Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с шест медала от Олимпийските игри в Токио - анализ на успехите

Снимка: ЕПА/БГНЕС
„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица.

В предаването от 8-ми август, може да чуете:

Коментари от Камен Алипиев - Кедъра:

„Минути преди закриването на Олимпийските игри, България завърши с шест медала. „Ще изпадаме ли в „овчи“ възторг или ще продължим да анализираме трезво ситуацията в българския спорт - избираме да погледнем трезво на това, което се случи, с носталгия, че игрите завършиха...

  • За първи път от Сидни насам България има три златни медала.

  • Различен нюанс в сегашните Олимпийски игри за българските спортисти.

  • Да се радваме на тези успехи, без обаче да си въобразяваме, че България има невероятен спорт.

  • Интересни коментари в диалог между водещия и редактора Лъчезар Христов.

Събеседници:

Георги Филипов - спортен журналист и коментатор на Олимпийските игри в Токио, човек със собствено мнение, който прави анализ на представянето на българските олимпийци и говори за цялата система в българския спорт, както и порочния кръг, в който се върти.

Коментар за успехите на българските спортисти, които са техни лични успехи. Постигнати без подкрепата на държавата и въпреки лошите условия за тренировки у нас.

От Токио, разговор с Калин Гугов, пратеник на БНТ за неговите лични впечатления и емоционални моменти, както и за позитивното в българското представяне.

В рубриката на Иво Иванов:

  • Вдъхновен и впечатлен от организирането и провеждането на Олимпийските игри

  • Против криворазбрания спортен шовинизъм (Проект 119 – амбициите на Китай)

  • Баскетбол: още коментари за успехите и очакванията на американските отбори

Слушайте "Спортна среша" всяка неделя от 16.00 - 18.00 часа по Радио София.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В УНСС 2 магистърски специалности ще осигуряват и диплома от шотландския Abertay University

„Духът прави силата“ – такова е мотото на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София, а стартът на тазгодишния академичен сезон е на път да надмине очакванията за магистърски програми във висшето учебно заведение. Кандидат-студентите вече ще могат да избират между 2 възможности за изучаване на дуална магистърска програма в..

публикувано на 24.07.24 в 17:19

Връщане на стари законови текстове може да превърнат София в протестен къмпинг

Българското кемпер общество сигнализира в отворена позиция, че служебното правителство се опитва да върне стария вариант на наредбата за свободно къмпингуване . Въпреки че преди 6 години, когато тя се дискутираше и бяха отправени над 600 отрицателни становища, а по време на кабинета „Денков“ се изготви нов вариант, сега отново се планира да се..

публикувано на 24.07.24 в 16:30
Васил Терзиев

Съдът отхвърли жалбата за ревизия смяната на шефове на 6 общински дружества

Административният съд в София отхвърли жалбата на кмета Васил Терзиев срещу предварителното изпълнение на решението за смяна на бордовете на 6 общински дружества до провеждането на конкурс. Определението на съда може да се обжалва в срок от 7 дни. Спорове за рокадата в ръководствата на големи столични дружества Отстраниха съветите на..

публикувано на 24.07.24 в 16:13
Любомир Кючуков

Любомир Кючуков: Ненчев може да стане временно управляващ, но преди това трябва да бъде назначен като дипломат

" България трябва максимално бързо да изпрати в Украйна свой извънреден и пълномощен посланик с всичките нужни професионални и политически качества , за да представя страната ни там. Тази страна води война, ние ежедневно изразяваме солидарност с нея, а нямаме в Киев свой постоянен представител на най-високо равнище. Фактът, че вече 2 години..

публикувано на 24.07.24 в 15:20
Стефан Марков представи

Книга дава насоки в разбирането на сложните алгоритми на заблудата

В предаването "Радиокафе“ разговаряме с автора Стефан Марков, за книгата му  “Алгоритми на заблудата. Фалшива информация и социални мрежи в епохата на постистина“ .  Книга, която разобличава псевдонауката и е пътеводител за критично мислещите в днешната сложна и тревожна обстановка.  В свят, изпълнен с лъжи и заблуди, ангажиментът ни към истината..

публикувано на 24.07.24 в 14:30

Творчески лагери за ученици и срещи с изявени имена в кино изкуството

"Научи, разкажи, заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството" е съвместна инициатива на  Arte Urbana Collectif  и EUNIC клъстър България – мрежа на чуждестранни културни центрове и посолства в страната ни. Като част от проекта, в началото на месец юли се проведе първият летен творчески лагер. Той се състоя в Троян, а..

публикувано на 24.07.24 в 12:37

"Празник на село" събира в Ягодово почитателите на истинската храна

За четвърта поредна година ценителите на прясната храна от местни производители, както и на хубавата музика, ще могат да посетят "Фестивал на село" в козеферма в Ягодово, Берковица. Идеята на празника е да се популяризират автентичните продукти, които се произвеждат в региона от малки местни производители и ферми. Да бъде представено..

публикувано на 24.07.24 в 12:33