Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-сетне

Тина Търнър и "Айрън Мейдън" са сред номинираните за Залата на славата

Тина Търнър е номинирана и най-вероятно "ще влезе" в Залата на славата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Залата на славата на рокендрола обяви, че церемонията по въвеждането тази година ще се състои в Кливланд на 30 октомври, съобщи Асошиейтед прес.

Последната церемония на живо преди пандемията се състоя през март 2019 г. в Центъра Барклис в Ню Йорк, но самата Зала на славата е в квартал Охайо сити в Кливланд. Церемонията миналата година бе отменена заради пандемията от новия коронавирус и вместо нея по HBO имаше специално предаване, посветено на звездите, въведени в залата на славата.

Сред 16-те номинирани тази година са Мери Джей Блайдж, Кейт Буш, "Фу Файтърс", "Айрън Мейдън", Джей Зи, Тина Търнър, Ел Ел Кул Джей.

Гласовете се изпращат до международно жури, но петимата победители в годишния вот на публиката, който тече до 30 април, са с по-големи шансове да бъдат въведени в Залата на славата.
Засега начело в предпочитанията на феновете са Фела Кути, Тина Търнър, "Фу Файтърс", "Айрън Мейдън" и "Гоу-Гоу".

Преместването на церемонията през есента вероятно ще се запази занапред, обяви Грег Харис, президентът и изпълнителен директор на Залата на славата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Експертно проучване определи десетте риска за страната ни

Националното експертно проучване, озаглавено "Десет години, десет риска пред България", посочи десетте основни риска стоящи пред страната ни. Негови автори са д-р Валентин Съйков, председател на "Гражданска инициатива България 2050", и проф. д.н. Борислав Борисов, председател на Камарата на преподавателите във висшето образование. Проучването е..

публикувано на 23.04.24 в 17:16

Предлагат да падне тайната на възнаграждението

Предложена е директива, според която тайната на заплатата трябва да отпадне, а фирмите да са длъжни да публикуват на интернет страниците си стартовите възнаграждения на своите служители. Страната ни има срок до 7 юни 2026 година да въведе директивата на Европейския парламент и Европейския съвет от 10 май 2023 г., за укрепване на прилагането на..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

Програма от спектакли и концерти за 50 години Дом на културата "Средец"

ОКИ Дом на културата "Средец" отбелязва своите 50 години с редица  културни събития. Малко история През месец март 1974 г. влиза в експлоатация новопостроената от СГНС и ГДИС триетажна сграда на Централен младежки дом, находяща се в квартал „Лиляна Димитрова“, улица „Димитър Полянов“ 2а, разположена на площ от около 2000 кв.м. Със Заповед..

публикувано на 23.04.24 в 15:23

Специална общинска структура да се грижи за минералните води на София

На заседанието на Столичния общински съвет (СОС) на 25 април ще бъде обсъден и гласувано предложение да се създаде специализирана общинска структура за управление, стопанисване и ползване на находищата на минерални води на територията на Столичната община, в т.ч. проучвателни, експлоатационни, урбанистични, инвестиционни, концесионни, правни и др...

публикувано на 23.04.24 в 15:18

"Postcard" представя дебютния си албум "Stories" на софийска сцена

Група "Postcard" вече е готова с първия си албум. "Stories" е с авторска музика на всеки един от музикантите, а те ще го представят на сцена пред софийската публика на 30 април (вторник). "Postcard е метафора, която олицетворява искреността, споделеността, занаятчийството, което се намира в музиката на групата. Това е идея, която събира в..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Онлайн платформа събира творчеството и житейския път на Стефан Гечев

Онлайн платформа събира творчеството и житейския път на българския поет, драматург, публицист, преводач и дипломат Стефан Гечев. Чрез аудио-визуални материали са представени значими момента от живота му, както и връзката му с Гърция и Франция. Пред Радио София племеникът на Стефан Гечев - Стефан Аргамонцев и Янис Лиалиос от сдружение „Аристотел“..

публикувано на 23.04.24 в 13:05

Покана за 4 часа благотворителност срещу домашното насилие

Благотворителна изложба под наслов "Изкуство срещу насилието" ще се проведе на 25 април от 16.30 до 20:30 ч. в УНСС , съобщиха пред БНР-Радио София организаторите от Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер „Проф. д-р Борислав Борисов“ (ИИСТТ). Техни партньори и съмишленици са НАТФИЗ "Кр. Сарафов" и Българският филмов..

публикувано на 23.04.24 в 11:35