Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Онлайн вот ще определи най-влиятелните ИТ личности у нас

Снимка: careershow

Онлайн вот ще определи до 16 април най-влиятелните личности в ИТ сферата в България.

“Ние организираме награди и конкурси, които отличават добрите примери в различни области. От там дойде и идеята да разширим индексите, които организираме, тъй като досега Career Show организира индекси за най-добри работодатели, но така отличаваме професионалисти в сфери, които обхващат работата ни.     

Тази година решихме да отделим повече внимание на ИТ специалистите, защото има огромен потенциал от професионалисти в тази сфера. Става дума за хора, които работят в световни компании, които създават продукти на световно ниво. Такива хора виждаме и у нас и това ни насърчи да направим тази класация”, казва Емил Томов - мениджър в Career Show и инициатор на класацията.

ИТ секторът е доста гъвкав и това се вижда особено отчетливо през последната година, когато много повече ИТ компании станаха отворени към това да работят дистанционно.

Според него не по-евтината работна ръка е причината да идват чужди компании в страната ни, а фактът, че тук има много добри ИТ професиналисти.
Чуйте какво още каза Емил Томов в разговора на Данаил Конов.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българи от Чикаго в помощ на хор "Мистерия на българските гласове"

Хор “Мистерия на българските гласове” има нужда от средства, за да бъдат ушити костюми за предстоящите им турнета. Българи, живеещи в Чикаго, САЩ събират необходимата сума, за обновяването на костюмите, които не са променяни през последните 30 години. Те събират сумата от 2500 долара, която е необходима за да бъде довършена поръчката и досега са събрали..

публикувано на 11.05.21 в 13:58

Стайни растения помагат за пречистването, дезинфекцията и овлажняването на въздуха

Има стайни растения, които помагат за пречистването, дезинфекцията и овлажняването на въздуха в жилищата. Микроклиматът в едно жилище зависи от много фактори. Важен е съставът на въздуха и неговата влажност, температура, както и наличието или отсъствието на патогени в него. Стайните растения имат способността да влияят на някои от тези параметри...

публикувано на 11.05.21 в 12:05

Безконтакнто плащаме за пътуване в столичния транспорт

В столичния градски транспорт вече трябва да функционира системата за безконтактно плащане на билети, както и използване на нови карти пластики за пътуване в наземния транспорт, съобщи директорът на Центъра за градска мобилност Димитър  Дилчев. На 17 май в Столичния общински съвет ще бъде внесено предложение за пътуване в София да се..

публикувано на 11.05.21 в 09:33
Национална библиотека

Събития отбелязват 11 май в Националната и в Столичната библиотека

11 май е патронен празник на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и професионален за българския библиотекар. Националната библиотека е най-голямата библиотека в страната и най-старият културен институт в следосвобожденска България. В празничната програма е предвидено полагане на цветя на паметника на светите братя..

публикувано на 11.05.21 в 09:19

Летни температури - до 25 градуса в София

Ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони - до умерен вятър от изток-югоизток. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са предимно между 22° и 27°, по-ниски по Черноморието - под 20°. За София минималната температура ще бъде 6°, а максималната 25. Атмосферното налягане е..

публикувано на 11.05.21 в 08:10
Весела Морова

Без публика изкуството губи споделянето, но вдъхновението е вълнуващо

Четири визуални истории за творчество по време на изолация, заснети от декември 2020 до април 2021 г., влизат в проекта „Без публика“ на Росина Пенчева . Тя е фотограф и от години изследва и документира визуално творчески процеси в областта на занаятите, сценичните, изящните и приложните изкуства. „Продължих да го правя и в условията на..

публикувано на 10.05.21 в 20:19

С фотолентата си Веселина Николаева надниква в интимността и стига до конфронтация

Един от водещите съвременни български фотографи, работещи с наративна фотография - Веселина Николаева, подрежда в Галерия Синтезис 21 портрета и 2 пейзажа в изложба, озаглавена Lucid Eyes . Откриването е на 13 май от 16:00 ч. „Доверието е в основата на целия проект. Портретите надникват в интимния свят на човека, а именно за тази цел е..

публикувано на 10.05.21 в 18:28