Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И ученици, и учители се радват да се видят в клас

Снимка: БТА

Учениците от І до ІV клас започнаха присъствени занятия. Още в първия ден на седмицата всичките 175 общински училища отвориха врати за малките ученици.

По-големите ще имат уроци в класните стаи от 18 януари.

В момента рискът от заразяване от Covid-19 в София е 7-8 пъти по-нисък отколкото през ноември 2020-а.

100 процента от учениците и учителите започнаха годината в клас, съобщи за Радио София Клара Арабаджиева, директор на 19-о СУ „Елин Пелин“. Отсъстват по едно дете в паралелка, което е нормално за сезона и без епидемия. Обучението е в целодневна форма при спазването на разпоредбите за безопасност. Няма болни от Covid-19, около 20 на сто от преподавателския състав са пожелали да се ваксинират.

“Училището се преобрази. Щастливи сме, че децата от първи до четвърти клас отново са тук“, сподели пред Катя Василева Галина Тимова, директор на 20-о ОУ „Тодор Минков“.

По думите й обучението в електронна среда на учениците от V до VІІІ клас протича отлично. Учебният процес преминава без проблеми. Няма болни учители, всички са готови за връщане в клас от 18 януари.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Днес на сцената се изявява J CITY Ensemble - секстет сформиран от студенти от Национална музикална академия

Млади таланти в Джаз академията учат от майстори и свирят в Банско

До 10 август, успоредно с основните концерти в Банско джаз фест, публиката може да слуша и види 7-те селектирани музикални проекта в поредното издание на Джаз академията . Проектът дава възможност на млади изпълнители и музиканти да обогатят познанията и уменията си, да се срещнат и получат уроци от майстори на джаза от България и света, да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29

Боянското блато може да стане първият екологичен парк в София

Боянското блато продължава да пази много от своите уникални характеристики, въпреки че през годините е било подложено на множество предизвикателства. Александър Колев, председател на сдружение "Защита на Боянското блато", разказва за тези предизвикателства и ангажимента на институциите към територията. През 2022 г. територията на Боянското..

публикувано на 07.08.24 в 10:29
Кметът Стойчо Баненски

Банско привлича хиляди туристи и през лятото, а дигиталните номади - нонстоп

190 000 души са посетили Банско тази зима , но целта на местните жители и администрация е летните туристи да станат колкото любителите на ските. От 1 май т.г. досега градът е посетен от 55 хиляди туристи. Това съобщи пред БНР-Радио София кметът на Банско Стойчо Баненски . В момента планинското курортно селище ври и кипи от..

публикувано на 07.08.24 в 09:31

Максималните температури в София - около 30°, вятърът - до умерен

Днес ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който постепенно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34° , в София – около 30° . По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Температурата на морската..

публикувано на 07.08.24 в 07:15

Отново медал за България от космическия лагер по модел на НАСА

Ния Парушева беше отличена за най-добро представяне в Space Camp Turkiye. Space Camp Türkiye предоставя интензивна програма, фокусирана върху STEAM (наука, технологии, инженерство, изкуства и математика), която включва практически дейности и работа в екип. Участниците имат възможността да използват различни тренажори и симулатори, които..

публикувано на 06.08.24 в 17:20

Какво е да си военен лекар?

Какво е да си военен лекар? Тази година ще бъде приет новият випуск 20 военни лекари и медицински сестри. До 12 август включително тече приемът на заявления за направленията "Военен лекар" и "Военна медицинска сестра" във Висшето военноморско училище (ВВМУ). Къде и как се обучават военните лекари и медицински сестри, какви са изискванията към тях..

публикувано на 06.08.24 в 16:15

Проблемите в образованието

Темата за санкциите в училище отново излезе на дневен ред, макар и в разгара на лятото, когато училищата са затворени. Председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Диян Стаматов излезе с голям пост във фейсбук, в който определя неспазването на правилата и липсата на санкции за най-големия проблем в родното ни..

публикувано на 06.08.24 в 15:46