Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Hug orHandshake:

Хората виждат готов продукт, който за тях е клип и песен, но за нас е просто едно приключение

Те са млади и талантливи. Познавате ги, ако сте фенове на алтернативната музика.

 Нашумялата наскоро млада банда Hug or handshake е готова със своя първи студиен албум, носещ името ONCE UPON A PINK SEDAN и трети видео сингъл към него, озаглавен Natural Phenomena.

 Албумът съдържа осем силно въздействащи композиции, които могат да бъдат изслушани на един дъх и да се превърнат в едно истинско приключение за сетивата. Той покрива най-високите музикални стандарти и дава заявка да не разочарова дори и най-взискателните меломани.

Само за година Антон Георгиев и Петър Трифонов успяха да реализират два изключително успешни видео сингъла Molten Dreams и Blaze of Sorry, и да запишат дебютния си албум със своя музикален продуцент Симеон Лозанов – Monyx.

„Накрая хората виждат готов продукт, който за тях е клип и песен, но за нас е просто едно приключение, дори когато е трудно. А когато превъзмогнем тези трудности в студиото, или когато трябва да решим някакъв проблем, се получи нещо, което виждаме, че е наше и сме го направили заедно, това е най-прекрасното нещо, наистина,“ казват те.

Паралелно с това, заедно с креативния екип на handplayed productions, създадоха и първия по рода си за България, интерактивен музикален мини сериал.

Видео проектът представя историята на двама приятели от детството, чийто пътища се разделят много отдавна. Един прекрасен ден, те случайно се срещат отново и решават да избягат от ежедневието си, за да се върнат на мястото (и времето) на своите спомени. Това е само началото, с което открехваме вратата към едно вълнуващо пътешествие в реалността и илюзиите.

Иновативният проект стартира с видео към парчето “Natural Phenomena”, което засяга теми като така наречения “writer’s block”, желанието да се докажеш пред някой, както и най-стария проблем познат на човечеството – комуникацията между мъжът и жената. „Музикално, бих казал, че съдържа в себе си микс от на пръв поглед несъвместими емоции: от една страна меланхолия и самосъжаление, а от друга – детска радост, оптимизъм и желание да продължиш напред дори когато нищо не става от теб.“ – разказва Антон.

На 20 юни, групата ще свири на колодрума в Борисовата градина, на Sofia Live Festival

Можете да подкрепите „Hug or Handshake“ като си закупите албума йм, който вече е наличен във всички стрийминг платформи.

Чуйте интервюто на Боян Бочев с момчетата от групата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 26.04.24: Негативни отражения на предсрочните избори върху икономиката

Завършваме поредицата от коментарни предавания с мненията на политолога Христо Панчугов и икономиста Георги Вулджев по актуалните теми: Отношенията в сглобката победиха нежеланието от предсрочни парламентарни избори. Загуба на доверие в някои партии, заради отпадане на гражданското участие в политически процес. Съучастието в..

публикувано на 26.04.24 в 19:10

Д-р Аспарух Илиев: Коклюшът е най-опасен за живота при новородените

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична обстановка - такава, каквато помним преди години. Нека не забравяме, че паниката никога не е била добър съветник. Повече разум и осъзнатост в това, как да предпазим себе си и другите,..

публикувано на 26.04.24 в 17:25
Божидар Лалов (вляво) и Ивайло Симеонов

Коментарите на Божидар Лалов и Ивайло Симеонов

БНР-Радио София продължава "да отглежда" своите коментатори Божидар Лалов и Ивайло Симеонов вече и като тийнейджъри. В края и на този месец те изреждат какво ги е впечатлило. Божидар Лалов малко съжалява за провалената ротация в правителството. Смята, че предсрочните парламентарни избори са ненужни, защото трудно е да се надяваме на много по-различен..

публикувано на 26.04.24 в 16:52

Юрий Вълковски: Читалищата в малките и в големите населени места имат различни функции

Юрий Вълковски е директор на фондация „Народни читалища“, която е създадена през октомври 2023 г. Целта е подкрепа за възраждането на българските читалища. Пред Радио София той заяви, че днес знаем много малко за читалищата у нас. „Читалищата в София са едно, читалищата в малките села са друго, читалищата в средни като големина градове, са..

публикувано на 26.04.24 в 16:19
Може да се събуди активността на тийнейджърите за промяна на средата

Tърсят се млади разбивачи на градски митове, на които им пука къде живеят

Над 15-годишните младежи не са включени достатъчно активно в живота на града , в това да взаимодействат с институциите , за да могат да го променят към по-добро. Независимо от множеството доброволчески акции и по-скоро инцидентни инициативи на общините за тяхното включване в местното самоуправление , това все още не се случва достатъчно..

публикувано на 26.04.24 в 15:58

Седмицата в САЩ: Протести в университети, делото срещу Тръмп, ще забранят ли ТикТок

Про-палестинските протести в университети бяха водеща тема в Съединените щати тази седмица, предаде от Вашингтон Младен Петков. Протести имаше в учебни заведения в градове като Бостън, Ню Йорк, Остин (щата Тексас), Лос Анджелис, столицата Вашингтон. На места полицията арестува демонстранти. Стигна се и до отмяна на церемонии по завършване...

публикувано на 26.04.24 в 15:15

Еврозоната – поредната тема, която разделя експертите и обществото

Преди няколко дни в изданието "Политико" описват целта на България да влезе в еврозоната през 2025 г. като малко вероятна. Според техния анализ целевата дата няма да бъде постигната - заради политическата бъркотия, упоритата инфлация и неубедителната обществена подкрепа, пишат от изданието. Темата за еврото е поредната, която разделя..

публикувано на 26.04.24 в 14:55