Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетното почистване и подреждане като медитация

Снимка: Pixabay

Идва пролет, а с нея и пролетното почистване. Тази година може да опитате нещо ново - методът за подреждане на Мари Кондо.Мари Кондо се превърна в знаменитост, след като написа книгата „Магията на подреждането" и дори си заслужи място сред стоте най-влиятелни личности на списание „Тайм“ за 2015 г.

Кондо помага на своите клиенти и читатели да подреждат домовете си по метода „КонМари“, който тя създава още като тийнейджърка с мания за подреждане. 

“Това ми донесе много хармония, което дори не очаквах да стане. Винаги съм искала домът и стаята ми да са подредени. Когато го направих, все едно подредих и ума си, и приоритетите си. Подредих много повече от вещите си. След като го направих започнах много повече да мисля какво купувам и защо го правя”, , разказва Емилия Кирчева - пилатес инструктор, която преди три години е променила целия си дом по този метод.Какъв е ключът на подреждането - чуйте в разговора на Елмира Джома с Емилия Кирчева в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българският проект "Паркът" беше отличен на наградите "Нов европейски Баухаус"

Българският проект „Паркът“ беше отличен на наградите „Нов европейски Баухаус“. Той се осъществява от месец февруари 2023 г. в столичния район „Младост“, където след пандемията екипът на фондация „Колективът“ решават, че искат да върнат гражданите на място, на което да се забавляват и да споделят. Един от хората, които работят по проекта, е арх...

публикувано на 19.04.24 в 10:37

Ремонтират 30 000 кв.м тротоари в столичния "Младост"

Вече са възложени дейности те за новия строителен сезон, каза пред Радио София кметът на район „Младост“ Ивайло Кукурин. „Отново сме го разделили на принципа, който е приет още при разпределянето на средствата и усвояването им със Столичната община - 30% възлагаме ние, останалите са през Столичната община“, обясни Кукурин. Той добави,..

публикувано на 19.04.24 в 09:02

Временно затварят за движение ул. “Флора Кънева” в район “Лозенец”

От 09:00 до 18:00 часа днес, временно ще бъде затворена ул. “Флора Кънева“ в “Лозенец”, при кръстовището с бул. “Филип Кутев“, съобщават от районната администрация. Спирането на движението се налага поради асфалтиране на участъка. В момента текат строителни дейности по изграждане на ул. “Филип Кутев“ в участъка от бул. “Черни връх“..

публикувано на 19.04.24 в 08:13

Остава облачно, с температура в София около 13°

Днес облачността над страната ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав. Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България, съобщиха от НИМХ. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София..

публикувано на 19.04.24 в 07:35

"Форум", 18.04.24: Рекордни стойности на корупция през 2023 година

В четвъртък, 18.04.24 г. коментаторите във "Форум се спряха на следните теми: Докладът на Центъра за изследване на демокрацията, който сочи, че 2023 година е била рекордна по отношение на корупцията Евроизборите Коментаторите: •  Социологът Мила Минева •  Рапърът Матю Стоянов (Жлъч) Повече подробности можете..

публикувано на 18.04.24 в 19:18

Трето издание на състезанието "Трън Ултра Рън"

На 11 май 2024 г. със старт и финал в трънското с. Велиново ще се състои Третото издание на състезанието по планинско бягане "Трън Ултра Рън" 2024. Участниците могат да избират между четири изключително живописни трасета с различна дължина и трудност, като всяко едно предлага уникално цялостно изживяване и неповторими панорамни гледки. "Трън..

публикувано на 18.04.24 в 18:50

Стартира кампания по почистване в община Радомир

По повод Деня на Земята Община Радомир организира почистване на всички населени места намиращи се на територията й. Събитието ще се случи в рамките на 2 дни – 20 и 21 април 2024 г. То е част от годишната кампания на Община Радомир, която ще се проведе в няколко етапа, включващи почистване и облагородяване на всяко населено място, засаждане,..

публикувано на 18.04.24 в 17:36