Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Епохата на Водолея изисква да променим отношението си към заобикалящия ни свят

Снимка: Pixabay

След 10 дни, на 21 декември 2020 г., настъпва момент, който астролозите очакват от много време - 200-годишен цикъл на Юпитер и Сатурн в знака на Водолей. Всичко това има отношение към обявената през 1914 г. от Петър Дънов “Епоха на Водолея”.

"21 декември е знакова дата по отношение на движението на планетите, тъй като когато говорим за астрология, говорим за символиката на това, което въздейства на нашата психика. Имаме преломен момент, защото от 200 години досега тези две планети са се срещали само в земни знаци”, казва музикантът, журналист и астролог Андрей Грива.

По думите му, развитието на икономиката, технологиите, но и на консуматорството, характерни за съвремието, водят до крайния материализъм, чието най-ярко проявление е културата на Черният петък.

“Черният петък е една символика на материализма, което е начинът по който имаме непрекъснато желания. В материализма ние наистина трябва да натрупаме, което представлява нашият базис, но когато започнем да имаме повече от две-три-пет неща и продължава тази алчност, тя се превръща в мания, която разрушава част от екологията”, обяснява Андрей Грива.
Епохата на Водолея изисква да променим отношението си към заобикалящият ни свят.

На 14 декември предстои новолуние и слънчево затъмнение, което ще предизвика вътрешен катаклизъм. Новолунието дава нова форма, която може да се прояви по един нов модел, а самото затъмнение също дава сянка, която се хвърля върху човека, състоянието или работния процес.

За Галина Герасимова, журналист и автор в списание “8”, този момент изисква да се фокусираме върху душевното, а не върху материалното. Фокусът върху духовното може да ни предпази от влиянието на “сянката” на затъмнението.

“21 декември е много специална дата, защото тогава е зимното слънцестоене. От тази дата светлината започва да расте по малко, обгърната от този плащ от мрак.  “Въздушната стихия е свързана с мисълта, с идеята да си образован, да споделяш, да се свързваш с неща, които имат стойност, точно тази нематериална стойност, която не се пипа, а която е богатство на душата и съзнанието”, обяснява още Галина Герасимова.

Чуйте целия разговор на Ива Дойчинова в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 24.04.24: Накъде отива България след 9 юни?

Коментатори във "Форум" в сряда бяха д-р Любомир Стефанов - политолог и преподавател в Нов български университет и Мартин Димитров – рекламист, популярно лице с гражданска позиция по актуалните събития и процеси. Заедно с водещия Лъчезар Христов, част от темите, които дискутираха бяха: -   Политическите акценти от деня -..

публикувано на 24.04.24 в 19:05

Добър 3,59 получава държавата в грижата за децата, според новия доклад на НМД

Националната мрежа за децата представи оценката от годишния доклад “Бележник – какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?” . Това е 13-о поред издание на мониторинговия доклад, който оценява напредъка на държавните институции в грижата за децата в 9 области: -   Благосъстояние на децата -   Семейна среда и алтернативни..

публикувано на 24.04.24 в 17:29

Благотворителен концерт и изложба "Христос Воскресе - светла радост донесе!"

В събота, 27 април, Лазаровден от 12.30 ч. пред новостроящия се храм "Св. Патриарх Евтимий" в Люлин в София ще се проведе празничен благотворителен Великденски концерт "Христос Воскресе - светла радост донесе!". Събитието е със специалното участие на Фолклорен ансамбъл "Българе", Калоферски гайдари и ученици. Концертът е кулминацията на..

публикувано на 24.04.24 в 15:17

България вероятно няма да отговори на инфлационния критерий за въвеждане на еврото от 1 януари 2025 г.

България вероятно няма да въведе еврото от 1 януари 2025 г. Пред БТА управителят на БНБ Димитър Радев каза, че по-вероятен сценарий за присъединяване към еврозоната е по-късно през 2025 година. Българската стопанска камара е била част от разширения състав на междуведомствената работна група – нефинансов сектор, чиято цел е била да подготви..

публикувано на 24.04.24 в 14:56
Снимки: divotvortsi.bg

На Дендрариума на Витоша се събират свидетели на събуждането на гората

В края на седмицата приключенците от "ДивоТворци" канят малки и големи да учат и да се забавляват на Витошкия Дендрариум и околните пътеки. Събитието на 27-28 април (събота и неделя, от 09:00 ч. до 16:30 ч.) е предназначено и за родители, и за деца, подчертават организаторите. Сред тях са Петър Будинов и Янко Морунов, които дадоха..

публикувано на 24.04.24 в 13:56

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо Хинков сезира прокуратурата въз основа на нарушения, констатирани от звеното "Вътрешен одит" на..

публикувано на 24.04.24 в 13:09