Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПроЛетният базар на книгата посреща читатели пред НДК

Тази година базарът няма да е в НДК, а в парка пред него
Снимка: Архив, БГНЕС

Пролетният базар на книгата ще бъде открит официално от 17 ч. и тази година книжното изложение ще зарадва многобройната си публика със своето издание, което отново ще се проведе на открито - в парка пред НДК.

Вълнуваща разходка сред хиляди книги очаква читателите. В изложението, което продължава до 28 юни, ще бъдат представени повече от 110 български книгоиздатели и книготърговци.

Изложбената площ ще нахвърля 1000 кв.м. в 23 шатри.

В рамките на шестте дни на базара организаторите обещават специални предложения за всички възрасти.

Пролетният базар на книгата ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 г., а организатор е Асоциация „Българска книга”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

ПроЛетният базар на книгата ускори издаването на заглавия, които коронакризата забави

Над 110 български книгоиздатели и търговци ще бъдат разположени на повече от 1000 кв.м. площ в 23 шатри на традиционното пролетно изложение на книгата, което тази година е ПроЛетно и през юни, заради пандемията от коронавируса. От 23 до 28..

публикувано на 22.06.20 в 10:39
ВИЖТЕ ОЩЕ

Временно спират водата в част от “Драгалевци”

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Карнобатски проход“, кв. „Драгалевци“, се налага спиране на водоподаването, на 9 май, от 9.00 до 21.00 часа, на живеещите  в района между: - ул. „Крушова..

публикувано на 09.05.24 в 06:21

Софийският център ще е затворен за автомобили 4 фестивални вечери

Част от центъра на София ще бъде затворен за автомобили във вечерите от 9 до 12 май , когато ще се проведе поредното издание на фестивала на светлините ЛУНАР ( LUNAR ), съобщават от Столичната община. Тази година събитието ще се проведе на 22..

публикувано на 08.05.24 в 15:07

Ремонтират проблемен участък от ул. "Апостол Карамитев" в район "Изгрев"

Предстои да бъде ремонтиран участък от ул. ”Апостол Карамитев” в столичния район “Изгрев“, съобщи кметът д-р Делян Георгиев. Той уточнява, че след всеки дъжд, теренът до главния вход на 11 ОУ “Св. Пимен Зографски” и бл. 12 в ж.к. ”Дианабад”, се..

публикувано на 08.05.24 в 11:08

Защо е трудно да вземеш компенсация за неприето дете в общинска ясла?

Само ден преди крайния срок за подаване на желания за настаняване в детски ясли и градини, много родители се намират в напрегнато очакване. В интервю за БНР Габриела Маркова - майка на две деца, споделя своя опит и препятствията, с които се сблъсква в..

публикувано на 08.05.24 в 09:43

Водата прекъсва в столичен квартал, вилна зона и с.Кокаляне

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Падинето“, с. Кокаляне , от "Софийска вода" предупреждават, че се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа в района между: ул. „Искър“,..

публикувано на 08.05.24 в 07:50

И днес протестират заради велоалея по бул. "Патриарх Евтимий" и "Витоша"

Протестите за промените в движението в София се очаква са продължат и днес. Десетки хора се събраха снощи на кръстовището на булевардите "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий". Причината е промяната в паркирането и движението в района, въведена от..

публикувано на 08.05.24 в 07:45

Десетки хора протестират заради промяната на движението в района на НДК

Десетки хора се събраха на протест тази вечер в центъра на София. Недоволните протестират на кръстовището на булевардите "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий". Причината е промяната в паркирането и движението в района въведена от Столична..

публикувано на 07.05.24 в 19:15