Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Георгиев: Лятната сцена може да е културна емблема на София

Снимка: Столична община

Лятната сцена в Борисовата градина може да стане една от емблемите на културния живот в столицата.
Локацията е много добра, мястото е открито и достъпно е и може да се използва както за музикални изпълнения, така и за четения и други културни прояви, смята Георги Георгиев от група „Остава“.

Жоро продължава да играе в тенис центъра на парка (в Борисовата градина има 3 места за почитателите на тениса) и смята, че базата и игрищата се поддържат добре.

Чуйте разговора на Константин Лавсов с Георги Георгиев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Всички очакват да се върне възможността за музикалните събития

Как се вижда Борисовата градина от „Маймунарника“

През последните години Борисовата градина стана доста по-облагородена. Преди 10-ина години по алеите нямаше дори осветление. Напоследък се прави доста за парка, констатира пред Радио София Мирослав Георгиев , управител на „Маймунарника“ –..

публикувано на 02.06.21 в 09:24
В Борисовата градина са налага да идва и полиция, постфактум

Не видеонаблюдението ще направи Борисовата градина по-безопасно място

Спокойно място за разходки ли е Борисовата градина? Всеки има свой отговор, но винаги има и уговорката: „зависи…“. Зависи по кое време от денонощието, на кое място от големия столичен парк, дали си сам и дали ще попаднеш на буйни запалянковци или..

публикувано на 02.06.21 в 08:37
ВИЖТЕ ОЩЕ
Никола Коев и Антоанета Баева

Без субективност и без дидактика

Антоанета Баева разказва за  " Вижте " - първите анимирани новини от деца за деца. Новините на детски език от Книговище оживяват във видеоклипове, създадени от талантливи млади автори, с които също ви запознаваме - Никола и Виктория Коеви (12 г. и 18..

публикувано на 24.08.24 в 11:50
Капка Кънева

Книжният дизайн откликва на потребностите на съвременния човек

Как се променят кориците на книгите? Какви са тенденциите в илюстрирането на книги? Какъв е процеса по изработване на корица и как той се променя спрямо жанра на книгата? До колко влияе корицата при избора на четиво? Повече с  Капка Кънева , художник -..

публикувано на 24.08.24 в 10:51
ремонти в Дружба

Нова връзка до Околовръстното

ЖК Дружба вече е по-светла, но улиците в малките квартали на район Искър са и тъмни и разрушени.  Тече активна подмяна на улично осветление в кв. Дружба. Паралелно с ремонтите на тротоарната настилка се подменят и остарели стълбове и осветителни тела...

публикувано на 24.08.24 в 10:02
архив

Кметът на Елин Пелин: Пожарът в близост до село Нови хан е "почти овладян"

Пожарът в близост до село Нови хан е "почти овладян". Това каза кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов. Той обясни, че няма опасност за хората. И посочи, че наред с двете пожарни, много доброволци са се отзовали на призива за помощ. "Има над..

публикувано на 23.08.24 в 18:08
Михаил Вешим

Какво казва сатиричната журналистика и на какво се смее?

Наскоро беше свален сатиричен сайт, който иронизира част от политическия елит. Това е отправна точка, която повдига въпросите за важността и ролята на сатиричната журналистика, какво казва и на какво се смее, какви образи използва и как се различава..

публикувано на 23.08.24 в 17:21
Скрийншот от видео на пожара близо до Нови хан

Пожар гори във вилна зона "Побит камък" в близост до с. Нови хан

За пожар в близост до село Нови хан, съобщиха от община Елин Пелин във Фейсбук. От Областната дирекция на МВР - София обясниха, че пожарът е във вилна зона "Побит камък". Общо три екипа на пожарната извършват действия по погасяване на пламъците,..

публикувано на 23.08.24 в 17:06

"Българската политическа почва" - втора книга от политолога Димитър Ганев

„Българската политическа почва - пластове на националната политическа култура“ е втората книга на политолога и преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" Димитър Ганев. В нея той търси корените и историческите фактори, които обуславят..

публикувано на 23.08.24 в 16:29