Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В нов моноспектакъл

Михаил Билалов припомня времето, когато момчетата си лягаха с пистолет под възглавницата

Снимка: ndk.bg

След култовата си роля на Джаро в тв сериала "Под прикритие" Михаил Билалов се превъплащава в нов ексцентричен герой от ъндърграунда.

С голямата си уста, черното си чувство за хумор и в компанията на личния си оркестър той минава като товарен влак през спомените за 90-те, за да се блъсне челно в днешните проблеми на улицата.

На какво е заприличала сегашната престъпност? Как ще се отрази политическата коректност и третият пол на престъпния свят? Защо е хубаво, че в подземния бизнес не се раздават оскари? Какви са невероятните мъки, които търпи един богаташ? Как се издържа с четири бивши съпруги? Защо днешните мъже са заприличали на абсолютни женчовци? Къде изчезна добрият стар секс? Може ли Еди Редмейн и Бенедикт Къмбърбач да са новите секс символи и как ще заместят Брандо и Пачино в един нов мафиотски филм?

"Сега момчетата си лягат с нощен крем за лице, а навремето си лягахме с пистолет под възглавницата. Накъде отива този свят, мамка му?" - се пита героят на Билалов в комедийния моноспектакъл „БУМ-БУМ. Малка нощна музика за мафиот и оркестър“.

Ролята на оркестъра е поверена на „Ангел Заберски бенд“. 

Премиерата е на 4 декември от 20 ч. в зала 3 на НДК.
Автор е Ваня Николова. Режисьор – Лиза Шопова.

Специално за връзката между мафията за джаза, за актуалния сценарий и за образа на Билалов, както и за добрите музиканти в бенда Катя Василева разговаря с Ангел Заберски. А музикантът не скрива щастието си от възможността да работи в интелигентна професионална среда.

Чуйте.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът "Граждански будилник 2024" като част от "Реките на София

Тази година фестивалът “Граждански будилник“ ще бъде част от тридневната програма на "Реките на София 2024“ , а екипът на Радио София ще бъде част от събитието, с предаването "Радиокафе" в събота, 31 август. Малко повече за това което ни очаква през уикенда, разказа в аванс Алескандър Киров, от Български център за нестопанско право..

публикувано на 28.08.24 в 14:49

Малко цвят на бузите и устните и подчертани вежди и мигли са подходящ грим за ежедневието

Мина Маркова се занимавам както с грим, който е за филми, музикални клипове, фотосесии, така и за различни видове събития. Тя казва, че естеството на работата ѝ е да накара хората да се чувстват красиви по свое му, да се усещат добре в кожата си. " Любовта към изкуството и към естетиката идва от моя пра-пра-дядо, който е бил скулптор. Той има..

публикувано на 28.08.24 в 13:19
Проф. Атанас Карафезлиев с деца в неговия майсторски клас

Рекорден брой участват в V Лятна академия за духови инструменти

Точно по средата на петата Лятна академия за духови инструменти, в ефира на пред БНР-Радио София се пренесохме в Копривщица и се убедихме в приповдигнатото настроение на града. В Лятната академия участват рекорден брой (47) музиканти от училища по изкуствата в страната, от Музикалната академия, разказа проф. Атанас Карафезлиев, първи тромбон на..

публикувано на 28.08.24 в 11:45

Как още мъжете могат да поддържат психичното и емоционално си здраве?

Васил Калудов и Велин Марков водят мъжки групи за психично и емоционално здраве. Основната им цел е предоставяне на пространство за мъжете да изследват своята автентичност и мъжественост и да се свържат с вътрешните си ресурси, в подкрепата на други мъже.  "Аз през живота си нямах много достъп до мъжката енергия , често съм бил в женски компании и..

публикувано на 28.08.24 в 11:30

Облаци в небето, в София - до около 29°

Въздушната маса над страната днес ще остане неустойчива. Още преди обяд над Източна България, а около и след обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност . На места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Вятърът временно ще се..

публикувано на 28.08.24 в 07:20
Ванча Дойчева и проф. Димитър Шойлев

Адресите на любовта – Ванча Дойчева и проф. Димитър Шойлев

"Ние сме като двете половинки на една ябълка", казва актрисата за съпруга си, известния хирург-ортопед. Когато се запознават, той не подозира, че красавицата със сини очи по която хлътва на мига, е звезда на Народния театър. По онова време Димитър Шойлев от десет години работи и специализира в Полша при прочутия ортопед акад. Адам Груца и..

публикувано на 27.08.24 в 21:13