Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новите случаи на Covid-19 у нас са 171 при направени 2660 теста

Снимка: БГНЕС
Новите случаи на коронавирус у нас са 171 при направени 2660 теста за последното денонощие, показват данни в Единния информационен портал.

Противно на тенденцията през последните дни, по-голям е броят на установените случаи чрез бърз тест за антигени (99), отколкото чрез PCR тест (72), при все че за денонощието са изследвани значително повече проби по втория начин.

Активните случаи на коронавирусна инфекция в България са 72 962. 

Смъртните случаи са 34, а излекуваните са 944 за изминалите 24 часа.

В болници се лекуват 4689 души, от които 453 в интензивни отделения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ваксина

Започва ваксинирането с новите вариантни ваксини срещу Covid-19

Стартира имунизационната кампания срещу Covid-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025 г., съобщиха от здравното министерство. В страната вече бяха доставени 84 960 дози иРНК ваксини срещу новия вариант JN.1 на SARS-CoV-2 на производителя Pfizer-Biontech. Те вече са предоставени на регионалните здравни инспекции за организиране на имунизационния..

публикувано на 11.09.24 в 12:25

Мобилни пунктове приемат опасни отпадъци от домакинства

През този месец в много населени места текат есенните кампании за събиране и предаване на опасни битови отпадъци. Мобилни пунктове се разполагат по график в Кюстендил, Радомир, Правец и други градове. Безвъзмездно се приемат опасни отпадъци, образувани от домакинствата, като например: Живак и уреди, съдържащи живак (живачни..

публикувано на 11.09.24 в 12:12

Кметът на "Люлин": До март 2025 г. на опасното кръстовище светофар ще има!

Светофарна уредба на кръстовището на булевардите „Панчо Владигеров“ и „Петър Дертлиев“ в "Люлин" ще бъде поставена , обеща кметът на едноименния столичен район Георги Тодоров в ефира на БНР-Радио София. Той увери, че е добре запознат с проблема. Провеждал е няколко срещи с гражданите, жители на района. Изпращал е писма до структурите в..

публикувано на 11.09.24 в 11:21

Жители на "Люлин" протестират заради опасно кръстовище

В столичния квартал "Люлин-5" днес сутринта се проведе протест за безопасно движение преди първия учебен. Недоволните се събраха на кръстовището на булевардите "Д-р Петър Дертлиев" и "Панчо Владигеров" . Причината за протеста са поредица молби към Столичната община за обезопасяване на опасното кръстовище , които молби остават нечути. Пред..

публикувано на 11.09.24 в 10:20

"Аз съм София" – новият градски фестивал на изкуствата и емоциите

Фондация "Аз съм София" с подкрепата на Столична община организира най-новия и най-голям градски столичен фестивал "Аз съм София" , като част от програмата "София празнува 17 септември" с вход свободен. Фестивалните събития ще бъдат от 17 до 23 септември, в пространството пред НДК и кино "Кабана". Посетителите ще се потопят в улични..

публикувано на 11.09.24 в 09:23
Листопадът започна

Валежите спират, облачността намалява

Днес ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, вечерта облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще е слаб до умерен, в източните райони - от..

публикувано на 11.09.24 в 07:15

Ролята на медиаторите в междусъседски спор

Какви са правата ни в междусъседски спор и как да подходим най-умно в решаването на казуси? Проблемите могат да бъдат от най-различно естество, а има и случаи завършили фатално за едната от страните. Подробности разказа адв. Албена Комитова. Тя е медиатор, обучител с 18 години медиаторска практика и 24 годни адвокатска практика към Софийска..

публикувано на 10.09.24 в 18:26