Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финансист: Очаква ни интересна есен

Инвестирането в ИТ компании носи по-значителна възвръщаемост

Снимка: архив
“Американският фондов пазар е една от най-добрите инвестиционни алтернативи от всичко, което ни предлага инвестиционния свят. Доста добре балансира риска и възвращаемостта”, казва финансистът Здравко Пиринлиев.

По думите му, ако се търси по-висока възвръщаемост, може да се инвестира в технологичните компании. Акциите на тези компании регистрират сериозно поскъпване през последните години.

ИТ компаниите носят по-значителна възвръщаемост за сметка на конвенционалния подход към американския фондов пазар. Разбира се, може да се инвестира и в криптовалути. “Биткойнът също става актуален, особено сега, когато се случи тази криза в глобалната икономика”, допълва Пиринлиев.

Финансистът посочи, че летните месеци юли и август са по-мудни на финансовите пазари, но пък ни предстои интересна есен, защото тогава се влиза в сезона на отчетите, който ще покаже реално как са се развили американските компании.

Тогава ще се види и дали има по-сериозна последваща вълна от вируса и дали ще се стигне до по-сериозни социални мерки, както беше през март и април, т.е. отново ще се затвори икономиката, което пък още по-силно ще удари американските фондови пазари, ако стане факт.

Чуйте повече в разговора на Елмира Джома с финансиста Здравко Пиринлиев в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо Хинков сезира прокуратурата въз основа на нарушения, констатирани от звеното "Вътрешен одит" на..

публикувано на 24.04.24 в 13:09
Владимир Дръндаревски

Владимир Дръндаревски представя "Книга за щастието"

"Книга за щастието" е първата в света завършена психологическа теория, обясняваща пълноценно, достъпно и пълномащабно понятието "щастие". Книгата дава точните понятия свързани с щастието, развива уникална теория разкриваща неговите нюанси в живота и най-важното - дава конкретните решения на всичко, свързано с щастието. Тя ще ви помогне да се..

публикувано на 24.04.24 в 13:01

С 1% започва всяка промяна

100 подкрепени каузи и 1 милион лева събрани за благотворителност за за 8 години е постижение, което си заслужава да бъде отличено и споделено. Повод за това има сдружението "Един процент промяна". За тази вечер организацията е поканила дарители, бенефициенти, както и вдъхновители, сред които и Джон-Пол Флинтофф - писател,..

публикувано на 24.04.24 в 12:44

"Ти знаеш" е новата песен на LATIDA

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 24.04.24 в 12:43
Яна Спиридонова с група Цинга-Манга Фънк -

So te kerav, Baby, питат "Цинга Манга Фънк" в новата си песен, която ще представят в концерт

Група "Цинга Манга Фънк" – колоритни и забавни, гостуваха в почти пълен състав в "Добър вечер, София", за да ни поканят на концерт на 24 април 2024 г., където ще представят и нова песен - So te kerav, Baby (Какво да правя, мила). На гости ни бяха вокалистката Ева, бас- китарисът Христо, китаристът Ангел и барабанистът Кирил. Събрани от всички..

публикувано на 24.04.24 в 11:06