Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите от туризма пред МС искат Гаранционен фонд

Снимка: Ани Петрова

Представители на туристическия сектор ще протестират от 11 ч. пред Министерския съвет.

„Това е третия ни протест в рамките на една година. Не можехме да извършваме основната ни дейност, свързана най-вече с изходящите пътувания. До ден днешен не можем да излезем от ликвидната криза, в която ни застопори пандемията“, отбеляза пред Радио София Павлина Русева, член на управителния съвет на "Обединение Бъдеще за Туризма".

Тя припомни, че през изминалите месеци от бранша са се срещали с институциите, но обещанията не са се реализирали. Туристическите агенции и оператори са подпомогнати само с една мярка, в зависимост от оборота през 2019 г., но тя не е достатъчна за ликвидност.

От Обединение „Бъдеще за туризма" предлагат няколко активни мерки, включително и създаването на Гаранционен фонд за критични моменти като този.

Протестиращите днес се надяват на среща с министър-председателя.

Чуйте разговора с Павлина Русева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Кадри от туризма ще протестират пред Министерския съвет на 2 март

Членове на Обединение „Бъдеще за туризма“ излизат на протест на 2 март от 11 ч. пред Министерския съвет . Н адсловът е „Туризъм 2021: Да оцелеем на инат“ . От бранша напомниха пред Радио София, че това е сегментът, който вече година не..

публикувано на 01.03.21 в 16:11
ВИЖТЕ ОЩЕ

Представители на Space Camp Turkiye споделят опит и визия за развитие на STEM образованието

Тази вечер ще се проведе специална среща, организирана от Space Camp Turkiye, Център за творческо обучение и Научно-образователения детски център „Музейко“, която е насочена към директори на училища и учители. Идеята е да се представят възможностите..

публикувано на 03.10.24 в 16:44

“България Еър” анулира полетите си от и до Израел до края на октомври

“България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 31 октомври включително, съобщава националният авиационен превозвач. Мярката е заради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA)...

публикувано на 03.10.24 в 16:03

Jin Monic изпращат лятото с два нови сингъла “Euphoria” и “We Failed Them”

Софийската инди-рок банда Jin Monic представи пред Радио София новите си две песни „Euphoria“ и “We Failed Them”. Фронтменът на групата Николай Иванов сподели, че след натрупания опит се чувстват по-свободни да вкарват в музиката си по-неконвенционални..

публикувано на 03.10.24 в 15:56
Майор д-р Марияна Иванова от катедра

ВМА привлича студенти по медицина с възможност за кариерно развитие

Лекари от Военномедицинска академия (ВМА) участваха в 4-тата Международна конференция на военномедицинските училища-2024 (ICMMS 2024), която се проведе в Бетезда, Мериленд, САЩ. Фокусът е върху значението на международните партньорства за..

публикувано на 03.10.24 в 15:45
Веселин Ангелов

Позитивна динамика и устойчив ръст в развитието на застрахователния пазар у нас

Позитивна динамика и устойчив ръст - така може да се характеризира развитието на застрахователния пазар у нас. През последните 10 години премийният приход се е увеличил над 2,5 пъти, като през 2023 г. достига 4,38 млрд. лв. при ръст на годишна база от 21..

публикувано на 03.10.24 в 14:56
Рут Колева - организатор и идеолог на събитието

България отново е домакин на музикалната конференция "So Alive"

Водещите на предаването „Добър вечер, София“ Роман и Яна ни правят съпричастни към едно значимо събитие за всеки - пряко или косвено свързан с музиката, на което България е домакин - музикалната конференция "So Alive" . На нея се събират музикални..

публикувано на 03.10.24 в 14:15

Посолството на Китай в България организира конкурс за песен, базирана на китайски поеми

През есента на 2024 г. отбелязваме 75 години от установяването на дипломатическите отношения между Китай и България. В подготовката за празненствата по случай годишнината, Посолството на Китайската народна република в България организира конкурс за..

публикувано на 03.10.24 в 14:11