Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

До 25 март приемат документи за новия "випуск" учители за "Заедно в час"

Снимка: Фондация „Заедно в час”
Пропуските в образованието заради пандемията провокират повече хора да стават учители, според "Заедно в час", които отчитат рекорден брой подадени кандидатури в рамките на настоящата кампания “Нов път преподаването”. До 25 март се приемат документи за новия "випуск" учители.

“При нас няма максимална бройка учители, които търсим, при нас е важно да намерим конкретните хора, които пасват на профила, който търсим и колкото повече хора кандидатстват, толкова повече хора ще има в училище, там където има нужда от тях”, казва Миглена Христова, специалист привличане на участници.

От програмата търсят хора, които да работят в предизвикателна среда, където децата показват по-ниски резултати. Хора, които имат нужда да работят за кауза и припознават мисията на “Заедно в час” - всяко дете да бъде в училище, където да получи качествено образование. От организацията търсят хора, които имат аналитичен начин на мислене, хора, които искат да робят за това системата на образованието да се подобрява.

Една от основните мисии на програмата “Заедно в час” още от самото начало преди 11 г. е да намали неравенството в образованието между големите и малките градове.

“От създаването на “Заедно в час” досега сме постигнали много успехи. Партнирали сме си с над 120 училища в цялата страна и сме достигнали до 18 000 ученици из цялата страна. Това, което е радостно, е че имаме над 400 възпитаници на програмата “Нов път в преподаването”, а данните сочат, че 80% от тях остават да ряботят в училищата”, допълни Миглена Христова.

Чуйте целия разговор на Антония Каменичка в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутатите от 45-ия парламент ще положат клетва в историческата сграда на Народното събрание

Депутатите от 45-ия парламент ще положат клетва в историческата сграда на Народното събрание, съобщават от пресцентъра на институцията. Решението първото заседание на новия парламент, което президентът свика на 15 април, да се проведе в познатата на всички сграда с надписа „Съединението прави силата“, е взето на среща между представители на партиите..

публикувано на 13.04.21 в 19:55

Радослав Тодоров: Всички ние зависим от космоса

Всички ние зависим от космоса, най-малкото интернетът, който използваме идва от спътници, които орбитират около земята. Няма как да не ни интересува това и, разбира се, неизвестността на безкрайния космос, това, което новите неща, коит винаги могат да бъдат откривани”, казва Радослав Тодоров - автор и редактор в сп. “Българска наука”. Той разказа,..

публикувано на 13.04.21 в 19:45

ВУЗФ започва нов проект за насърчаване на младите предприемачи

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) слага началото на нов проект, с който ще подпомага и насърчава младите, които искат да създадат собствен бизнес – „Академия за предприемачи“. Академията е напълно безплатна и в нея може да се включи всеки, който има желание да развива предприемаческия си потенциал. “Проектът има за цел да насърчи и..

публикувано на 13.04.21 в 17:35

Доц. Стойчо Стойчев: Истинската опозиция на ГЕРБ се казва Румен Радев

Най-вероятният сценарий след започване на работата на 45-ото Народно събрание (президентът Румен Радев насрочи първото заседание за 15 април) е да бъде съставено правителство на малцинството , независимо коя политическа сила ще се нагърби с това. Едва ли ще има кабинет на ГЕРБ, защото всички останали декларираха готовност да не го подкрепят,..

публикувано на 13.04.21 в 16:16

Ивелина Рускова: 150-200 хил. двойки в страната имат репродуктивни проблеми

На 1 април за втора поредна година започна националната кампания “Роди дете в България”.   “Нашата цел, мисия и усилия са да помогнем на младите хора в България, да ги информираме за това колко е важно да правят редовна профилактика на своето репродуктивно здраве”, казва Ивелина Рускова от Фондация “Мечта за дете”. По думите ѝ в България се..

публикувано на 13.04.21 в 16:13

Перспективи пред женския футбол

„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица. BNR podcasts · Спортна среща - 11 .04.2021 В предаването от 11.04.21 г.  може да чуете : Луиза Лазарова и Камен Алипиев с коментари за..

публикувано на 13.04.21 в 13:49

На 17 април отбелязваме Световния ден на хемофилията

На 17 април отбелязваме Световния ден на хемофилията. Заради пандемията за втора година подред Българската асоциация по хемофилияще отбележи деня с кампанията за нови методи за лечение в социалните канали на Асоциацията. Ще бъдат публикувани инфографики с информация за заболяването, видеа с известни личности, които подкрепят кампанията, предвидена е..

публикувано на 13.04.21 в 13:25