Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Онлайн платформа обединява всички българи по света

Снимка: Сдружение "Тук-Там"
Сдружение „Тук-Там“ стартира онлайн мрежа за българи по целия свят. На платформата tuk-tam.bg онлайн потребителите могат да намерят актуална и полезна информация за живота и кариерните възможности в България, обяви за работа и профили на водещи компании.

Всички, които са се регистрирали, имат достъп до събития, новини, интервюта, вдъхновяващи истории и авторски статии. Налична е и информация за стипендии, а в бъдеще ще предлага и данни за университети и специалности, съвети от други членове на общността, както и курсове.

“Това е платформа, която се стреми да даде възможност на всички българи по света, които все още са там или вече са се прибрали, да се присъединят към най-голямата мрежа от българи по света”, казва Татяна Ремова от сдружението.

По думите ѝ платформата им позволява да намират актуална информация за живота в България. Да намират обучения, обяви за работа, различни събития на общността, върху които се фокусира - живот, работа, образование и общност.

Чуйте повече в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Моделът "учене чрез работа"

Обменът на добри практики между бизнеса, държавните институции и образователната система беше във фокуса на провелата се днес в Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ конференция "Решаващата роля на частните компании за една ефективната система на професионално образование". Организатори на събитието са Посолството на..

публикувано на 01.12.22 в 15:41

1 декември е Световният ден за борба със СПИН

На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба със СПИН, като тази година той е под наслов "Време за равенство". Подробности пред Радио София разказа Петър Цинцарски от Българския червен кръст. По думите му БЧК традиционно са партньори на Министерство на здравеопазването в отбелязването на този ден, както и на всички инициативи, свързани с..

публикувано на 01.12.22 в 15:11

Павлина Вежинова описва в книга духа на София от втората половина на XX век

 е озаглавена новата книга на Павлина Вежинова, в която оживява духът на София от втората половина на XX век. Павлина Вежинова е дългогодишен редактор и сценарист в БНТ, автор и редактор на книги за възрастни, сценарист е и на множество филми, сред които документалният „Отвъд бариерата“, посветен на нейния баща, писателя  Павел Вежинов. Тя..

публикувано на 01.12.22 в 14:35

Визуализират динамиката на духовното и стопанското ни Възраждане

През 2022 г. фондацията "Активна историческа карта" работи по цифрова динамична карта на тема "Българското Възраждане – духовно и стопанско" . По този начин новите технологии навлизат адекватно и в полза на нашето образование. "Започнахме преди 6 години, но по-усилено се занимаваме с това през последните три-четири – разказа пред Радио..

публикувано на 01.12.22 в 13:32

Тенденциите в дизайна на коледната украса показва Чешкият център

Изложба на коледни играчки ще покаже тенденциите в коледната украса тази година като контрапункт на играчки от миналото . Проектът "Дизайнът на Коледа ?!" ще бъде представен на 6.12.2022 г. в 18 часа.  Изложбата е подготвена специално за Чешкия център в София от кураторката Адела Помоти и графичния дизайнер Ондржей Хорачек, с подкрепата на..

публикувано на 01.12.22 в 13:25

Дискутираха проблемите на българите в Западните Балкани

На 30 ноември, Институтът за исторически изследвания към БАН проведе Национална кръгла маса по проблемите на Западните Балкани, касаещи Северна Македония, Албания, Косово, Сърбия и българската общност там. Тя е част от проекта към Фонд "Научни изследвания" - "Българите в Западните Балкани (100 години преди и след Ньой)". Това каза в предаването..

публикувано на 01.12.22 в 11:54

Прост тест установява ранни признаци на болестта на Алцхаймер

Скорошно проучване показва, че с помощта на прост тест за урина може да се установи дали човек има ранен стадий на Алцхаймер, съобщава изданието „The News International“ . Това става възможно чрез проследяване нивата на мравчена киселина в урината, които  могат да се използват за идентифициране на заболяването. Досега диагностицирането на..

публикувано на 01.12.22 в 11:14