Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Как да си приготвим натурална козметика вкъщи

Дори и най-базовата натурална домашно приготвена козметика дава добър резултат само след една седмица използване.

Кристина Георгиева създава натурална козметика професионално от 2 години. Тя завършва молекулярна биология и магистратура лечебни етерични растения. Изучава и прави десетки проучвания в изолирането на природни съединения към БАН.

След всички тези години Криси е категорична, че не съществува козметика, която да няма природна алтернатива. А най-хубавата част е, че може да си я приготвяме сами в кухнята. 

Тези, които искат да правят свои собствени натурални козметични продукти, могат да  започнат с по-прости козметични продукти като балсам за тяло и балсам за устни. За тях не е нужно да се използват много съставки и не е необходимо солиден предишен опит.

За създаване на масло за тяло са необходими няколко базови продукта - масла от карите, кокосово и какаово масло, като може да се добавят и течно масло, например от бадемови ядки, масло от пшеничен зародиш или от бадемови ядки или зехтин. Разликата в продуктите е в зависимост от това за какъв тип кожа е продуктът.    

Кристина Георгиева

“Ако към осъзнатото избиране на козметика добавим и добре обмисления хранителен режим, резултатите, като добро здравословно и физическо състояние, ще дойдат бързо”, добавя Кристина.

„Удовлетворението, когато създадеш нещо и усетиш ползата от него върху себе си, върху кожата си, е нещо страхотно. Чувстваш се като гений“, казва тя.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хуманитарните каузи на Лазар Радков и как можем да помогнем

Лазар Радков е сновател на инициативата „Капачки за бъдеще“ и сайта Kauzi.bg. Благодарение на него, от отпадъчни капачки вече са закупени 5 линейки, нуждаещите се хора в Украйна имат генератори на ток, а след земетресението в Турция е изпратен спасителен екип. Лазар гостува в Радио София, докато координира спасителната хуманитарна акция в Турция...

публикувано на 08.02.23 в 19:12

Възстановяват проекта за създаване на българска колекция за музея Помпиду в Париж

Проектът за създаване и даряване на колекция от съвременно българско изкуство на музея за модерно изкуство Център Помпиду в Париж , се подновява. Той беше прекъснат през последните две години, заради пандемията от Covid-19. Новият директор на Центъра Помпиду - Касвие Ре , ще пристигне в София на 15 февруари . Той ще изнесе лекция в..

публикувано на 08.02.23 в 18:11

Какви са дигиталните перспективи пред Българските фестивали?

Има много и най-различни фестивали – театрални, филмови, кулинарни… За ролята на фестивалите като част от културния, обществения, социалния и икономическия облик на страната и дигиталните перспективи пред тях, разговор с председателя на Българската фестивална асоциация Васил Димитров, гост в предавнето „Ритъмът на столицата“. „Има и..

публикувано на 08.02.23 в 18:10

Годежните пръстени поскъпнаха с 20% за година

Годежните пръстени са поскъпнали с 20% за година . Заради инфлацията все повече българи инвестират в злато и скъпоценни камъни . С настъпването на празника Св. Валентин, търсенето на бижута се засилва, каза пред Радио София Тихомир Янков - управител на една от лицензираните компании за добив на скъпоценни камъни, която оперира от..

публикувано на 08.02.23 в 16:33

Фондация "Асоциация "Анимус" набира доброволци

Гореща телефонна линия за пострадали от насилие се поддържа от фондация "Асоциация Анимус". Тя касае домашно, сексуално насилие и трафик на хора. Телефонната линия съществува вече 25 години именно чрез доброволните начала на хора, които имат желание да съдействат, да отделят от времето си, дори без да имат професионалната подготовка за..

публикувано на 08.02.23 в 15:37

Книги за българите в Украйна

В последните дни на януари стартира инициатива на издателя Манол Пейков за даряване на книги за българите в град Болград в Украйна. Срокът за събиране на даренията изтича утре, 9 февруари 2023 година. Писателят и основател на Сдружение "Градски читални" Александър Шпатов разказа подробности пред Радио София. "За цялата минала година сме..

публикувано на 08.02.23 в 15:19

Д-р Николай Шарков: НЗСИ не обслужва лекарите по дентална медицина

Пред денталните лекари в страната стои сериозен проблем и това е Националната здравноинформационна система (НЗСИ) . Това каза пред Радио София председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков . „С Министерството на здравеопазването, ние на практика, някакви огромни проблеми нямаме. Проблемите произтичат от факта, че..

публикувано на 08.02.23 в 15:08