Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Сити Марк Арт Център ще екранизират представления

Програмата за януари вече привлича зрители, в афиша са и експериментални форми на изкуство

"Любовни писма" с Яна Маринова и Свежен Младенов ще се играе на 20 януари. Режисьор е Георги Михалков
Снимка: Сити Марк Арт център

Творческото пространство Сити Марк Арт Център вече 5 години е отворено за изкуство и дава свободна сцена за музика и театър. Програмата за първия месец на 2021 г. показва, че екипите, които работят там не бягат от експериментите, а дори напротив - търсят ги, за да предложат нещо ново и интересно като форма и съдържание.

"Чехов търси талант" изпълва сцената с младежка енергия и в същото време с мъдрост от разказите на руския класик. С тези млади хора създадохме и "План Б" отново под режисурата на Михаил Милчев. Към това представление има голям интерес, получи се прекрасно представление, с музика и хореография. "До последен дух" ще бъде голяма изненада за публиката, един музикално сценичен спектакъл. "Науро" е по текста на Иво Иванов, прекрасен журналист, по чийто три разказа Руси Чанев направи драматизацията. На 28-ми януари ще покажем "Науро", втора премиера и важните послания, които Иво ни изпраща. Имаме една прекрасна бебешко детска аудитория", каза пред Радио София Христо Киров, собственик на Арт центъра.

Спектакълът "Музиката разказва" е съвместна работа с ансамбъл "Силуети", най-новото ни детско представление, за най-малките създаваме една прекрасна атмосфера. Онлайн излъчването ни донесе голяма популярност, потърсиха ни хора от целия свят, това че стриймвахме през тези месеци беше нещо много важно за нас, имаме огромен успех и сред децата. Просто огънят не трябва да спира да гори. Успяхме да привлечем големи корпоративни клиенти, които да спонсорират нашите представления, които превръщат празника си не в консумация, а подаряват на своите служители представления. Иска ми се все по-често да гледаме на изкуството по един по-различен начин, като средство за сплотяване на колективите. "

От режисьора Георги Михалков на сцена очакваме представлението "Любовни писма" през януари.
Според него през декември хората са имали голяма необходимост от изкуство и са се върнали обратно в залите:

"Имаме една богата програма, в която много голямо място заема експерименталния театър. Изграждаме едни спектакли, които все по-рядко могат да се видят на сцена. Трябва да преминем към едно друго отношение към театъра. Вече работим по един нов проект - екранизиране на представление, разработваме програма и на ниво интернет. Искам да пожелая на българското изкуство повече хора които го обичат и подпомагат."

Към света на изкуството и мисията му в трудните моменти ни пренася разговора на Ангелина Грозева с Христо Киров и режисьора Георги Михалков. Чуйте.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Петко Стайнов - внук

125 години от рождението на акад. Петко Стайнов

125 години от рождението на акад. Петко Стайнов - гостуват неговият син, арх. Стефан Стайнов и внукът му Петко И покана за концерт - на 26 октомври от 19 ч. в зала "България": "С оглед ситуацията, ще има прояви, отложени за догодина. Но началото е с концерта на 26 с Националния филхармоничен хор изцяло с негови творби. Ще бъдат включени и няколко..

публикувано на 24.10.21 в 12:03
Българознайко и Българознайка в ръцете на Виктория Петкова

Българознайко и в космоса

Списанието "Българознайко" на Антарктида и в Космоса - повече от издателя ѝ, Виктория Петкова: "Ние сме голямо семейство. Българознайко бе в дома на всички българи във всички континенти, стигна до библиотеката на базата ни в Антарктида. През януари ще стане първата детска книжка, която ще лети в космоса - дигитално (чрез Space-X). Ще има послания на..

публикувано на 24.10.21 в 11:01
Иван Кирков

Само за креативни комедианти

Разсмей ме, ако можеш - най-бруталният Open mic, организиран някога от Комеди клуб София. Наградите са страхотни, а една от тях е възможност за постоянна работа на комедийната сцена. Да се качиш на сцената и да разсмееш публиката за няколко минути не е никак лесна задача. Ако не получиш смехове, ще бъдеш свален от сцената. Не се плаши, а се..

публикувано на 24.10.21 в 11:00

Виртуален тур отвисоко

Фотографите Георги Василев и Кармен Бурназка разкриха пред Bgtourism.bg , че реализират виртуален тур на България. Вече са заснети над 100 места, които позволяват страната ни да бъде разгледана отвисоко - чрез уникална виртуална разходка на 360 градуса. Начинанието започва в началото на пандемията и продължава с пълни сили. Научаваме повече в интервюто..

публикувано на 24.10.21 в 10:13

След раждането ставаме по-зрели

Работа и майчинство – възможно ли е? Това е темата в рубриката „Ние родителите“ с Диана Костова и Биляна Котева от Едно наум. В разговора още участват Лили Георгиева, консултант по кариерно развитие и личен брандинг и Ивета Рангелова, бизнес коуч и съосновател на Работна група. Как се съчетават две огромни вселени - работата и майчинството?..

публикувано на 24.10.21 в 09:00

Екипът на Движенческа лаборатория "Ход" в полза на онези, които обичат движението

Цвета Дойчева от Движенческа лаборатория „Ход“, гостува в ефира на Радио София , за да ни разкаже за своята Движенческа лаборатория, Пространството, както самата тя го нарича, където твори, импровизира и се чувства удовлетворена.  Тя е актриса, режисьор, хореограф. Занимава се със съвременен танц. Има свой екип, с който прави различни неща...

публикувано на 23.10.21 в 20:46

Да видиш и да "виждаш"

С финансова подкрепа на НФК, по проект „Училище за Зрение“ е изградена „Интерактивна куклена сцена – екран за сенки“, която представлява информационна система и за хибридна (присъствено-дистанционна) творческа колаборация (форуми , обучение и спектакли) между зрящи и незрящи актьори, и аудитория, в смесено „реално-виртуално“ пространство. Тази..

публикувано на 23.10.21 в 15:00