Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Николай Дончев: Емоцията играе особена роля при мебелите

Николай Дончев е един от изложителите на СИХРЕ от българска компания, която внася и продава мебели от германска марка, бивш радиоводещ и бивш търговски директор на "Интер експо център". Той гостува в нашата "Радиоприемница" в качеството му на един от изложителите на СИХРЕ от българска компания, която внася и продава мебели от германска марка, предлагаща уникални серии.

Дончев, който е работил в българската секция на Радио Свободна Европа в Мюнхен, сподели в ефира на Радио София, че има доста митове, свързани с германците, като тези, че работят прекалено много, нямат чувство за хумор или са прекалено дисциплинирани. Сподели също, че чувства Германия като своята втора родина, защото "родината е там, където са спомените на един човек, романтиката в живота му".

Събеседникът ни разказа и една много интересна история, свързана с компанията, при която, по време на пътуване в Китай, нейните собственици откриват китайски монах, който им прави изключително впечатление. След като правят снимки, по-късно те решават да създадат копия на този човек и днес той стои пред всеки един магазин на марката в различните държави.

Човек купува емоционално, а емоцията при мебелите играе особена роля, свързана с това не само как изглежда една красива мебел, но и дали е удобна и колко лесно се поддържа. Културата на обитаване се разпростира и извън мебелния свят. Светът се променя с дни и месеци, а хората стават все по-информирани и претенциозни, категоричен е Николай Дончев. Днес има голямо разнообразие от мебели на пазара, те буквално "ни заливат". Интересен въпрос, обаче, е кое е важното? Има дефицит на доверие, дефицит на надеждност. Добра търговия има тогава, което предлагащият вдъхва доверие на клиента, че е надежден партньор и клиентът ще остане доволен. 

А бъдещето в този бранш е в интериорните решения от специалисти и много практично обзавеждане на дома, а не само красиво, убеден е Дончев.

Повече за тънкостите на работата в сферата на производството на мебели, мебелната култура и средствата, които се отделят за придобиване на мебели - чуйте в интервюто на Лили Големинова с Николай Дончев.

Николай Дончев

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Еньовден - култът към слънцето и силата на лековитите билки

Българската православна църква днес празнува Рождението на Св. Йоан Кръстител . На 24 юни в българския народен календар се отбелязва Еньовден - ден на Слънцето . Старите българи са вярвали, че при изгрев на днешния ден „слънцето трепти“ . Счита се, че набраните по това време билки имат най-лековита сила . „Това е празник на..

публикувано на 24.06.21 в 11:48

Рекордни 41 двойки царски орли в България

През 70-те години на миналия век, гнездата на царския орел в България са били само три. Благодарение на природозащитниците, днес те са рекордните 41 .  От застрашения вид царски орел са открити нови шест двойки. "Само за този сезон имаме рекорден брой от 35 през миналата година - на 41 сега , което е обнадеждаващо за вида в България...

публикувано на 24.06.21 в 11:27
Васил Левски

Увековечават Васил Левски с ръкописен шрифт

Претворявайки част от културно-историческото наследство , завещано от националните ни герои, от Националната картова и платежна схема се опитват да съживяват спомена за техните велики дела, казват участниците в един уникален за България проект. Проектът е посветен на дигитализиране на почерка на Васил Левски , съобщи е ефира на радио София..

публикувано на 24.06.21 в 10:54

Ремонтът на Северния парк показва корупционни практики

Ремонтът на входа на Северния парк от страната на ж.к. “Свобода”, който започна през 2017 г. е рутинен за Столичната община. От Гражданската инициатива “Спаси София” през 2019 г. са направили проверка на това колко реалистични са цените на ремонта, като проверката установява фрапиращи разлики от 2-3-4 пъти по-високи цени за елементи за парковото..

публикувано на 24.06.21 в 10:25

Пет препоръки за по-дълъг и пълноценен живот

На Земята съществуват пет „сини зони” с максимална продължителност на човешкия живот – японският остров Окинава, италианският Сардиния, гръцкият Икария, полуостров Никоя в Коста Рика и град Лома Линда в Калифорния. Това твърди Федерика Амати - лекар и учен. Според нея, ако се спазват пет препоръки може да се увеличи продължителността на живота с 10..

публикувано на 24.06.21 в 09:18
Йоан Кръстител

Православната църква празнува рождението на Св. Йоан Кръстител

Българската православна църква празнува на днешния ден рождението на Св. Йоан Кръстител, наричан още Предтеча Господен заради това, че подготвил пътя за появяването на Спасителя, а по-късно сам го кръстил във водите на река Йордан. Йоан се родил в дните на цар Ирод, в семейството на свещеника Захарий и жена му Елисавета, която била братовчедка на св...

публикувано на 24.06.21 в 08:35

93 са новите случаи на Covid-19

Почти без промяна в броя на новорегистрираните случаи на Covid-19, за последното денонощие. По данни на Националния информационен портал те са 93. Направени са 14 382 теста, от които 3 438 PCR с 38 положителни резултата и 10 944 антигенни с 55 положителни резултата, което е 0,65%. В столицата са регистрирани 39 нови случая, в Пловдив – 9, в София окръг 7,..

публикувано на 24.06.21 в 08:10