Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Барчовски: По-добре работим в некомфортна среда

| обновено на 03.03.21 в 13:43
Росен Барчовски
Снимка: БФ Баскетбол

"Спортна среща" - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица.

В това издание: Допинг-скандалът в българското плуване; Мачът между ЦСКА и Лудогорец, завършил с победа на Лудогорец, катастрофата с Тайгър Уудс

  • Като начало, редакторът Боят Бочев сподели впечатленията си от спортната биография на Иън Райт, издадена от фенклуба на „Арсенал“ в България. Това е най-големият фен клуб в нашата страна, който в момента има 615 члена – допълни той. Книгата се отличава и с брилянтен превод на Насо Русков, който е един от най-големите привърженици на „Арсенал“ в България.
    В непринуден разговор от студиото между Камен Алипиев и Боян Бочев, научаваме интересни подробности за английския футбол - интригата между Златан Ибрахимович и Леброн Джеймс през тази седмица; детайли от срещата ЦСКА – Лудогорец; дали ще се проведе Европейското първенство това лято.
  • Разговор с Росен Барчовски за на тема баскетбол и прибирането на националите ни в България. За цената на едната точка преднина и ситуацията между „Осанна“ и „Разпни го“…
    „Ако латвийците бяха победили, те нямаше да бъдат толкова щастливи, колкото нас. Разсъждавах философски за тази една точка, оценката и анализите щяха да бъдат коренно противоположни, а те не струват една точка“, отбеляза той. – „Моят труд не струва половин кош. Не искам да работя в комфортна среда, защото нито аз, нито ние функционираме добре в такава среда. Оказа се, че сме по-добре в тежка обстановка. От гледна точка на подчиняемостта и вярата на играчите, тази победа е безценна“, сподели той. Чуйте още.
  • Иво Иванов от Съединените американски щати, за катастрофата на Тайгър Удс, самоубийството на Джон Кегърт и изявите на Иван Алипиев Колежанското първенство на САЩ.
  • Накрая, разговор с Пламен Вълков – пресаташе на Българската федерация по ски, който коментира отминалите игри за Световната купа по ски в Банско, както и за присъствието на известни гости, посетили събитието, сред които и Петър Попангелов. За Алберт Попов, „да се надяваме успехът да е с него в слаломите“ – сподели Вълков.
  • Николай Кръстев, коментира Първенството по водна топка и допинг скандалът в плуването.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Историята оживява - Учителят Петър Дънов, части 1, 2 и 3

Срещаме ви с личност, даваща смисъл и надежда на духовното начало у човека.  Той вярва, че любовта, истината, правдата, мъдростта и добродетели са качествата, които човек трябва да изработи в себе си, за да бъде най-добрата си същност.  Този човек наричат Учителя!  Да представиш Петър Дънов - Учителя, създателя на Обществото на Всемирното бяло..

публикувано на 27.07.24 в 16:00

Софийски разкази - София преди Освобождението

Как е изглеждала София през 1878-9? Изостанал град ли е бил? Къде е бил "Хендекът", ограждал града? Какво е било населението? Защо е намаляло преди да стане столица? Кои са махалите/кварталите: Язаджийска, Баш чешма, Драз и други? На всички и на други подобни въпроси, отговорите са в звуковия файл:

публикувано на 27.07.24 в 15:00
Ева и Йордан Соколови

Адресите на любовта - Ева и Йордан Соколови

В тежък развод пламва любовта на биохимичката и юристът Ева Соколова е професор по биохимия. Специализирала е като Хумболтов стипендиант в Германия, а докторската си дисертация е защитила в Московския химикотехнологичен институт Менделеев.Йордан Соколов е изявен юрист, председател на Народното събрание, бивш министър на вътрешните работи,..

публикувано на 27.07.24 в 13:55
Калоян Захариев

Във Вселената няма правилен ред

„Ех, магесническа му работа“ от Калоян Захариев - интервю с автора: "Писането ми отне малко време. Роди се без план, идея. Всичко тръгна от самосебе си. Главният персонаж е некромант. Тръгнах с идеята да бъде като Тери Пратчет, но реших да си измислям неща. Във Вселената няма правилен ред. Пиша нещо, което ми харесва, като пишеш един роман си мислиш..

публикувано на 27.07.24 в 11:35

Всеки може да помогне

Националната асоциация на доброволците в Република България организира безплатен уебинар на тема "Основни знания и умения за спонтанни доброволци за действие по време на горски пожари". Георги Влайков, директор ЦПО „Доброволец” с подробностите: "Планираме да запознаем доброволците как се работи на терен, какви са основите рискове, с каква лична..

публикувано на 27.07.24 в 10:43

Да има пълноценно общуване на село

Практически уъркшоп „Малка пермакултурна градина" - събеседник от с.Негушево е Михаела Танева от Фондация "Повей": "Стартираме поредица от практически насочени семинари, показваме различни начини да пшроизвеждаме собствената си храна и така да съживим мястото, училището. Вече е възстановено първото училище, с което започнахме преди години. Проектът..

публикувано на 27.07.24 в 09:52

Изкуственият интелект и здравеопазването

Изкуственият интелект става нещо все по-всеобхватно и намира приложение във все повече сфери. През последните години той значително навлезе и в здравеопазването. „Да кажеш, че изкуственият интелект участва в нещо е като преди 20 години да кажеш, че софтуер участва в нещо“, смята Георги Къдрев – съосновател на две от революционните компании в..

публикувано на 26.07.24 в 18:24