Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ще привлича ли България туристите

Снимка: БТА

Може ли България да стане популярна туристическа дестинация за пътувания през четирите сезона, разпознаваема и предпочитана от българските и уждестранните туристи пред основните конкуренти? Как да осъществим ефективен национален маркетинг на основата на последователен бранд мениджмънт? Как да повишим качеството на предлагания туристически продукт? Това бяха само част от въпросите, обсъдени на седмата среща на Националния борд по туризъм

Туризмът е продукт, който трябва да бъде продаван просто, ясно и международно. Продукт, който трябва да си опаковаме и да си го продадем възможно най-скоро, по възможност до края на годината, заяви експертът по връзко с обществеността Максим Бехар, като акцентира в своето изказване върху логото, което трябва да представя страната ни в най-добрата светлина и необходимостта от впечатляващо рекламно мото.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изрази готовността на Столичната община да участва в развитието на конгресния туризъм. Тя подчерта, че натрупаният опит по времето на европредседателството е безценен и увери, че бизнесът може да разчита на подкрепата на общинската администрация в тази област.

Чавдар Златев, главен директор корпоративно банкиране, изпълнителен директор и член на управителния съвет на една от банките, каза в дискусиятау посветена на България като инвестиционна дестинация, че имаме всички предпоставки за развитието на конгресен туризъм. Имаме места, на които да се провеждат мероприятия, имаме и история в тази област. Въпросът е да се договорят всички страни, които участват в предлагането на тази услуга.


България не е позната дестинация, категоричен бе Марио Гаврилов, водещ на предаването за бизнес по Българската национална телевизия, като посочи, че София все още се бърка с Букурещ, а проблем остава и отношението към туристите.

Създателят на Националния борд по туризъм, собственик на една от медиите в страната и председател на Българската стопанска камара Радослав Радев подчерта, че  туризмът е един от най-креативните бизнеси, в който недостатъците биха могли да бъдат представени като предимства. Пример за това той даде с летището в София, което е единственото в Европа, разположено толкова близо до центъра на града. Основна роля в представянето на България пред останалия свят той отреди на медиите и новините за нашата страна. Като много важен въпрос Радев открои привличането на туристопотока на дигиталните номади.  

По време на срещата бе излъчен видеоклипът на Българската агенция за инвестиции, предназначен да представи страната ни на международно ниво и да привлече бизнеса. В него България е представена като място, което те свързва с Русия и Средния изток, без да напускаш границите на Евросъюза. Страната ни е с разцъфтяваща икономика с ниски оперативни разходи и само 10 прцента корпоративен данък.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Online Baby Pop Up - в помощ на креативните малки производители на изделия за деца

Online Baby Pop Up събитие е група, предназначена за бъдещи и настоящи родители на бебета и малки деца. В нея те ще се запознаят с малки фирми, производители и творци на бебешки и детски продукти. “Това е една инициатива, която спонтанно възникна, точно затова я кръстихме Pop up (изскачам, появявам се неочаквано - англ.ез.) предназначена за..

публикувано на 03.12.20 в 18:41

Банско ще посрещне 90% по-малко студенти спрямо 2019 г.

“Малкото студенти, които ще празнуват тази година се делят на такива, които са избрали къщи за гости и залагат на купоните в компании до 15 души, а другата част ще отседне в хотелите, където ще замени механите и дискотеките с процедури в СПА центрове. Това показват моите проучвания през последните дни”, казва Руслан Йорданов от БГ туризъм. По думите..

публикувано на 03.12.20 в 16:55

Засилените проверки от БАБХ са до Никулден включително

Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) ще продължи засилените проверки по обекти за производство, складове, магазини, борси и пазари във връзка с продажбата на риба до самия Никулден. Това съобщи пред Радио София д-р Татяна Николова , началник отдел в Дирекция „Контрол на храните“ в агенцията. „Такъв контрол извършваме през..

обновено на 03.12.20 в 16:18

Времето ще се задържи сравнително топло за декември

Няма да се задържи снегът твърде дълго, още тези дни ще сте стопи, тъй като от юг-югозапад на страната ще се пренася топъл въздух и температурите ще се повишават. Това посочи пред Радио София синоптикът Анастасия Кирилова  от Националния институт по метеорология и хидрология. По думите ѝ затоплянето ще се усети първо при дневните температури...

публикувано на 03.12.20 в 15:23

Общност "Мостове" подава ръка за образованието на деца с увреждания

Международният ден на хората с увреждания - 3 декември, цели да ни напомни за нуждата от по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда на хората с увреждания, до общия пазар на труда, до общообразователната система и до процесите на изработване и вземане на политически решения, които имат отношение към тях...

публикувано на 03.12.20 в 15:18

Автори от 8 държави участват онлайн в Софийския литературен фестивал

Софийският международен литературен фестивал (СМЛФ) ще се проведе и тази година, но изцяло онлайн, от 10 до 13 декември . Това издание, макар необичайно, дава възможност да се включат писатели и поети от България, Великобритания, Канада, Шотландия, Израел, Нидерландия, Финландия и Америка . Гости на събитието ще бъдат британският писател и..

публикувано на 03.12.20 в 14:49

"Етюд-и-те на София" със свой коледен базар

Авторът на популярната фотографска инициатива “Етюд-и-те на София” Иван Шишиев е подготвил предколедна изненада за многобройните си почитатели - коледен базар и една голяма награда, която остава изненада. Първаночалният план е базарът да се проведе на 5 и 6 декември, но след налагането на новия локдаун, сега събитието е с нови дати - за 21 и 22..

публикувано на 03.12.20 в 13:35