Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Помислете за бездомните котки в студа

Проверявайте дали не са потърсили топлина под автомобила

Снимка: Fluffy Paws of Bulgaria

Организацията "Пухкави лапи България" поде нова кампания „Погледни под капака” и „Погледни под колата” с цел опазване живота на хиляди премръзнали бездомни кучета и котки, които търсят топлина в и под автомобилите.

Повод за кампанията е конкретен случай с коте, разказа в ефира на Радио София Петър Добрев от организацията.

Той обясни, че котетата обичат да се топлят и на по-недостъпни места. След употреба автомобилът е топъл, но ако собственикът не забележи скритото животно, след запалване на двигателя може и да го убие.

Котките имат по-висока температура от човека и им е по-трудно в студеното време. Добре е да им оставяме по-калорийна храна, без сол и подправки и без течност в нея, която може да замръзне, посъветва още Петър Добрев.

С него разговаря Александра Илиева.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Александър Христов

"Форум", 24.06.24: Последствията от скъсаната политическа комуникация

През последните 2-3 години при честите избори, които се налага да правим, комуникационно сме в непрекъсната предизборна кампания. Политическите сили търсят начини да привлекат избиратели, но между политическите субекти диалог няма. Това смята доц. д-р Александър Христов - комуникационен специалист и университетски преподавател,..

публикувано на 24.06.24 в 19:21

Български партии са за повече жени в политиката, ама на практика не го показват

Българска платформа - Европейско женско лоби проучи нагласите на гласоподаватели и представители на политически партии към участието на жените в политиката преди изборите за Европейски и национален парламент през юни 2024 г. с онлайн анкета, насочена към представители на политически партии и на гражданското общество. Изводите от анкетата..

публикувано на 24.06.24 в 18:24

Как бизнесът (да) зачита човешките права?

Отговорността на бизнеса за зачитане на човешките права ще бъде във фокуса на първия по рода си форум в България, в който ще се срещнат на едно място представители на всички заинтересовани страни – изпълнителна и законодателна власт, институции, експерти, представители на бизнеса и НПО сектора, в търсене на общи решения за по-справедливо бъдеще...

публикувано на 24.06.24 в 16:51
Н Пр.Урсула Хофтер Дзуколи (вдясно) и Ива Михайлова от посолството на Малтийския орден

30 г. дипломатически отношения на България с Малтийския орден

През 2024-та Суверенния Малтийски орден отбелязва 30 години от установяването на дипломатически отношения с Република България. По този повод в София се организира Международна конференция  "Дипломация и хоспиталиерна мисия", която ще се проведе на 27 юни (четвъртък)  от 9:30 ч. в Аулата на Софийския университет "Св .Климент Охридски"...

публикувано на 24.06.24 в 16:36
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Съставянето на кабинет няма да е трудно, а много трудно

Съставянето на правителство от сегашното 50-о Народно събрание няма да е трудно, а много трудно. Преговорите и консултациите не са толкова важни, колкото това, което ще се случи в самия парламент. Най-логичният вариант е кабинет с първия мандат, но засега ГЕРБ и ДПС не са осигурени с друга подкрепа. Вторият мандат (на ДПС) е почти неизпълним. С..

публикувано на 24.06.24 в 15:34

"И все пак животът е прекрасен" за младата актриса Али Костова

Младата актриса Александра Костова, гостува в предаването “Добър вечер, София“, за да ни каже, че все пак животът е прекрасен. Всъщност, така твърди и режисьорът Александър Морфов в своята най-нова постановка "И все пак - животът е прекрасен", в която Али Костова има удоволствието да участва. С Али си говорим и за кино, защото играе главните..

публикувано на 24.06.24 в 14:28

И когато е "завряна в ъгъла", изложбата на Недко Солаков впечатлява

Националната галерия "Двореца" представя Недко Солаков и изложбата му "Завряна в ъгъла (бъдеща) изложба #4" , която ще може да се види до 1 септември. Неин автор е Недко Солаков - един от  най-известните художници от своето поколение, добре познат на всички ценители, експерти, почитатели на модерното съвременно изкуство у нас и по целия..

публикувано на 24.06.24 в 13:52