Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПроЛетният базар на книгата ускори издаването на заглавия, които коронакризата забави

Снимка: Асоциация „Българска книга“

Над 110 български книгоиздатели и търговци ще бъдат разположени на повече от 1000 кв.м. площ в 23 шатри на традиционното пролетно изложение на книгата, което тази година е ПроЛетно и през юни, заради пандемията от коронавируса.

От 23 до 28 юни базарът ще се проведе на открито в парка пред Националния дворец на културата, съобщиха организаторите от Асоциация „Българска книга“.

Мястото не е непознато за участниците. "По време на Европредседателството през 2018 г. също бяхме разположени там", обясни председателят на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“ Велизара Добрева пред Радио София.

"След трите месеца на изолация и читатели, и издатели имат силно желание да се срещнат. Този контакт, тази комуникацията е най-ценна при тези изложения, панаири и алеи на книгата. Очакваме с трепет събитието. Надяваме се и на хубаво време."
По време на кризата доста от издателите са спрели да печатат нови заглавия, допълни с тревога Велизара Добрева. Но заради базара много от тях издадоха подготвените книги. Така че новите заглавия са още един радостен повод книгоманите да отидат до парка пред НДК.
На някои от щандовете са предвидени и по-специални представяния на книги.
ПроЛетният базар на книгата ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, изтъкват организаторите.
Работно време е от 10:00 ч. до 20:00 ч., а на 28 юни (неделя) - от 10:00 ч. до 19:00 ч.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна