Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Велислав Минеков

Краката на мафията са подрязани, "събудихме" Европа

Проф. Велислав Минеков
Снимка: БГНЕС

Стотната вечер на антиправителствени протести се очаква да премине под наслов "Пето Велико народно въстание". Началото на протестните действия се очаква да бъде в 17.00 часа в „триъгълника на властта” в София. Участниците отново ще искат оставката на премиера Бойко Борисов и на цялото правителство, оставката на главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни избори.

"Краката на мафията са подрязани много тежко. Вече има резултат от протестите, говори се свободно, а някои медии “започнаха да се отварят”. Основното е, че “събудихме” Европа и там разбраха за корупцията в България, за унищожената медийна среда, разбраха за това, че се живее в насилие, в принуда. Мисля, че това е добър резултат и че нещата вървят към успешен край", каза пред Радио София проф. Велислав Минеков от т. нар. “Отровно трио”, което организира протестите.

Проф. Минеков коментира хипотезата за спечелване на следващите парламентарни избори от сегашните управляващи, като посочи, че тяхната цел е на всяка цена те да правят изборите:

"Те са свикнали да фалшифицират избори, да произвеждат невалидни бюлетини, да плащат на хора, които живеят в мизерия. Те са свикнали да правят тази фалшификация, за да бъдат вечно на власт. Заплахата беше да има предсрочни избори и затова те бяха съгласни да се пролее кръв на площада, да бъдат измъчвани майките от “Системата ни убива”, затова поведението им беше такова през целия протест. Целта е да оцелеят няколко личности и да стигнат цели до края на месец март, дори с всякакви жертви".

Чуйте проф. Велислав Минеков за постигнатото от протестиращите досега и предстоящия пети голям протест в интервюто на Данаил Конов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Проф. Антоанета Христова

Проф. Антоанета Христова: „Великите народни въстания“ не стават събития

До този момент „Великите народни въстания“ не стават събития . Те не носят значението на въстания. Звучи помпозно, предизвиква се внимание, но виждаме по-скоро пърформанси. Да си зададем въпроса за нивата на манипулация от страна на..

обновено на 16.10.20 в 15:38
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Захариев

Съветите на един "CEO на годината"

Съоснователят на Finance Academy Георги Захариев за пореден път получи признание и потвърждение за лидерските си качества и умения. В десетото издание на годишните награди на b2b Media той бе отличен като "CEO на годината". (CEO (от..

публикувано на 22.07.24 в 19:11
Олимпийските кръгова са на Парижкия символ - Айфеловата кула

Грандиозно откриване на Олимпийските игри в Париж и поредица от събития в 3 български града

Няколко дни преди началото на Олимпийските игри в Париж с удоволствие разговаряме с Матиас Фавро – Аташе по сътрудничеството в областта на френския език, референт за спорта и със Здрава Стоева – отговарящ за публичните връзки във Френския..

публикувано на 22.07.24 в 17:55
Доц. Стоян Везенков

Доц. Стоян Везенков: Екранът приспива и състарява мозъка

Дори и да е под голям стрес, човек няма да се разболее сериозно, ако има здрав сън. Сънят е ключов за благосъстоянието на човека и има съществена роля за ученето на способности, на знания. За мозъка сънят е по-важната част от денонощието ,..

публикувано на 22.07.24 в 17:19
Жителите на общината разпространяват в социалните мрежи карта с местата на евентуалните сондажи

Ще има ли сондажи за добив в Община Своге?

По казуса в отговор до БНР-Радио София от МОСВ разясняват : "Съгласно Закона за подземните богатства (ЗПБ), министърът на енергетиката е компетентен орган за процедурите по предоставяне на разрешения за търсене и/или проучване на..

публикувано на 22.07.24 в 15:13
Предвижда се да има повече

В СОС решават за по-стриктно разделно изхвърляне и събиране на отпадъците

Повече контейнери за разделно събиране на боклуци в Столичната община и засилен контрол върху сметоизвозващите фирми, предлагат общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София. Докладът с промените ще бъдат разгледан в Комисия по екология утре, 23 юли, както..

публикувано на 22.07.24 в 14:25

Районът на Терминал 1 на летище София е блокиран заради забравен сак

Блокиран е районът на Терминал 1 на летище София заради забравен сак. Екипи на полицията правят оглед. Не се допускат автомобили пред сградата на терминала, а хората, които са били вътре, са изведени. След като проверката приключи, полицията ще..

публикувано на 22.07.24 в 13:46
Фрагмент от корицата

Нова книга за знатни копривщенски фамилии, допринесли за подема на града

Възрожденският град Копривщица отбеляза своя празник на духа, един празник на историята и на фамилиите в града.  Многоуважаваната Райна Тотева е познат деятел, дългогодишен учител по литература и български език, автор на исторически изследвания за..

публикувано на 22.07.24 в 13:07