Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С разнообразни прояви младите хора в София отбелязват международния си ден

Фитнес почитателите също има какво да видят и да направят
Снимка: Архив

Международният ден на младите хора в София се отбелязва с множество инициативи в целия град.

Столичната община посреща празника с отворени врати на музеи и центрове, с вход свободен и безплатни занимания по спорт и интереси за всички на възраст до 29 години. 

Приятни занимания са предвидени в парковете "Възраждане" и "Герена", демонстрации по стрийт фитнес, както и арт работилници.

В Център за изкуство, култура и образование „София“ – филиал „Надежда“, ще бъдат представени проектите, включително и международните програми, по които младите могат да участват, съобщи пред Радио София Диляна Вучкова, зам.-директор на Центъра. От 18 ч. ще има и празнична програма с участието на изявени таланти.

Младите хора имат нужда от подкрепа, от знания и умения, допълни д-р Радосвета Стаменкова – изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, която до 15 часа ще бъде отворена гореща линия  (тел. 0887 263 329) за въпроси по теми, свързани със здравно образование и здравна превенция. Тя отбеляза, че по телефона могат да се задават дискретни въпроси, защото обаждането може да е анонимно. И даде примери за питанията.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Денят на младите хора

12 август се отбелязва у нас и по целия свят като Международен ден на младите хора с решение на Общото събрание на ООН през 1999 година.  Така се изразява подкрепата на света за разгръщане на възможностите и потенциала на младите хора, да отбележи..

публикувано на 12.08.20 в 09:05
ВИЖТЕ ОЩЕ

На благотворителен търг в НБУ събират средства за лечението на студент

Нов български университет (НБУ) организира благотворителен търг под надслов „Изкуството лекува“. В него ще бъдат включени произведения, създадени от студенти и преподаватели от департаментите „Изящни изкуства“ и „Кино, реклама и шоубизнес“...

публикувано на 27.09.21 в 19:06

Работодателите също могат да помогнат срещу домашното насилие

Фондация „Emprove“ и проектът „Довери се“ на Народно читалище „Иван Вазов – 2014“, застават зад изключително важната мисия за икономическо овластяване на жените, a то не би било възможно без работодателите. Затова организаторите канят..

публикувано на 27.09.21 в 18:32

Трима артисти виждат и трансформират вторични суровини в творби

Фотографски трансфери върху дърво и функционални скулптури са подготвили визуалният артист Боряна Пандова , и художниците Мария Паунова и Ивайло Митев от работилница „Пункт“ за изложбата „Вторични суровини”, която ще се открие в галерия..

публикувано на 27.09.21 в 17:26

Нова платформа за превод на книги представя писателят Николас Димитров

Поредната интересна среща в ефира на Радио София е с Николас Димитров, автор на киберпънк романа „Дилър на реалности“, който създава нова платформа за превод на книги на 50 езика. Платформата превежда художествени текстове чрез изкуствен..

публикувано на 27.09.21 в 16:03
Крановския скален лабиринт

Ръстът на екотуризма продължава

Делът на селския екотуризъм и културно-историческия бележеше ръст и преди 2-3 години, но Covid пандемията подчерта тази тенденция. Увеличи се търсенето на приятни и интересни места, по-малки хотелчета или къщи за гости, при които обаче да няма..

публикувано на 27.09.21 в 15:29
Доц. Румен Драганов

Доц. Драганов: Няма сила, която да спре светлото бъдеще на българския туризъм

Туристическият сезон, който изпращаме, надмина очакванията на експертите. „И аз се изненадах, когато за пръв път от 30 години видях, че няма места под плажните чадъри“, отбеляза пред Радио София доц. Румен Драганов , председател на..

публикувано на 27.09.21 в 14:05

Стойчо Стойчев, БДЗП: Бракониерите трябва да изтърпяват наказанията си

Черна септемврийска седмица отчетоха от Зелени Балкани и Дружеството за защита на птиците, с прострелян царски орел до Ямбол и отровен черен лешояд край Крумовград. Заловен е бракониер , който е убил десетки защитени видове птици и бозайници,..

публикувано на 27.09.21 в 13:47