Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не се очакват резки промени в цените на стоките в супермаркетите

Снимка: Pixabay
Не се очакват резки промени в цените на стоките в супермаркетите, това коментират от някои от големите вериги магазини у нас. Забавяне на част от доставките има, но то е в следствие на пропускателните режими на границите.

“Няма преустановени доставки на стоки. Дари в определени моменти има някакво забавяне на доставките, нашите процеси се реорганизират така, че клиентите да не усетят тези забавяния”, коментира Гергана Димитрова - ръководител корпоративни комуникации на една от големите вериги за хранителни стоки в страната.

По думите ѝ завишено пазаруване е имало в първите дни след обявяването на извънредното положение. 

Магазините се проветряват и дезинфекцират по няколко пъти дневно, а всички служители носят ръкавици и маски. Персоналът на свежите витрини, вече работи и със защитни шлемове, а възрастните се подпомагат от асистенти, които им носят покупките, обяснява Диана Димитрова - мениджър връзки с обществеността в друга голяма верига за хранителни стоки.

По думите на Диана Димитрова от предлаганата стока се внася незначителна част. Доставчиците на веригата също не са преустановили вноса от други страни. Има проблем с доставки на техника от Китай, както и вносъг на някои почистващи препарати с дезинфекциращ ефект от Румъния.

“С основните хранителни стоки нямаме проблем на този етап”, допълни тя. По думите ѝ е възможно да има известно забавяне на доставките на плодове и зеленчуци, заради контрола по границите, но на този етап така се планират доставките, че крайните потребители да не усетят липса на продукти.

Представителите на големите вериги магазини призовават клиентите да пазаруват отговорно, на не по-малко от 2 м. разстояние.

Чуйте повече в репортажа на Александра Илиева в звуковия файл.

Радио София продължава да събира мнения за политиката на големите хранителни търговски вериги. Очаквайте продължение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Визуализация на Линейния парк: Спаси София

Кметът Димитър Петров: В "Красна поляна" се работи за Линеен парк

По ул. "Вардар" се премахват малки постройки, които вече не се използват за търговска дейност. Теренът там е собственост на НКЖИ (Национална компания "Железопътна инфраструктура"). Работи се активно до изчистване за проекта на Линейния парк, който беше обещан преди последните местни избори.  Това потвърди пред БНР-Радио София кметът на..

публикувано на 16.09.24 в 09:15
Комисар Мария Ботева

Засилено полицейско присъствие в районите на училищата

Засилено полицейско присъствие ще има пред училищата в първия учебен ден, припомни комисар Мария Ботева от Пътната полиция: "Да напомним на водачите, че ги контролираме и че не бива да причиняват произшествия.  Всеки ден да бъдат внимателни в районите на училищата, през които преминава дори ежедневният им маршрут, да са съобразителни и да не..

публикувано на 16.09.24 в 07:47

На добър час, ученици!

Очаква се около 720 хиляди ученици да прекрачат училищните прагове в днешния първи учебен ден. От тях 58 хиляди са първокласници, предаде репортер на БНР. Вратите си за учениците днес отварят над 2300 училища в страната. На първия учебен ден най-голямо е вълнението сред първокласниците. В някои от учебните заведения ремонтите ще..

публикувано на 16.09.24 в 07:37

Облаците над София се разкъсват, но слънцето е немощно - до 17°

Днес над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява и ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17° . Над Черноморието..

публикувано на 16.09.24 в 07:15
Кристиян Михайлов

Да мечтаем наедро

Кристиян Михайлов,  Професионална асоциация по роботика, автоматизация и иновации (ПАРА) е поредният ни гост в предаването, посветено на Иновации БГ : "Роботиката е сред централните в иновацията. Компаниите интегрират все по-сложни проекти с ИИ. Имаме успешни български компании с български решения. Липсва достатъчно квалифицирана работна ръка -..

публикувано на 15.09.24 в 11:44
Със Силвия Павлова

Покрай най-чистата слънцезащита

Продължаваме с представянето на лауреати в конкурсите Иновации БГ - ред е на  Силвия Павлова , съосновател на  Wooden Spoon , компания за чиста (във всяко едно отношение) козметика, победител в категорията „Пазарно лидерство“ 2021: "Благодарение на математиката ми се отвориха вратите и към бизнес-състезанията. Ние сме на много високо място в..

публикувано на 15.09.24 в 11:06
Иван Драгоев

Винаги има страх от нови технологии

Продължаваме темата Иновации БГ с представянето на някои от победителите. В категорията „Иновативно новостартирало предприятие“ за 2020 г. това бе Ондо солюшънс ООД. Слушаме  Иван Драгоев - Технологичен директор и основател: "Вече пета година предлагаме решения на малки и средни фермери - технологии, свързани с повтаряеми процеси. Намаляват се..

публикувано на 15.09.24 в 09:56