Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Академия за иновации вдъхновява с награден фонд от 10 000 лв

Снимка: БТА
За 7-ма поредна година ще се проведе Академия за иновации - Bulgaria Innovation Hackathon за студенти. Събитието ще се реализира под формата на 24 часов Innovation Hackathon (състезание с елементи на програмиране и прототипиране) в 6 основни дисциплини с награден фонд от 10 000 лв. за отбора с най-креативна и приложима идея.

Наградният фонд е осигурен от Европейската инвестиционна банка, а наградите включват и посещение в Брюксел за победителите, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.

“Тази година, студентите ще работят с манторите си изцяло дистанционно. Организират си видео-конферентни разговори, разменят кореспонденция по мейл, чуват се по телефона и до 30 май ще ни изпратят презентациите си разберем, които ще бъдат качени на нашия сайт и всеки ще може да ги прегледа, а журите да направи първоначалната оценка”, казва Леона Асланова - основател на Иновейшън Стартър.

Желаещите да участват имат възможност да се запишат до 31 май. Състезанието ще се проведе на 5 и 6 юни.

Чуйте повече в звуковия файл
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба представя "Колите, с които нахлухме в капитализма"

Националната галерия представя изложба и филм на Борис Мисирков и Георги Богданов озаглавени "Колите, с които нахлухме в капитализма". Вернисажът ще бъде на 6 октомври (четвъртък) 2022 г., от 18 до 20 часа. Подробности пред Радио София разказа кураторът на събитието Боряна Вълчанова. "Борис Мисирков и Георги Богданов наистина са едни от..

публикувано на 04.10.22 в 22:46

Изложба показва лицата на депресията

По повод месеца на психичното здраве - октомври ще се проведе имерсивна изложба-инсталация озаглавена To me, to you, която е осъществена с подкрепата на Национален фонд "Култура". Тя ще бъде на тема "Депресията – стигматизация, табу, скрито страдание и затвор" и е на илюстраторките Михаела Караджова и Борислава Караджова, познати още като..

публикувано на 04.10.22 в 21:36

Как ще бъде осъществен проектът за Национална детска болница

Българската педиатрична асоциация (БПА) излезе с критична позиция срещу проекта за Национална детска болница от частен инвеститор. Идеята за такава болница датира още от времето на социализма. Проф. д-р Иван Литвиненко, председател на УС на БПА разказа подробности по темата пред Радио София. Той коментира, че държавата е длъжна на децата да..

публикувано на 04.10.22 в 19:40
Деница Петрова -ДеВяра

Певицата Девяра с дебютния български сингъл "Ириси"

  Певицата ДеВяра представи своя дебютен сингъл на български , наречен “Ириси” . Песента е продуцирана от лейбъла "Звук и Картина". Звученето е микс между поп и електроника, в които са адаптирани и елементи от класическата музика. "Ириси" е написана на един дъх – спонтанна мелодия на пиано с красив текст. "Целият процес беше..

публикувано на 04.10.22 в 16:29

Поведението на политическите партии е в основата на ниската избирателна активност

Защо хората системно абдикират от правото си да избират управлението и как да се ангажират гражданите в демократичното управление? България влезе във водовъртеж от избори, нетрайни коалиции, "рецидивиращи" служебни правителства и хронично обществено разочарование. Това води до натрупваща се електорална умора и гражданска апатия, която се..

публикувано на 04.10.22 в 16:15

Община Челопеч организира Национален литературен конкурс

Община Челопеч организира нов Национален литературен конкурс в памет на поета Харалампи Харалампиев. Подробности пред Радио София разказа неговата дъщеря Ирина Харалампиева. По думите й, баща й макар да е прекарал голяма част от живота си в София много е обичал родното си село Челопеч и има книга посветена на него, която се нарича "Челопеч -..

публикувано на 04.10.22 в 14:11

100 години от приемането на арменските бежанци в България, представени в изложбата „Памет“

Тази вечер (4 октомври 2022 г.), от 18.00 часа, в Регионалния исторически музей – София се открива изложбата „Памет“ – 100 години от приемането на арменските бежанци от българската държава . Инициативата е под патронажа на извънредния и пълномощен посланик на Република Армения в Република България Н. Пр. Армен Едигарян. Изложбата е..

публикувано на 04.10.22 в 13:58