Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Народния театър „Иван Вазов“ от 21:30

Мирела Иванова и Владимир Зарев разиграват свои текстове пред театрална публика

Мирела Иванова и Владимир Зарев - семейство на словото
Снимка: Личен архив

Едно обичано семейство, отдадено на театъра и литературата ще участва в новата инициатива „Моето семейство“ на Народния театър „Иван Вазов“ и ще се срещне с публика на откритата сцена „Зад театъра“ от от 21:30 часа.

Мирела Иванова е сред най-четените и обичани съвременни поетеси и драматург, а Владимир Зарев е определян като „живия класик сред нас“, автор е на прочутия и преведен на много езици роман на прехода „Разруха“, на трилогията „Битието“, „Изходът“, „Законът“ и още дузина книги.

Те ще разкажат как обитават необятния свят на думите заедно двама души, единият от които обожава котки, а другият кучета, единият от които обича шеметната трескавост на големите градове, а другият – стихията на морето.

Ще има и специална изненада за гостите на вечерта.

„Театърът прилича на развълнуван кошер, който жужи от идеи, възможности и предчувствия“, посочи пред Радио София Мирела Иванова. „Бързаме бавно да възстановим контактите с нашата публика. Мечтая за оня размах, с който театърът може да докосне душите и да ги преобрази.“

Освен програмата „Моето семейство“, на голямата сцена на театъра се играят знакови моноспектакли, допълни поетесата.

По думите й необичайният, по-интимен контакт, който ще предложи семейството тази вечер, на практика е среща със словото с театрални елементи.

Модератор и водещ на срещата ще бъде Катя Попчева.

Още за изявата на писателското семейство пред публика – в звуковия файл.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Театрали разказват за житейския и творческия си път на сцена под звездите

Актьорите близнаци от трупата на Народния театър Дарин и Деян Ангелови ще дадат начало на срещите под звездите на открито на 10 юни. Вечерите, в които артисти, режисьори, драматурзи и приятели на театъра ще споделят отблизо познати и непознати..

публикувано на 08.06.20 в 14:51
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Ганев

Димитър Ганев: С този служебен премиер решаващата дума в кабинета ще е на Румен Радев

Безспорно, всички ще запомним 45-ото Народно събрание като най-краткото и единственото след 1991 г., което не успя да състави правителство. Като последствие България влезе в политическа криза, от която се надяваме да излезе след изборите на 11 юли...

обновено на 14.05.21 в 16:04

VenZy - за ролята на бащинството и новите проекти

Той съвсем скоро е станал татко. Разказва, че тази нова роля в живота му го прави истински щастлив и го зарежда с безкраен позитивизъм. „Усещането е прекрасно и с течение на времето започваш да разбираш, че тази роля е по-важна от всички..

публикувано на 14.05.21 в 15:46

Ягодите на Сан Стефано 6

Емблематичната „Къща с ягодите“ е онова градско бижу, което помещава в себе си близо 100-годишна история. Тя е повече от архитектурен паметник. Това е сграда, която съхранява в себе си градски дух, класа и напомня за отминали времена и личности, които са..

публикувано на 14.05.21 в 15:03

Майчинство и работа по време на пандемия

Тази седмица в рубриката си “Хубава работа” Олга Василевска обръща внимание на темата за майчинството и работата по време на пандемия като ни среща с Мария Трифонова, която е майка на три деца, преподавател, ръководи кооператив и се занимава с каузата за..

публикувано на 14.05.21 в 14:23
Пенчо Маркишки

Планетите се строяват за парад

Започва красиво видимо подреждане в почти права линия на Венера, Меркурий и Марс, заедно с тънкия сърп на младата Луна (на 15 и 16 май). Явлението ще се вижда ниско над хоризонта в посока запад - северозапад. За района на София най-подходящо за..

публикувано на 14.05.21 в 13:52
Художникът Иван Яхнаджиев със свои картини

Иван Яхнаджиев: Българските деца носят колорит в себе си

Художникът Иван Яхнаджиев ще рисува заедно с талантливи ученици от Националната хуманитарна гимназия и деца от школите по изобразително изкуство в Благоевград на 17 май. “Повече от 20 години рисувам с деца и в България, и в чужбина. Има голяма разлика...

публикувано на 14.05.21 в 13:25
Никола Каравасилев

Българските учени в областта на космическите изследвания работят по световни проекти

Никола Каравасилев е един от най- успешните млади учители по физика и астрономия в България. Ръководи и олимпийските отбори по астрофизика, физика и астрономия. Негови ученици завоюваха над 40 медала. В интервю за Радио София той посочи..

публикувано на 14.05.21 в 13:03