Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Силата на женската енергия мотивира, сплотява и дава кураж

Марина Кисьова
Една история за силата на женската енергия, за вярата, че в България има уверени в способностите си жени започва през 2017 година, когато Марина Кисьова прави безплатни срещи и обучения за личностно развитие с момичета, живеещи в села в Северозападна България.

През 2018 г. Марина Кисьова  започва активна работа в Пловдив, където е дадена първата стипендия за изучаване на английски език по метода сугестопедия. Така се ражда идеята и за най-успешния проект на академията - „Тя в Пловдив“.

Мотивират и зареждат с позитивизъм всички около себе си дамите от Академия „Екатерина Каравелова“. Кръстена на жена с водеща роля в изграждането на женското движение в България в началото на миналия век, академията върви по стъпките ѝ, като оставя и своите ярки следи. Мотивира момичетата да вярват във възможностите си.


“Почувствах се толкова вдъхновена и заредена не само от историите, но и от вибрацията на всички присъстващи“, споделя една от дамите на мотивиращите срещи, които Марина организира. Тя е посветила времето си да търси и среща активни жени с такива, които имат нужда от подкрепа или повече самочувствие. Осветляват деня една на друга. Променят нагласите си, дават кураж. И създават благоприятна среда, даваща поле за развитие, а не за конкуренция. Нещо, което в днешно време е рядкост и се приема като прецедент, а не естествено поведение.

Струва си. Вероятно точно за това и като снежна топка силата на дамите, обединени от идеята за взаимопомощ нараства. Във всеки град делата им стават все по-разпознаваеми, а желаещите да се присъединят все повече. Всичко, което Марина Кисьова и дамите около нея правят е водено от любовта“. Чрез дейността си, те ни припомнят,  че всяка жена е различна и трябва да има свободата да избере как да живее и каква да бъде.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Успехът дарява подготвени умове

Елиза Стоилова е в основата на платформата umni.bg и чатбота AI Consierge с приложение в градовете с развит смарт туризъм: "Състезанието на Световната Туристическа Организация на ООН привлича стартъпи за превъзмогване туристическите проблеми по време на КОВИД. Островите имат по-големи проблеми от градските и имаше категория за иновация и дигитални..

публикувано на 26.03.23 в 09:53

След отварянето на пещта

Доц. Красен Троански ни представя изложбата Моментум , която се открива на 28 март в Чешкия център от 18 ч.: "Идеята се роди във връзка с юбилея на специалността "Дизайн на порцелан и стъкло" в НХА. Историята ни е свързана с Пражката академия и това е естествено продължение и избор на колеги, с които да отбележим празника ни. Искаме да..

публикувано на 25.03.23 в 16:00

По селата и у нас

Десислав Лафчиев, околоселски пътешественик за едноименната поредица : "Проектът стартира преди около 10 години. Винаги съм бил голям фен на селата, родителите ме оставяха за 2-3 седмици. Свобода без вечерен час, да можеш да тичаш по горите! В този период 2013-4 не се споменаваше хубавата страна на селата и тогава решихме да ги покажем. Има около..

публикувано на 25.03.23 в 15:00
С Александър Балкански

За цирка няма възраст

Премиера на новата програма на цирк „Балкански“- Александър Балкански е в студиото: "Ние сме седмият цирк с най-високото европейско признание, еквивалент на "Мишлен". Само пет цирка имат нашата конструктура - цирк шапито без мачти. На първо място в програмата ни са украински артисти, после идва италианска дресура на кучета, внучката ми на 8 години..

публикувано на 25.03.23 в 11:50

Травматично тийн-преживяване в песен

Група „Lefties“ представят новата си песен с видеоклип.  Даниел Стайков – вокалист и основател на групата е с нас в студиото по този повод: " Сляти " е първият ни опит да направим любовна драма. Начинът по който се качва нагоре една връзка и после слиза надолу. Песента съм я написал на 15 години за първата си приятелка. Тя беше тогава на 19. Беше..

публикувано на 25.03.23 в 11:30

Джаз скитници и измамници по Буратино

Милица Гладнишка и Никеца представят: "Лисицата и Котарака - Два вокала и една щура китара в една съботна вечер": "Никеца го видях в едно предаване за таланти, направо ме отвя. След време се събрахме в един уъркшоп по "Майстора и Маргарита". Тогава разбрахме, че можем заедно да правим музика, първата песен бе по текст на Булгаков. Правим различни..

публикувано на 25.03.23 в 10:54
София и Мила

Грешката и значението ѝ за артиста

Започва третото издание на Фестивала за илюстрация и графика – ФИГ. За него ни говорят Мила Михайлова – организатор и София Попйорданова - автор: "Грешка в книгата на Аз-а" е темата, около която се събираме. Трима родни автори и трима чуждестранни са участниците. Работилниците ни са за ризо и ситопечат, тази вечер е перформативна вечеря с терор..

публикувано на 25.03.23 в 10:37