Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Михаела Филева: Да се вгледаме и във вътрешната си красота

Снимка: Монте мюзик

Много от моделите, от кинозвездите се отличават и с нестандартната си красота.
Самочувствието може да прикрие недостатъците, които имате - според вас.
99,9% от перфектните жени в социалните мрежи са фалшиви. Грижете се за тялото си – ако е здраво, ще бъде красиво.
Мнението е на модната фотографка Диляна Флорентин.

Пандемичната 2020 г. ни накара да преосмислим как прекарваме времето си и отношението ни към най-близките, но също така да се вгледаме и във вътрешната красота. Приоритетно излязоха други важни качества, не това, как изглеждаш.
Това отбеляза пред Радио София Михаела Филева – една от впечатляващите с музиката и естествения си външен вид изпълнителки:

„Разбрахме, че красотата няма идеал. Не  можеш да я поставиш в рамка. Дискусията по тази тема е особено полезна.“

През 2021 г. певицата предизвика полемика в социалните мрежи по темата за бодишейминга (от англ. body - „тяло“, shame - „срам“) - за това дали можем да си позволяваме „сочене с пръст“ по повод как изглежда или се облича някой, за да го възприемаме сериозно.

„Трудно е да не се влияем от мненията на другите. Много е по-важно как изглеждаш в собствените си очи, как те възприемат близките и хората, на които държиш. Но трябва да имаш силен дух, за да устоиш на чуждите думи“, акцентира Михаела Филева.

Що се отнася до артистичната й дейност, тя отбеляза, че предстои да излезе нейният четвърти (трети студиен) албум. След което да го представи и с турне.
Дано.

Чуйте разговора на Катя Василева  с Михаела Филева.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Някои не само са израснали с музиката и плочите, но искат и децата им да прихванат от тази тръпка

Базар на грамофонни плочи отново събра меломани в София

Традиционният неделен базар на грамофонните плочи отново събира меломаните на София. Базарът се провежда всяка първа неделя от месеца и вече от 8 години предизвиква интерес у любителите на винила, припомня БГНЕС. Търсенията на посетителите са разнообразни – от „Бийтълс“ и „Ролинг Стоунс“ до всякакви други модерни групи. На щандовете..

обновено на 01.08.21 в 14:51

Многоцветно местоправене

Сред прохладата на едно от най-красивите цветни места в центъра на столицата, Лили Големинова представя Университетската Ботаническа градина София и други теми, свързани повече или по-малко с нея. Началото е с Мая Цанева и темата е  5 години Сдружение "Безопасни детски площадки", на които Радио София е медиен партньор: "Преди 5 години се..

публикувано на 01.08.21 в 10:02

Бял Шум, който не е такъв

Работещите с обработка на звук знаят за различните видове шум - бял, розов, сив. Вместо тях, Миленита представя "Нешънъл Джиографик" звуци от бит-пазара на Луковит (включително и винили на Аспарух Лешников), малко преди да заговори за новото си парче " Бял шум ": "Това ми е много специална песен, даже на фона на всичко на пазара в Луковит тук, тя ми..

публикувано на 01.08.21 в 09:30
Керана в

Най-голямата ми почивка е да правя това, което обичам

Керана като парашутистка  с Гошо Розовото, кои са героите на фестивала "Екзит Сънленд", навигирането по вятъра и други щуротии с Керана (без космонавтите) в Приморско. " Комедиантката " не е просто песен: "Най-хубавото е да празнуваш рождения си ден на сцена. Тази година се чувствах удовлетворена, че давам и получавам, че съм пълноправен член на..

публикувано на 31.07.21 в 12:05
Уебинар по Юнг

Прекрасно различни

Антонин Винклер – лектор и управител на Едуко, организатор на уебинара за мъжките и женските архетипове по Юнг, представя събитието , в което може да се включите до началото му, 1 август в 14:00: "Философите и психолозите понякога са смятани за малко отнесени, но съм конкретен, практичен и прагматичен, включително и заради техническото ми..

публикувано на 31.07.21 в 11:00
Мартин Марков трио

Джазови дни и нощи в София

Нов мини-цикъл "Sofia Jazz Days" продължава тенденцията на засилен интерес към джаза в София. На 1 и 15 август две млади български джаз-пиано триа ще срещнат своята публика в откритото пространство на Кино Кабана. За проявата говори Маргарита Борисова, организатор от "Джаzz+ концерти": Интересното в случая е, че в един и същи ден, 1 август, два..

обновено на 31.07.21 в 10:57
Царевец в звук и светлина

Царевец като преживяване

Борислав Йорданов - управител на туристическата агенция "Царевград Търнов" разказва пред микрофона на Яна Спиридонова за спектакъла, събиращ погледа на жителите и гостите на старата столица, върху хълма Царевец: "Най-засегнат от пандемията при нас е туристическият сектор. Ние зависим от големи групи на големи туроператори. Отделно залагаме и на..

публикувано на 31.07.21 в 09:35