Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Инициативата "Секунда вдъхновение" "залива" София с позитивизъм

Прекрасни млади хора, нарекли себе си "Екип вдъхновители", вече четвърта година радват столичани със своите благотворителни инициативи и дават поводи да вярваме в доброто бъдеще.

Новата им идея цели да залее онлайн пространството и да "облепи" София с позитивни мисли, цитати, въпроси и предизвикателства, които да ни накарат да се усмихнем, да се замислим, както и да внесат малко позитивизъм в ежедневието ни.

“Екипът на вдъхновителите е съставен от 16 ученици. Това, което правим вече 4 години, е да се занимаваме с благотворителност - подкрепа за недоносени бебета, сираци, хора в нужда, кучета и т.н.

Новата ни инициатива се състои в това, че след извънредното положение и в ситуацията, която се развива в страната с всички тези протести, ни направи  впечатление, че колкото бяха усмихнати преди хората, в момента са загубили тази частица на емоционалност, на това да си удовлетворен, защото денят ти се случва”, казва Аделина Андонова, която е председател на сдружение "Екип вдъхновители".

В момента провокаторите на щастие се радват на добър отзвук на своята инициатива, която се казва “Секунда вдъхновение”.
Любопитен факт е, че 6 от тези 16 вдъхновители, които се включват в каузи за недоносени деца, са точно такива.

За да се популяризира позитивната кампанията, могат да се включат всички столичани - за целта, когато видят разлепени цветни листи, написани на ръка, могат да споделят в социалните мрежи цитата, на който са попаднали с #секундавдъхновение.
Всеки понеделник те публикуват част от инициативата на страницата си "Екип вдъхновители".

Чуйте повече в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Киното влиза в класните стаи

За седма поредна година, през месец септември , ще се проведе инициативат а “Кино в училище” на Сдружение „Арте Урбана Колектив“ . Целта е да се внедри Седмото изкуство в образователната система и по този начин да запознае младите зрители с киното и останалите изкуства, показани през неговия обектив. Тази година, от Сдружението ще..

публикувано на 21.09.21 в 17:53
Обучителен курс по жестомимичен език

Отбелязваме Международната седмица на глухите с две събития в София

От 20 до 26 септември отбелязваме Международната седмица на глухите . Последната седмица на септември официално е обявена за такава през 1958 г., по инициатива на Световната федерация на глухите. Идеята е да се насочи вниманието към проблемите на хората, които не чуват. За целта се организират събития с участието на хора със слухови..

публикувано на 21.09.21 в 17:18
Марк Кадин

Симфоничният оркестър на БНР открива новия си сезон на 1 октомври

Симфоничният оркестър на Българското национално радио открива новия си сезон, с концерт на 1 октомври . На тази дата музикалният свят отбелязва Деня на музиката , а християнският свят – празника Покров Богородичен . Солист ще бъде руският пианист Константин Емелянов. Главният диригент на Симфоничния оркестър на БНР Марк Кадин..

публикувано на 21.09.21 в 16:31

Лекари от различни специалности се обединиха срещу мръсния въздух в градовете

Днес официално беше представено обединението Лекарска мрежа „Въздух за здраве“ , в което се включват медицински специалисти от различни специалности. Дейността на организацията е насочена към подобряването на качеството на въздуха в страната, а целта е по-добро обществено здраве, изграждане на устойчива икономика и повишаване качеството на..

публикувано на 21.09.21 в 15:30

Конкурс предизвиква и популяризира иновативни български компании

17-ото издание на Националния конкурс “Иновативно предприятие на годината” вече е в ход. В инициативата могат да се включат активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Кандидатстването онлайн е отворено до 10 октомври 2021 г. , неделя, 23:45 часа на онлайн платформата..

публикувано на 21.09.21 в 15:25

За документалния филм "В името на Бог Ръгби" и историята на ръгби спорта в България

„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица. BNR podcasts · Спортна среща - 12 Септември 2021 В предаването  от 19 септември може да чуете:  Коментари от Боян Бочев и К...

публикувано на 21.09.21 в 13:35
Кадър от клипа към „Everything to Nothing“

Жан Мар записа две песни с Мария Маринова (Макая)

Жан Мар - най-популярният български изпълнител в Швейцария, където живее през последните години, долетя в България и студиото на Радио София, за да представи новата си песен „ Everything to Nothing “ . Случайно или не, негова песен е била в една класация (на БНТ2 и Васко Громков) с изпълнение на Мария Маринова (Макая) . Жан Мар се..

публикувано на 21.09.21 в 13:25