бележити имена като Müller, Dylan Alito, Matt Wainhouse, Brandon Cocard и още известни сноубордисти.

Тази прожекция е по-специална, защото със събраните средства ще се окаже подкрепа на младата надежда на българския сноуборд Теодора Илиева да стане първата българка, явила се на Зимни младежки олимпийски игри.

Теодора е само на 16 години, но вече показва изключителни резултати на състезанията по сноуборд крос. Доброто ѝ представяне на Световното юношеско първенство е причина тя да бъде класирана и за Младежките зимни олимпийски игри.

За съжаление в България няма трасета, които да наподобяват тези, по които се провеждат състезанията, затова се налага младата надежда да тренира в Австия, Италия, Франция и Швейцария. Парите, които отпуска държавата за подготовката и заминаването за Олимпиадата в Лозана, са крайно недостатъчни. Това кара нейните приятели да организират кампания, с която да подкрепят състезателката финансово и морално.

На място в кино "Влайкова" ще бъде и треньорката Бианка Стефанова, която ще разкаже повече за предстоящия състезателен сезон на Теди.

Повече по повода и събитието може да научите от разговора със Северина Митева - организаторка на прожекцията. 


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Жана Казанджиева

Доц. Жана Казанджиева: След дезинфекция задължително трябва да се погрижим и за кожата

В условията на пандемия от коронавирус, освен социалната изолация, Световната здравна организация, Министерството на здравеопазването и всички специалистите препоръчват като важна мярка срещу разпространението на заразата редовното миене на ръцете с вода и сапун, кактo и употреба на дезинфектанти. Но много от хората, които често използват силни..

публикувано на 29.03.20 в 11:20
Портрет на Александър Пушкин от Василий Тропинин

Пушкин е бил най-продуктивен през 3-месечна карантина в Болдинската есен на 1830 г.

По време на епидемията от холера през 1830 г. Александър Пушкин прекарва три месеца в карантина в имението Болдино. Там той написва някои от най-добрите произведения на руската литература, припомнят запознати с неговата биография. Епидемията от холера през 1830 и 1831 г. в Русия е част от първата официално регистрирана пандемия на холера,..

публикувано на 28.03.20 в 10:57

"Часът на Земята" - виртуално, но с глобална казуа

На 28 март ще се проведе добре познатата вече екологична инициатива "Часът на земята", чиято цел е да насочи общественото внимание към свръхконсумацията на енергия и влиянието ѝ върху околната среда. Всеки може да се включи и да изрази своята съпричастност към глобалния проблем с измененията в климата, като в продължение на час, между 20.30 и..

обновено на 28.03.20 в 08:25

В Самоков възрастни хора в дом шият маски

Хората в Дома за възрастни „Семейство д-р Калинкови“ в град Самоков , шият предпазни маски като терапия. След като за тях, мерките трябва да са още по-строги, възрастните заменят обичайните си занимания и разходки с игра на табла и трудотерапия. Вместо да се поддадат на паниката и страха от коронавируса, те избират да бъдат полезни за..

публикувано на 27.03.20 в 17:58

Кибервируси по време на коронавирус

Пандемията от коронавирус, работата на компютър от вкъщи и дистанционното обучение създават благоприятна среда за съществуването на един друг вид вируси – компютърните. За какво да внимаваме, докато сме онлайн, и как да не се хванем на „въдицата“ на фишинг имейлите? Пред Радио София Павел Георгиев от Българската асоциация на..

обновено на 27.03.20 в 16:53
Ваня Григорова

Ваня Григорова, КТ "Подкрепа": Трябваше навреме нов дълг за подпомагане заетостта

Категорично недостатъчна е помощта от държавата, с която се поемат 60 % от заплатите на служителите в няколко сектора. Това каза Ваня Григорова , икономически съветник на КТ „Подкрепа“. Според нея правителството е пропуснало момента, в който да вземе заем от Евросъюза за отрицателни лихви. Припомняме, че правителството анонсира..

обновено на 27.03.20 в 14:58
Доц. Петя Банкова

Доц. Банкова: Уроците на традицията казват - в такива ситуации хората се справят заедно

В дни на   изпитание, човек „изважда“ най-доброто от себе си – солидарност, съпричастност, опита си да реши проблемите си като общност. Индивидуалното оцеляване може би е възможно, но ние сме социални същества и ако слушаме уроците на традицията, хората се справят заедно. Това обясни в ефира на Радио София доц. Петя Банкова – етнолог от..

публикувано на 27.03.20 в 13:21