Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дива симфония" - многопластово изживяване от Дан Браун за деца и не само

Снимка: https://www.orangecenter.bg/

Прочутият автор на бестселъра "Шифърът на Леонардо" Дан Браун създаде първата си книга за деца. “Дива симфония” вече може да се намери и в книжарниците у нас.

"Дан Браун явно не се задоволява да бъде любимия автор на възрастните, а се е прицелил и в детската публика и е на път да се превърне в любимец и за децата," каза пред Радио София Антон Велчев от издателство “Бард”.

"Това е една многопластова история, като предлага едновременно поезия, прекрасни илюстрации и музиката на Дан Браун, който е и професионален музикант и до днес прекарва часове пред пианото всеки ден. Музиката е включена чрез специално приложение, което може да се инсталира на различни устройства. Авторът смята, че музиката му е помогнала страшно много за въображението, което впоследствие влага в книгите, и смята, че тази книга ще е начинът тя да влезе непосредствено в живота на децата ни и да остане там завинаги," посочи Велчев.

Книгата е подготвена като едно семейно преживяване, в което всеки да намери нещо за себе си. За едни са илюстрациите, други ще харесат стиховете, трети обожават музиката. Дори загадките са предназначени за две възрасти. 

Чуйте интервюто на Гергана Пейкова с Антон Велчев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

41 младежи лишени от родителска грижа получават помощ

"Училище за работа" 2024 стартира на 5 юни 2024 г., за да даде възможност на 41 младежи, лишени от родителска грижа да се потопят в реалната работна атмосфера и да усвоят ценни умения за самостоятелния живот, който им предстои след навършване на пълнолетие. Организатор на програмата е "Фондация "Подарете книга". Повече за нейното ново издание и..

публикувано на 03.06.24 в 18:23

Демографска пустиня ли е страната ни?

Превръща ли се България в демографска пустиня? Увеличават ли се и с колко населените места у нас с население до 10 души на квадратен километър? Как може да се смекчат негативите от свръх концентрацията на населението в няколко града от страната и да се съживят селските райони? Подробности разказа доц. Николай Цеков от Институтът за изследване на..

публикувано на 03.06.24 в 15:38

Пилот, ветроходец, пчелар, писател. В кое ли не е добър Йордан Колев?

След пътеписа "От Рио до Кейптаун" (2017) и романите "Кацането" (2019), "Лабиринт" (2021) и "Пазителят и кобрата" (2023) Йордан Колев се завръща към любимото си занимание – разказите. Най-новата му книга носи заглавието "Двойното дъно на пилотския куфар". По думите на акад. Владимир Зарев, сборникът ни докосва, вълнува, изпълва ни с..

публикувано на 03.06.24 в 15:28

Франкофони създадоха аудиогид за Музея на българския спорт

Националният музей на спорта, който се намира в сградата на стадион "Васил Левски", вече разполага с аудиогид на френски език. Той бе разработен от студенти от магистърската програма в Специализирания институт на франкофонията по администрация и мениджмънт (СИФАМ), и предоставен на Катя Иванова, директор и уредник на музея. Аудиoгидът е..

публикувано на 03.06.24 в 14:35

Световна среща на творците в сферата на независимото изкуство IETM Sofia 2024

Световна среща на творците от сферата на независимото изкуство IETM Sofia 2024 ще се проведе между 12 и 15 юни в РЦСИ “Топлоцентрала“. Заедно с водещи специалисти и представители на независимата сцена бяха очертани приоритетите на събитието, които включват: статутът на артиста, условията на работа в Европа и в частност – България, менталното..

публикувано на 03.06.24 в 14:28
Мария Ангелова

Певицата Мария Ангелова със страст към "Поп и джаз пеене" остава вярна на фолклора

Младата певица Мария Ангелова разказа в предаването "Добър вечер, София“ как се заражда в нея любовта към фолклора. Това се случва още в ранните й години в училище, където посещава хор, в който изпълнява народна музика. По-късно започва да учи в музикална паралелка, посещава уроци по поп и джаз пеене. Кандидатства в джаз академията на Милчо..

публикувано на 03.06.24 в 12:32

В гимназията по транспорт в Сливница учат и младежи от София

Когато човек влезе в професионалната гимназия по транспорт "Н. Й. Вапцаров" - гр.Сливница, го посреща ромолът на изкуственото водопадче, което клокочи в алпинеума на фоайето. Срещу него са разположени моделите, с които абитуриентите тази година се дипломират и това са светещи, издаващи звук и работещи мотори, фарове и други части на автомобила.  През..

публикувано на 03.06.24 в 11:32