Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Не казвай на мама" - вече и като аудио драматизация

"Не казвай на мама" оживява като аудио драматизация, прочетена от Наталия Симеонова, Ваня Щерева, Бойко Кръстанов, Тино, Боряна Братоева, Севар Иванов, Прея, Явор Караиванов, Вилиян Гешев и дебютанта Теодор Ненов. 

Творбата, която вече е факт като книжно издание, проследя съдбите на десет хомосексуални момичета и момчета в осем държави. Наблюдавани от отвъдното, всички те се оказват част от обща история за любов, насилие и несподелена тайна. 

"Макар и да е с тематика, която е свързана с хомосексуалните хора, отзивите за книгата бяха положителни. Запознах се с много интересни хора покрай този роман. Писаха ми много читатели колко им харесва и колко е важна за тях тази книга. И тя не се чете само от тази общност, а от всякакви хора," каза пред Радио София авторът Николай Йорданов.


Николай Йорданов е роден през 1978 г. във Варна. Работил е като креативен продуцент и главен редактор на предавания като „България търси талант“, „Страх“, „Африка: Звездите сигурно са полудели“, „Ясновидци“, “X Factor”,  „Гласът на България“, „Игрите на звездите“ и други. В момента е асистент по драматургия и преподавател по риалити тв формати в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Съавтор на биографичната книга „Записки по ада“, написана заедно с медицинската сестра Валя Червеняшка. 

Още за реакциите на книгата и новата й аудиоверсия - чуйте в интервюто на Роман Михайлов с Николай Йорданов и Прея.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

"Не казвай на мама" - поглед към различната сексуална ориентация

„Не казвай на мама“ е нов български роман на телевизионния сценарист и преподавател в НАТФИЗ Николай Йорданов.  Творбата проследя съдбите на десет хомосексуални момичета и момчета в осем държави. Наблюдавани от отвъдното, всички те се оказват част от..

публикувано на 25.03.20 в 13:53
ВИЖТЕ ОЩЕ
София прайд

Да бъдеш силен, да бъдеш себе си

Владислав Петков, юрист, антрополог, защитник на човешките права и представител на ЛГБТИ общността. Говорим за това колко е важно да бъдеш силен, за да бъдеш себе си и за София прайд 2021 г. Какво да се очаква на сцената на София Прайд - в разговора му..

публикувано на 12.06.21 в 15:00
Елин Пелин

Похожденията на Пелинко

Пет години напусто Елин Пелин ухажва студентка Писателят водел ломската си изгора в кафене „Принцеса” на ъгъла на „Раковска”и „Славейков” Бохемът Елин Пелин (псевдоним на Димитър Иванов Стоянов) през целия си живот ухажва млади и красиви..

публикувано на 12.06.21 в 14:05

Българите обичат да помагат

Турнир с кауза по видео игри с водещ Китодар Тодоров набира средства за 105 деца, част от инициативата ParaKids. Първият по рода си благотворителен гейм турнир по GeoGuessr “О, братко, къде съм?” ще се излъчва на живо във Facebook страницата на Kito..

публикувано на 12.06.21 в 11:43

Почистването като предизвикателство

"Ние сме студенти, 7 човека общо, всеки със своите умения допринесе за създаване на "Природен". Така започват представянето на приложението си Мила Байлова и Велияна Георгиева. Младите хора все по-категорично заявяват, че опазването на околната среда..

публикувано на 12.06.21 в 10:54

Да изразяваме себе си чрез музика

Дръм и Бас фестивал на 18ти и 19ти юни - Гара Басс – откъсване от градската действителност с едно влаково пътешествие през красотата на Искърското дефиле до Гара Балкан (между Лакатник и Бов) или по-позната като Balkan Station. Идеята на фестивала е..

публикувано на 12.06.21 в 10:41

Класически въпрос с некласически отговор

Българското национално радио пуска първия подкаст за класическа музика у нас - "Класически въпрос" . Главният диригент на Симфоничния оркестър на БНР Марк Кадин и журналистът от Радио София Михаил Митев в неформална приятелска беседа ще размишляват над..

публикувано на 12.06.21 в 09:50

Откриха семеен център "Конкордия" в с. Малки Искър

В с. Малки Искър днес беше открит новият Семеен център „Конкордия“ . Целта на организацията е да помогне на крайно нуждаещите се в София-област, община Етрополе . С новия семеен център фондацията поставя началото на социалната си дейност извън гр...

публикувано на 11.06.21 в 17:55