Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стереотипи и реалности за живота в Студентския град

Снимка: БГНЕС

Тази седмица в „Събуди се, София“ обръщаме внимание на Студентския град – на условията в които младите хора не само учат, но и живеят.

Доволни ли са студентите, които са настанени в общежитията на университетите, нуждаят ли се квартирите от ремонт, има ли библиотеки, книжарници и достатъчно места за отмора? Анкета за това направи Михаил Митев.

Елмира Джома пък потърси мнение за наложените стереотипи за студентския живот и какво си пожелават младите хора като промяна.

Чуйте.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Студентски град: много места за забавления, недостатъчно - за четене

Проблемите в Студентски град не са свързани само с общежитията на младите хора. Въпреки името си, това не е градче на и за студентите, а хибрид с жилищен квартал. Част от неблагополучията са свързани с липси – на паркинги, на зелени площи, на..

обновено на 17.05.21 в 10:34
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще има ли протести на медицинските служители

Медицинска федерация "Подкрепа" започва подготовка за провеждане на национални протести и организиране на поетапно ефективно преустановяване на работа във всички структури в отрасъл "Здравеопазване". Причините: липсата на нов колективен трудов..

публикувано на 29.08.24 в 17:33
Кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Започва изплащането на помощ от пострадалите от взривовете в Елин Пелин

Започна изплащането на еднократна безвъзмездна помощ на хората с повредено имущество в следствие на взривовете на складовете за фойерверки край Елин Пелин. Какви са критериите и кой ще получи помощ можем да разберем от кмета на общината инж. Ивайло..

публикувано на 29.08.24 в 17:25
Павлина Илиева

Ще има ли туристически гаранционен фонд

В столицата се проведе работна среща по предложената от Министерство на туризма схема за създаване на Туристически гаранционен фонд. Тя беше организирана от Сдружение на туроператорите и туристическите агенти Обединение "Бъдеще за туризма". До 2..

публикувано на 29.08.24 в 15:55

Шерлок Холмс се завръща у нас в ново издание на сборник разкази

На 22 май 2024 година се навършиха  165 години от рождението на британския писател сър Артър Конан Дойл, останал в историята като литературен баща на прочутия детектив Шерлок Холмс и на неговия помощник – д-р Уотсън. По повод тази годишнина..

публикувано на 29.08.24 в 14:25

Нови Граждански академии за НПО под мотото "Силата е в знанието"

Тази есен  Гражданските академии за НПО  се завръщат с нови  3 издания, с богата обучителна програма обединени от мотото “Силата е в знанието“ И през новия сезон те  продължават да помагат на хората на сектора с богата обучителна програма...

публикувано на 29.08.24 в 12:55
Творба на Vlad Parashiv

Над 35 творби показват възприятията за свободата на 20 румънски артисти

Преди около 35 години много българи научихме, че Libertate на румънски език значи Свобода . Това отново си припомняме с изложбата, която се открива на 2 септември в столичната галерия "София прес" , в която участват 20 румънски художници. А..

публикувано на 29.08.24 в 11:28

Фалшиви доброволци злоупотребяват с името на БЧК

От Българския Червен кръст (БЧК) предупредиха за възможни злоупотреби и измами от нейно име. Повод дават сигнали за фалшиви доброволци, които са звънели на вратите на възрастни хора и са събирали дарения уж за благотворителност. БЧК не извършва..

публикувано на 29.08.24 в 09:41