Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Линда Ауанис с нова кампания, в подкрепа на бежанските деца

Снимка: Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“
“Всяка година правим кампания за събиране на подаръци за децата-бежанци. Тази година, въпреки пандемията и трудните времена, искаме да зарадваме малките деца с празничен дух”, казва Линда Ауанис - председател на Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“.

Има около 220 деца от различен произход, които са много уязвима група. Подаръците, с които организаторите на коледната благотворителна кампания искат да зарадват тези деца могат да са малка кутия с лакомства, играчка или топли ръкавици, шапки.

Единствената ни молба на Линда Ауанис е, дарителите да пишат върху всяка кутия дали подаръкът е за момче или за момиче, както и за каква възраст е предназначен подаръкът.

“Децата са деца и е хубаво да ги зарадваме и да им дадем някакъв весел дух. Има много деца, които знаят за празника, но има и нови, които са чували, че има подаръци за нова година и искаме да ги зарадваме”, казва тя.

Кампанията по събиране на подаръци за децата на бежанците, продължава до нова година, но подаръците ще започнат да се раздават още на 22 и 23 декември. Всеки, който желае, може да дари подарък на адрес: ул. “Екзарх Йосиф” № 95, през работните дни от 9.00 до 17.30 ч.

Чуйте разговора на Божидар Янев в звуковия файл.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бяла Слатина

"Форум", 14.06.24: Климатичните аномалии

Коментатори във "Форум" тази седмица са екологът Данита Заричинова и политическият анализатор и председател на Обединението за честни избори Стоил Цицелков. Заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха: Метеорологичните аномалии. Доброволчеството при бедствия и аварии. Военна  подготовка на младите..

публикувано на 14.06.24 в 20:20

Гените и биологията в Космоса

На 17 юни 2024 г. в иновационния форум "Джон Атанасов" на София Тех Парк ще се състои третото издание на Tech Park Talks тема на което ще бъде "Космосът - път за развитие на човечеството".  Поредицата има за цел да създаде платформа за диалог между професионалисти от различни индустрии, насърчавайки споделянето на знания и опит. Форматът е..

публикувано на 14.06.24 в 18:22

Архитектурният облик на столицата

Градската инфраструктура може да бъде едновременно мост и бариера , а привидно деполитизираният ѝ статут е в конфликт с потенциала ѝ да ограничава или насърчава икономическата мобилност на определени общности и места. Картографираният вот на местните избори в София (2023) се оказа разделен от жп линия, превръщайки инфраструктурното разделение в..

публикувано на 14.06.24 в 18:10
Жюстин Томс

Политиците и социалните мрежи

Как социалните мрежи могат да вкарат политическа формация в Парламента? Те са една нова политическа трибуна и арена на партиите и как те повлияха на изборите у нас и в Европа? Подробности разказа Жюстин Томс, преподавател, маркетолог, писател и експертът по онлайн медии. "Социалните мрежи дават едно много голямо предимство в сравнение с..

публикувано на 14.06.24 в 17:09

Вдъхновителят Явор Николов: Мисията ни е да променим света от България

Където и да сме по света, да бъдем свързани и да обсъдим  възможностите за развитие и живот тук в България е голямата цел на форума Bulgaria Wants You, който се провежда в Националния дворец на културата днес. Събеседник в предаването "Радиокафе" беше и Явор Николов от "Дронамикс" – една от успешните компании, която ни представя в България..

публикувано на 14.06.24 в 16:59
Володимир Зеленски и Джо Байдън

САЩ и Украйна с 10 годишно споразумение за военна помощ

Американският президент Джо Байдън и украинският му колега Володимир Зеленски сключиха 10 годишно споразумение, според което Вашингтон поема ангажимент да доставя на Киев военна помощ. Стъпката ще подсили Украйна при отбраната й във войната с Русия. Какви са подробностите от това споразумение? "Споразумението е рамка за дългосрочен..

публикувано на 14.06.24 в 15:59
Георги Петров, Даниел Ненчев и проф.Александър Кьосев.

Проф. Александър Кьосев за книгата "Вера и Далавера"

В рамките на форума "Bulgaria Wants You е разговорът с проф. Александър Кьосев – директор на Културния център на Софийския университет и преподавател на поколения млади хора, завършили специалност "Съвременност и култура". В разговора участва и стажант-репортерът Георги Петров. Поводът е "Вера и Далавера", сборник с есета и анализи, простотии..

публикувано на 14.06.24 в 15:09